Menjejak Kembali Bumi MMHE Pasir Gudang

 Salam 1 Malaysia!!!
Walaupun agak sibuk dengan rutin harian, nak juga update apa yang patut. Bila ada line, kena la guna seadanya. Tambahan pula, segala penat boleh dilupakan buat sementara. Cuma nak "wish", selamat kembali ke MMHE Pasir Gudang.

Sebelum ini sudah pernah sampai disini. Cuba lihat entry [berkampung di pasir gudang] dan [family visit @ mmhe, johor]. Tidak kisah di mana pun berada, yang penting utamakan keselamatan. Jom tengok gambar-gambar sekitar MMHE Pasir Gudang

 Tahukah anda bilang kren di MMHE Pasir Gudang?
 Bersebelahan dengan kapal yang sedang dalam pembinaan
Pencemaran kolam renang !!
Kapal Seri Alam juga ada di MMHE Pasir Gudang

22 comment on Menjejak Kembali Bumi MMHE Pasir Gudang :

Scha Nur said... on 01 July, 2012

Alam masuk MMHE lagi, rasa tahun lepas mcm masuk dah. btw, rindu pasir gudang. jgn lupa nasi lemak yang sedap tu..

pipoq said... on 01 July, 2012

seronok tak naik tanker ? hehehe

iN said... on 01 July, 2012

kpl dlm pembinaan tuh kalau diorg x tkr tmpt lg tuh kapal cendor...fpso
kapal buruk diorg ubah jd kapal korek minyak...
Gue igt gue nk send rakit gue jd kapal minyak..
Agak2 diorg nk terima x ek...
Hahahahahahaha

mie said... on 01 July, 2012

scha!!
diorang emergency dock..
dah nak kluar dah pun..
ehehehee

mie said... on 01 July, 2012

pipoq!!
ada seronok ada tidaknya..
try baru tau..
ehehehee

mie said... on 01 July, 2012

oo, bekas pekerja mmhe pun tau?
rakit boleh je nak send..
try la, jangan malu2..
ehehhee

tehr said... on 01 July, 2012

kadang2 aku rasa macam nak try je naik kapal besar
masalahnya aku ni naik feri pun dah mabuk laut
huhu

onie said... on 01 July, 2012

japppp,onie rasa member onie ada keje kat situ, bahagian perkapalan ...

Telor Power said... on 02 July, 2012

pink armband rindu weyh.....hahaha

dah lama aku tak pakai dan tinggalkan band tu kehkehkeh.



dan ia masih lagi elok dalam simpanan aku. termasuk 2 pas pekerja pink utk LNG. Pas kerja lama juga ada lagi.

wei mie amik pic kat workshop cyrogenic ar der... (nak tgk apa dah jadi dgn w/shop tu skrg ni)

Boni JLL3 said... on 02 July, 2012

den tak boleh duduk kat sini.kompem2 muntah2 sebab mabuk laut..hehehe

onlajer said... on 04 July, 2012

Aku tak pernah kerja naik kapal lagi

mie said... on 08 July, 2012

tehr!!
kena try dulu..
mana tau xmabuk laut dah..
eheehhee

mie said... on 08 July, 2012

onie!!
ye ke...
banyak cabang sebenarnya bahagian perkapalan ni..
eheheheee

mie said... on 08 July, 2012

telor!!
gue xpergi la workshop tu...
kalao workshop piping ada la singgah..
ehehehee

mie said... on 08 July, 2012

boni!!
kapal dah melabuh..
x adanya nak mabuk laut lagi..
ehehehee

mie said... on 08 July, 2012

onlajer!!
lain kali, cuba la naik kapal...
hehehee

hajiMete said... on 08 July, 2012

cantek gambar first tuu.. ehhee

aLya maNip said... on 10 July, 2012

selamat kembali..hihi
i wish i can know more bout ship industry..:)

Outbound Malang said... on 11 July, 2012

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

mie said... on 11 July, 2012

hajimete!!
gambar first?
biasa2 saja..
heheheee

mie said... on 11 July, 2012

alya!!
join la industri perkapalan..
ehehehe

mie said... on 11 July, 2012

outbound!!
akan dikunjungi kemudian..
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new