Lawatan Percuma Ke Marina Danga Bay

Salam 1 Malaysia!!
Alhamdulillah agak lengang sekarang ini walaupun kerja di drydock berlipat kali ganda. Apapun segalanya dihadapi dengan tenang tanpa menyakitkan mana-mana pihak. Untuk mengubat keletihan, apa kata kita singgah ke Marina Danga Bay, Johor.

Bagi warga Johor, memang sudah biasa dengan tempat ini. Dikesempatan ini, nak ucapkan "terima kasih" buat prebet sapu "Myvi kelabu" yang sudi menjadi pemandu pelancong. Jom sama-sama kita melawat Marina Danga Bay, Johor

Satu-satunya cruise di Marina Danga Bay
Danga bay pun ada zoo?
Berhati-hati semasa melintas!!
Jam matahari!! malam tidak berfungsi.
The vortex chamber?
Merry go round!! lama tak naik
Replika udang gergasi yang menjadi tumpuan!!
Myvi kelabu yang banyak berjasa!!

38 comment on Lawatan Percuma Ke Marina Danga Bay :

Telor Power said... on 12 July, 2012

Tahun lepas aku dtg melawat JB. ia masih dalam proses ubah suai...dah hidup balik dah tempat ni...

harap2 tempat ini tidak membosankan lagi seperti yg sudah2

Boni JLL3 said... on 12 July, 2012

wah wah wah!! ENTAH bila lah dapat peluang untuk ke sini..

iN said... on 12 July, 2012

Bestnye dpt lawatan percuma....
Gue pun nk gak la....
Bleh x?
Hahahahhaha

mie said... on 12 July, 2012

telor!!
rasanya banyak lagi pengubahsuaian kot..
maklum la, 1st time datang..
hehehee

mie said... on 12 July, 2012

boni!!
bila ada kelapangan...
datang la sini..
ehehehee

mie said... on 12 July, 2012

ubie!!
sila contact prebet sapu myvi kelabu...
konfom dijamin dapat lawatan percuma..
ahahhaaa

tehr said... on 12 July, 2012

wah, myvi pun mereka dah buat prebet sapu
memang best la buat jalan2 makan angin

Puteri Iqa Izyan said... on 12 July, 2012

merry go round!! bestnyeeeee :D

mie said... on 12 July, 2012

tehr!!
perkhidmatan berkualiti dijanjikan..
ehehehehe

mie said... on 12 July, 2012

puteri iqa!!
merry go round khas buat kanak2 saja..
ehehehe

onlajer said... on 13 July, 2012

nasi ayam power taman mawar lan kopi house ada pergi?
malu aku nak cakap tapi nyatanya aku belum pernah pergi

pipoq said... on 13 July, 2012

kat area johor atau seluruh Malaysia perkhidmatan prebet sapu Myvi Kelabu tu ? heheheh

hajiMete said... on 13 July, 2012

prebet sapu disponsor kahh.. ehhee

Mak Lagenda said... on 13 July, 2012

Mak mertua org johor..cik abam org johor tp mak langsung x pernah smpi sini.

Cit..kasi malu sama mie jep. Hik hik hik

Myra Jay said... on 13 July, 2012

Bila la nak dapat p JOHOR tak tau lah :)

Knor said... on 13 July, 2012

pernah pg sekali aje...balik singapura..singgah kjap..

suri said... on 13 July, 2012

setakat ini sy tak pernah ke sana lagi hee...

mie said... on 13 July, 2012

onlajer!!
belum pergi lagi...
xpe, nanti boleh pergi sama2..
ehehehehee

mie said... on 13 July, 2012

pipoq!!
prebet sapu ni untuk yang terpilih je...
yang lain ada caj tambahan...
ahahhaaaa

mie said... on 13 July, 2012

hajimete!!
fully sponsor...
lepas ni harap disponsor lagi..
ehehehee

mie said... on 13 July, 2012

mak lagenda!!
kena datang sini...
mana tau kot2 kebetulan ada yang menarik..
eheheheee

mie said... on 13 July, 2012

myra!!
bila2 pun boleh..
datang la cuti-cuti di johor...
ehehhehehe

mie said... on 13 July, 2012

knor!!!
sekejap saja?
lain kali singgah la lagi..
ehehehee

mie said... on 13 July, 2012

suri!!
apa kata cuti sekolah ni datang ke danga bay..
ehehehhee

MR Penyubiru said... on 14 July, 2012

tertiba rasa cam nak pergi lagi ke sini..tapi kalu ada sponsor lagi best rasanye..hehe

mie said... on 14 July, 2012

betul tu!!
jom ramai2 cari sponsor...
hehehe

CIK TOM said... on 15 July, 2012

dah lama xpi jln JB..rindu plk...eh rsnya br bulan 5 lepas pergi..hehe

topo said... on 17 July, 2012

Lama betul aku tak datang blog ni hehehe. Ok aku baru tau ada tempat macam ni kat danga bay. Macam menarik je

aLya maNip said... on 17 July, 2012

tempat paling best nak lepak tnpa gangguan..hihi

4 taun kat JB, danga bay je la yg pernah tuju malam2..hehe

chii said... on 18 July, 2012

bulan lepas dtg..time siang..so x sempat nak merasai kemeriahan lampu2 neon yg bergemerlapan

singgah said... on 23 July, 2012

waow..bestnye...

Kancil 8349 said... on 23 July, 2012

macam 2 tahun Kancil ndak ke sana...kali terakhir masa Kancil belajar di Batu Pahat

mie said... on 24 July, 2012

cik tom!!
sila datang ke JB lagi..
rakyat JB menanti kehadiran Cik Tom..
ehehehe

mie said... on 24 July, 2012

topo!!
sekarang ni jarang update...
blogger lain pun dah xperasan..
eheheheee

mie said... on 24 July, 2012

alya!!
ini port lepak ke?
baru tau, port baik ni..
ahahahhaaa

mie said... on 24 July, 2012

chii!!
siangnya keindahan lain skit kot..
ehehehehee

mie said... on 24 July, 2012

singgah!!
memang best...
ehehehehee

mie said... on 24 July, 2012

kancil!!
dah lama juga tu..
apa kata cuti sekolah ni buat lawatan ke sini..
eehehheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new