Restoran Makanan Halal Di Hatyai

 Salam 1 Malaysia!!
Dari Bangkok kita ke Hatyai pula. Hatyai merupakan destinasi pilihan terutama rakyat Malaysia. Yang paling terbaik, Hatyai mempunyai ramai penduduk Islam. Untuk mencari makanan halal, tidak lah menjadi persoalan.

Aku hanya kunjungi "Hamid Restaurant Hatyai" dan "Salma Halal Restaurant". Kalau nak diikutkan, memang banyak restoran halal. Boleh la buat research sendiri. Jom sama-sama menikmati makanan halal di Hatyai

 Hamid Restaurant Hatyai
 Restorannya kemas dan bersih
 Nasi Goreng Pedas + Telur Masin
 Hirup Seafood Tomyam pun dah kenyang
Berdekatan Lee Garden Plaza Hotel (tempat pengeboman)
 Salma Halal Restaurant
 Roti Canai Telur Mata Kerbau
 Nasi Lemak macam-macam ada
 Berdekatan Mayflower Grande Hotel
Pulut Mangga banyak dijual di pasar malam

30 comment on Restoran Makanan Halal Di Hatyai :

Boni JLL3 said... on 17 May, 2012

uwargh!! menyesalnya baca. terus rasa nak pergi cari nasik goreng n nasik lemak tgh2 pagi ni..hahahahaha

mie said... on 17 May, 2012

makanan tu xperlu cari kat Hatyai...
malaysia pun banyak..
ehehehe

iN said... on 17 May, 2012

sedap ke nasi goreng dgn telur masin...
biasa kt sini makan telur masin dgn bubur je...
huhuuhu

cinnamon.com said... on 17 May, 2012

semua masakan thai ka suka..

pernah berkerja di restoran thai.

semua masakan desert thai kak boleh masak..insyaAllah masih tak lupa.

ckp pun boleh sikit2..

kisah lama dik.

mie said... on 17 May, 2012

ubie!!
ye ke? pesal gue makan bubur xde telur masin..
heheheee

mie said... on 17 May, 2012

cinnamon!!!
xyah susah gi thailand la camni..
dah de tukang masak makanan thai..
heheheee

Mak Lagenda said... on 17 May, 2012

Masakan thai style mmg sedap. Mak pun suka sgt2..

Klu thailand, masih mudah lg kita nak cari makanan halal kot sbb ramai jgk muslim di sana kan?

Myra Jay said... on 17 May, 2012

Sedap sedap.. Menu pun menarik...
Rindu nak ke Hatyai lagi :)

mie said... on 17 May, 2012

mak lagenda!!
kalau hatyai senang skit..
kalau bangkok susah skit..
ehehehe

mie said... on 17 May, 2012

myra!!
apa lagi, terjah la ke Hatyai..
ehehehee

onlajer said... on 17 May, 2012

dekat masai pun ada restoran lee garden lah mungkin sama kot

Denaihati said... on 17 May, 2012

bro keselamatan kat Hatyai ni ok ke?
tomyan kat sana dgn kat m'sia mana lagi sodap...

suri said... on 17 May, 2012

sy tak blh tgk patung tu hee apa2 oatung tokong cina sb rasa cma takut jer hee..

fiezaradzi said... on 17 May, 2012

lau senang cari makanan halal, ok lah.. tak le kena ngadap megi jer..

mie said... on 17 May, 2012

onlajer!!
lee garden bukan restoran..
tu hotel yang sebelah mcd yang kena bom tu..
eehehheee

mie said... on 17 May, 2012

denaihati!!
so far, ok je kat sana..
maybe time bom tu je x ok...
tomyam mesti la sana..
ori tomyam...
ehehhehee

mie said... on 17 May, 2012

itu patung kat hotel...
jangan tengok..
nnti blog ni berhantu plak..
ehehehee

mie said... on 17 May, 2012

fiezaradzi!!
itu yang best kat hatyai...
makanan halal bukan la persoaalannya..
ehehehee

pipoq said... on 17 May, 2012

diorang tak pandai buat roti canai telur ke ? apesal bagi roti canai telur mata kerbau tu ? ahahaha..

tukang tebar dia import ke local ?

mie said... on 17 May, 2012

itu bukan roti canai telur...
memang roti canai telur mata kerbau...
rasanya memang orang thai..
eheehheehe

yas said... on 17 May, 2012

Makanan kt siam....pehh, mmg antara yg terbaik la aku leh kata...:)

putera said... on 17 May, 2012

aku biasa kunjungi phuket kat kuantan bukan kat hatyai,,,hehehe

mie said... on 17 May, 2012

yas!!
memang terbaik...
kadang2 rindu masakan mlaysia...
hihihi

mie said... on 17 May, 2012

putera!!
kuantan pun ada phukrt?
hebat....
hehehe

tehr said... on 17 May, 2012

wah, ada pulut mangga la
ramai yang suka makan ni

mie said... on 18 May, 2012

itu la..
lain skit pulut mangga sana..
sedap..
eehhehee

bebeldotsorang said... on 19 May, 2012

Hatyai pun rasanya ramai jgk orang islam kan?

mie said... on 19 May, 2012

betul tu...
so, xmenjadi masalah sangat..
eehheee

NurMisnan said... on 24 May, 2012

hohoho... nasi lemak + pulut mangga + roti canai
tgh lapar ni... hik3.. boleh jenguk kalau kesana

mie said... on 08 December, 2012

kena jenguk...
yang penting halal di makan...
ehehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new