Cenderahati Dan Selamat Tinggal Hatyai

 Salam 1 Malaysia!!
Terlebih pula cerita tentang Thailand ni. Apapun, dah nak sampai penghujungnya walaupun banyak gambar nak dikongsi lagi. Tapi biarlah menjadi topik yang lain pula. Selain naik kapal terbang, Hatyai juga boleh ditembusi melalui laluan keretapi.

Jom kita tengok apa yang dibeli sepanjang di Pasar Terapung hatyai dan cenderahati semasa di Thailand. Ada syarat juga nak membeli-belah di Hatyai. Tidak boleh melebihi jumlah tertentu. Nasib baik senyumanku dapat mencairkan awek Kastam. Jadi dimaafkan!!
Telur Puyuh Mata Kerbau
Agar-agar Luk Choop 
Luk Choop ( thankz BAPAK!! baru tahu namanya )
Ais Krim + Roti + Jelly + Kacang + Macam-macam Ada
Air Limau dalam pasu!!
Antara fridge magnet pilihan
Thai Silk untuk hari lahir mak
8 helai t-shirt I LOVE HATYAI
Keychain Tuk Tuk Emas
Keychain elephant handmade 
Thailand Stands

26 comment on Cenderahati Dan Selamat Tinggal Hatyai :

iN said... on 20 May, 2012

byknye tshirt....
Bg gue 1 pakcik...
Hahahaha...

pipoq said... on 20 May, 2012

macam terasa bakal berlaku sesuatu je bila ada 8 t-shirt tu..hehehe

ef.ae said... on 20 May, 2012

what is the luk chop? the tuk tuk keychain is very cute! ^^

mie said... on 20 May, 2012

ubie!!
t-shirt semua dah ada penerima...
lambat minta..
ahhahaaaa

mie said... on 20 May, 2012

pipoq!!
xde apa2 pun berlaku..
cuma t-shirt dah ada pemiliknya..
gue juga yang xdapat..
eheheeee

mie said... on 20 May, 2012

ef.ae!!
look like a jelly...
but its taste different..
i don't like luk choop..
u must try..
ehehheeee

Telor Power said... on 20 May, 2012

mana GA dari bangkok aku bro...kata nak pos.

terbaek lah. lama aku tak jejak hatyai ni.rasa mcm nak buat entri kisah perjalanan ke hatyai jer...tapi dah lama sgt dah

mie said... on 20 May, 2012

alamak!!
GA semua dah habis..
ehehehee

Boni JLL3 said... on 20 May, 2012

wah..banyaknya souvenir daripada sana.hehehe

mie said... on 20 May, 2012

itu la..
terlebih beli..
nasib xkena rampas..
eheheheee

meo188 said... on 20 May, 2012

wow...bestnye g jenjalan

mie said... on 20 May, 2012

jalan2 memang best..
akalu ada peluang kena pergi..
ehehehee

Bapak said... on 20 May, 2012

wah shopping sakan! hehehe...

ada limit ye beli kt Hatyai ye? ingat barangan tertentu je cam mercun, buah yg susah lepas Kastam..

cinnamon.com said... on 20 May, 2012

byknya..utk kak ada..?

mie said... on 20 May, 2012

selain itu xleh beli lebih2...
maklum la, hatyai kan byk murah2..
hihihi

mie said... on 20 May, 2012

cinnamon!!!
alamak, dah kehabisan stok..
hehehehe

tehr said... on 20 May, 2012

berkenn la dengan telur puyuh tu
nanti aku minta isteri buatkan
hehe

mie said... on 20 May, 2012

itu la...
mudah saja kaedahnya..
eheheee

puanbee said... on 20 May, 2012

agar2 tu apa rasanya ?

mie said... on 20 May, 2012

ada intinya..
tapi mulut xleh terima..
xtau nak kata rasa apa...
ehehehee

Izzuddin Fauzi said... on 20 May, 2012

Amboi... Sakan beli bawak balik ye ;D Hehehe... Bukan selalu pergi kan ;D

mie said... on 20 May, 2012

kalau boleh memang nak slalu pergi..
ni pun 1st time pergi..
tu yang borong sakan..
eehehee

Yas y said... on 22 May, 2012

anto kt rumah satu bro...hehehe

mie said... on 22 May, 2012

alamak!!
dah kehabisan stok la..
ehheheee

Anonymous said... on 05 November, 2012

Maaf bertanya...

Di mana en mie beli Thai silk tu?
bangkok atau hatyai?
boleh saya tahu nama dan lokasi kedai tersebut?
adakah harganya ok..?

bantuan en mie utk email maklumat tersebut amat saya hargai.

Ini email saya (mnbaa88@gmail.com)

Terima kasih.

mie said... on 08 December, 2012

thai silk tu beli di hatyai...
x berapa ingat lokasi dan harganya..
eheheheh

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new