Char Koey Teow Sungai Dua Sedap Tapi...

 Salam 1 Malaysia!! Sudahkan anda merasai keenakkan Char Koay Teow Sungai Dua yang famous itu? Kalau singgah di Seberang Perai, jangan lupa pergi ke Sungai Dua. Restoran dengan tagline "Telur Ayam Dibasuh". Kini cawangan baru dibuka di Semeling, Kedah

Memang sedap tapi sedikit saja Koay Teow nya, Tak puas nak menikmatinya. Memang restorannya sentiasa penuh dengan pengunjung. Kedainya hanya dibuka pada jam 5 petang hingga 3 pagi. Nak tahu apa menu lagi di restoran ini?

Tidak banyak menu hidangan yang disediakan, Tetapi Char Koay Teow yang menjadi penarik restoran ini. Antara menunya, Nasi Goreng Udang, Udang Goreng dan Char Koay Teow (kecil, besar & special).Apa lagi, selamat mencuba!! 

Char Koay Teow Sungai Dua Special
Melalui Port Penang

64 comment on Char Koey Teow Sungai Dua Sedap Tapi... :

iekabean said... on 17 March, 2011

Bila nak bawa ieka g makan kat sana???
Btw, bila mau naik kapal nih?

kella said... on 17 March, 2011

ingat nak pegi penang ujung minggu ni tapi cam ada masalah.. terpaksa batal nampaknya.. hmmm

wunny said... on 17 March, 2011

wahhhh.. cm best! nk try!!!:)

Amirrah Zawani said... on 17 March, 2011

teringin nak rasa... nanti one day insya Allah :D

mie said... on 17 March, 2011

ieka!!
gue xde kereta..
xleh bawa sesapa pun..
ahahaaaa

mie said... on 17 March, 2011

kella!!
lain kali boleh pergi..
ehehheee

mie said... on 17 March, 2011

wunny!!
try jangan x try..
ehehehee

HafizRahman.com said... on 17 March, 2011

dekat merbok ada satu lagi cwangan baru bukak..delat dgn uitm...rasa sama ja..memang jadi tempat budak2 uitm gak r..terbaik r rasa dia...

mie said... on 17 March, 2011

amirrah!!
sekadar mencuba..
dah ramai sangat kata sedap..
ehehehee

mie said... on 17 March, 2011

hafiz!!
itu la, ada juga nampak banner kat gerai tu..
nak kena try juga..
sama x rasanya..
eheheee

dhiera said... on 17 March, 2011

best ye..ni yg buat jadi lapar ni~
mungkin boleh cuba next month sbb ada vacation dkt penang~

mie said... on 17 March, 2011

itu la..
apa salhnya mencuba..
ehehhee

Dawa said... on 17 March, 2011

pernah dgr, tapi tak pernah try. area mana eh? tak tau nak masok kot mana

mie said... on 17 March, 2011

lepas je r&r pantai bersih...
terus je masuk laluan sg dua..
tepi jalan je..

puteri ain said... on 17 March, 2011

kawan saya kalau nak balik kg dia selalu singgah sini..sedap katanya..bila lah pulak saya nak rasa...gulp...

NICK IRFAN said... on 17 March, 2011

tjuk entry ko tapi apa? mahal ker?

Prince Halilintar said... on 17 March, 2011

pernah lalu jalan tu..tapi xpernah pula singgah makan kat situ..

mie said... on 17 March, 2011

puteri ain!1
ye ke? gue baru 1st time..
heheheee

mie said... on 17 March, 2011

irfan!!
kan ada dalam entry tu...

mie said... on 17 March, 2011

halilintar!!
apa salahnya sekali mencuba..
ehehehee

iN said... on 17 March, 2011

hoho..lame dh x mkn char kue tiaw..
last sekali mase lepak ng mmber kt mali's corner,wangsa maju...situ pun femes gak..
nnti pakcik leh la cube ^_^

nurkaloi said... on 17 March, 2011

alaaa takde ke tmpat mkn yg dkt sikit ngan kaloi
kat mlake ke kat n9 ker
jaoh jerrk hehe

eah skit jerk
mane ckup
tak mau laa pegi
kaloi mkn byk ! hahaha

papabear said... on 17 March, 2011

kenapa tak order 2 pinggan?

mie said... on 17 March, 2011

ubie!!
sana xterkenal..
xmo la.. hahaaaa

mie said... on 17 March, 2011

kaloi!!
itu la, kena mkn 5 pinggan baru sedap..
eheheee

h3r0 said... on 17 March, 2011

alamak rindu la plak...
tapi kalau dok penang.. yg paling sempoi.. char koey tiow kg pelet...
ada tau ka? org sg petani pun leh tau.. he he he

mie said... on 17 March, 2011

papabear!!
lain kali datang bukan takat 2 pinggan..
5 pinggan skali..
eheheeee

mie said... on 17 March, 2011

h3ro!!
adalgi ke char kuey tiow?
kg pelet plak kena try ni..
ehehheee

Raji berkata said... on 17 March, 2011

ala xpuas ah cmtuh
nak yg kuew tiow byk2 bru sedap hohoho

TiKa LEh said... on 17 March, 2011

nmpk sedap..dulu selalu mkn kat Bandar baru bangi je..oklah, sedap..

mie said... on 17 March, 2011

raji!!
itu la, hilang nikmat sedap...
hehehee

mie said... on 17 March, 2011

tika!!
lain tempat lain seleranya..
mau cuba semua tempat ni..
eheheee

darkbatman said... on 17 March, 2011

igtkan kat kuantan td..kehkehkeh..
lame x mkn tp jauh sgt ne bro..

mie said... on 17 March, 2011

ye ke...
kuantan de sungai dua juga ke?
ehheeee

Anati Soki said... on 17 March, 2011

anat rasa mmmg identiti charkotiau mmg buat sikit.. sbb anat rasa chakotiau kalau makan dalam kuaniti yang banyak akan jadik muak.. hehehe.. and bila letak ckit plak.. kita akan rasa mcm tak puas n ketagih je.. hehehe

mie said... on 17 March, 2011

betul juga tu...
rasanya kn mkn byk pinggan kot..
hehehe

aLya maNip said... on 17 March, 2011

uishh..jauh nak kene travel cari char kuew tiaw nie..hehehe

mie said... on 17 March, 2011

alang2 tu..
datang la bercuti kat sini..
eheheee

Nadia Mashuri said... on 17 March, 2011

nmpk sedap..
tapi skg ni teringin nk mkn koey teow hong kong..

mie said... on 17 March, 2011

eh!!
camna tu?
yang gulung2 tu ke?
heheheee

tehr said... on 17 March, 2011

paling penting telur ayamnya dibasuh
baru le selera nak makan
hehe

mie said... on 17 March, 2011

betul tu..
kena titik beratkan soal telur ayam juga..
ehehehee

IMANSHAH said... on 17 March, 2011

GUA MEMNG SIKA BENDA ALAH NI..MANA2 YG ADA JUAKBENDA NI GUA SINGGAH

Puteri Iqa Izyan said... on 17 March, 2011

perghhh!! feveret nih. belanja! ;))

mie said... on 17 March, 2011

imanshah!!
ye ke..
kaki char koay teow la..
ehehheee

mie said... on 17 March, 2011

puteri iqa!!
siapa nak belanja ni..
gue nak join..
ehehheee

arep_lockermonth said... on 18 March, 2011

no matter how sedap pon char kuew tuh! im not gonna eat t!!coz im not into that!hehe

mie said... on 18 March, 2011

ye ke..
just try, apa salahnya...
heheeee

Eazy Izzuddin said... on 18 March, 2011

jauhlah nak mencuba ni hehe
xD

mie said... on 18 March, 2011

xpe, bila berkesempatan lalu sini..
cuba la..
eheheee

nora said... on 18 March, 2011

makanan apa ni??
aku tak penah dengar pun???
spaghetti ke lasagna ke aku penah denga arrr
huahuahua :p

ENTRY HOT : Hari Ini Dalam Sejarah

sissyira said... on 18 March, 2011

salam

mmg besh makan kat sini, makan sepinggan tak cukup order lagi...besh..

mie said... on 18 March, 2011

nora!!!
western beno ye..
nnti gu ajak lu belanja...
ehheee

mie said... on 18 March, 2011

sissyira!!
betul tu...
makan sampai betul2 puas... hehehe

MAPPIAU said... on 18 March, 2011

ohoiiiiii ko bikin akak tak tenteram ni dik laparrrrrrrr!!! grrrrrr.... :P

mie said... on 18 March, 2011

ye ke?
jom makan char koay teow..
hahaaaaa

hidayah said... on 19 March, 2011

makan sepinggan ke 2 pinggan? baik ngaku...

miss nina said... on 19 March, 2011

salam.
mie, saya dah rasa kat kulim depan smkk. hmm..not bad la

p/s: sedap tapi sikit.. bolehla

mie said... on 20 March, 2011

yaya!!!
pinggan xleh makan..
hahhahahaa

mie said... on 20 March, 2011

miss nina!!
kena try juga ni...
ehehehee

Mus said... on 20 March, 2011

meleleh air liur melihat gambar tu bro

mie said... on 20 March, 2011

ye ke...
tu belum rasa lagi..
ehehee

hanif said... on 30 March, 2011

memang betul sedap. dah penah gi makan sekali. mantap..

mie said... on 30 March, 2011

sama la..
nak pergi skali lagi la..
eheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new