Top 9 Street Food Around The World

 Salam 1 Malaysia!! Makanan jalanan atau lebih dikenali sebagai "Street Food". Banyak makanan yang mudah didapati di sepanjang jalan. Begitulah lumrah mencari rezeki, "Dimana ada kemahuan, ditepi jalan boleh berniaga".

Kebanyakkan makanan jalanan sebenarnya lebih enak berbanding makanan di restoran mahupun hotel. Dengan harga yang murah, dan kenikmatan yang luar biasa. Tahukah anda, apakah makanan jalanan yang terdapat di seluruh dunia? Jom saksikan.

 Eggs on a stick vs Fried spaghetti
 Lizard on a stick vs Starfish on a stick
 Steamed dragonfruit bun vs Soup dumpling
 Grilled banana vs Strawbery & banana with sugar
Roasted duck head

P/s: Yang mana satu menjadi pilihan anda?

59 comment on Top 9 Street Food Around The World :

Raji berkata said... on 21 February, 2011

ad yg menggelikan
tapi ad gak yg nmpk sdp
bun dragon fruit ngn sup guna straw tuh nmpk cm sedap jer owh
hohohoh

A.s.t.i.n.a said... on 21 February, 2011

duck tuhh sgt kesian.. sobss sobss

sembil9n said... on 21 February, 2011

semua n cube kcuali yg haiwann....ewww

iN said... on 21 February, 2011

guwa benci cicak!!!!
yakzzzzzzzzzz

arep_lockermonth said... on 21 February, 2011

aiyooo lizard stick!!xnk makan nanti jadi cicakman!huahaha!


arepnakbebel: alhamdulillah! TAK SANGKA!
arepnakbebel: lelaki Saksi isteri dibunuh anak sendiri? (KOSMO)

NurLailatul said... on 21 February, 2011

Roasted duck head ni da mcm lain mcm je...

Prince Halilintar said... on 21 February, 2011

alamak..cicak pun ade..eee

sissyira said... on 21 February, 2011

salam

loya tekak ku melayan n3 ini..siapalah yang rela makan tu..huhu

mR.sYaH said... on 21 February, 2011

antara byk2 yg roti merah tu je nmpk sedap.. itik tu mmg xkn mkn..

- zuriey - said... on 21 February, 2011

cicak dgn kepala itik tu tak boleh blah..nak muntah tengok

nabilah_2908 said... on 21 February, 2011

betul tu..makanan di jual tepi2 jalan lebih sedap & lebih murah...

tp ms nk beli kna tgk2 juga la tahap kebersihan...kalau main belasah je..ada yg kena cerry berry nnti.. :)

alahai...sedih je tgk kepala itik tu..hehehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BUBUR JAGUNG

mie said... on 21 February, 2011

raji!!
ye ke, nak kena try la..
ehehee

mie said... on 21 February, 2011

astina!!
kesian? tapi ramai yang minat tu..
hehehee

mie said... on 21 February, 2011

sembil9n!!
betul tu, yang haiwan tu..
mmg xberselera...
hheheeee

mie said... on 21 February, 2011

ubie!!!
la, ingatkan suka cicak..
hahaaaaa

mie said... on 21 February, 2011

arep!!
cicakman tu superhero..
hebat, hahahaa

mie said... on 21 February, 2011

lailatul!!
lain macam mana pula..
heheee

mie said... on 21 February, 2011

halilintar!!!
biasa la tu, makanan senang dapat..
heeheeee

mie said... on 21 February, 2011

sissyira!!
itu la, ada yang sedap..
ada yang meloyakan..
eheheeee

mie said... on 21 February, 2011

syah!!!
itik tu memangd ah blacklist..
heheheeee

mie said... on 21 February, 2011

zuriey!!!
jangan muntah kat cni..
ehheehee

mie said... on 21 February, 2011

nabilah!!
gue tumpang bersedih..
eheheeee

Amirrah Zawani said... on 21 February, 2011

unik sungguh makanan jalanan..
benda yg kita tak jangka pun ada.. hehe :D

lea said... on 21 February, 2011

gelinya tengok yg bawah sekali tu...errrkkk

mie said... on 21 February, 2011

amirrah!!
keunikkan tu yang penting...
citarasa lain kira..
ehheee

mie said... on 21 February, 2011

lea!!
jangan termimpi2 sudah la..
eehheee

Farhana Sahri said... on 21 February, 2011

mknn oh mknn...mcm2...hihhihi

mie said... on 21 February, 2011

macam2 ada..
eheheeeee

Asmiza Misram said... on 21 February, 2011

wow,eksotiknyee makanan depa..

mie said... on 21 February, 2011

memang eksotik..
jangan dicuba sudah la..
eheheee

NOOR FATIN said... on 21 February, 2011

pengsan tengok! hahah

aLya said... on 21 February, 2011

masa pegi china last year bnyak gile jupe mkann pelik2 tapi bkenan kat fruit with sugar tapi nk beli takot..ngeee

Bro Fit said... on 21 February, 2011

spageti goreng?? wah boleh try kat rumah ni hahaa

- Fitrihadi.com -

mie said... on 21 February, 2011

fatin!!
jangan pengsan dulu..
tengok dulu..
eheheee

mie said... on 21 February, 2011

alya!!
di china tu, memang macam2 ada..
kena pandai cari makanan muslim..
eheheee

mie said... on 21 February, 2011

fit!!
try jangan x try..
eheheheee

TiKa LEh said... on 21 February, 2011

strawberry n banana nmpk sedap..heheh

mie said... on 21 February, 2011

nampak sedap...
rasa belum tahu..
hehehe

nelly said... on 21 February, 2011

alamak ..
laparlah ~~~~

mie said... on 21 February, 2011

xkan makanan semua tu buat lapar..
eheheeeee

princess laila said... on 21 February, 2011

ermm.tak mnyelerakan pon mie sume tuh. nak pngsan kalo suh mkn.errr..

lagi sdap kott makn blacan.budu.sambal petai ikn bilis. yummy!! ^_^

KUREKURE COMEL said... on 21 February, 2011

adusss...mie ni....wat loya tekak la...apsal pelik bebenau...

lain kali letak la kepok lekor ke..
baru siokkk....hehehe

niesz said... on 21 February, 2011

eeeuuww!menggelikan..sape yg mkn ni..yerk!

mie said... on 21 February, 2011

laila!!
belacan memang sedap..
eheheeee

mie said... on 21 February, 2011

kurekure!!
kopok leko xsamppai china lagi..
eheheee

mie said... on 21 February, 2011

niesz!!
ntah la, pelik juga selera tu..
heheeeee

MrsAyie said... on 22 February, 2011

allergic betul dgn nama cicak, apa lagi tengok lizard on stick tu. Haiyaa

mr.syazwan said... on 22 February, 2011

F
U
U
U
Y
O
O
O


UNIK2 ye

yg kulit telur tu unik

hehe

mie said... on 22 February, 2011

itu la..
nasib baik susah nak jumpa ek..
eehehehee

mie said... on 22 February, 2011

syazwan!!!
kena try kalo unik..
hahhaaaa

papabear said... on 22 February, 2011

aku nak order roasted duck head tu 3 ye :) nyum nyum...

mie said... on 22 February, 2011

boleh2...
memang antara yang pali favourite tu..
hheheee

puteri ain said... on 22 February, 2011

grilled banana vs strawberry tu nampak sedap..mie dah try ke?? sedap tak?? tapi yang cicak tu..opsss...hehe

mie said... on 22 February, 2011

grilled banana gue xsure la...
tapi strawberi mcm penah jupe kat malaysia...
jangan try cicak tu ye..
ehehe

tehr said... on 22 February, 2011

sebahagiannya tak sanggup aku nak makan
nak tengok pun pikir dua kali

mie said... on 22 February, 2011

betul tu..
jauh sekali nak sentuh..
heheheee

MAPPIAU said... on 22 February, 2011

gulp!!! loya dah tekak akak ni haaa eeeiiii terus rase tak lapa dah hahaha :P

mie said... on 22 February, 2011

xpe, boleh diet tu..
heehhehehee

Mira R. said... on 11 July, 2011

chisss, gambar last sekali buat aku nak termuntah...

dem.

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new