Resepi Spagetti Sosej Bolognese MAGGI

Salam 1 Malaysia!! Benarkah memasak adalah terapi untuk menghilangkan stress? Jadi, apa kata kita mencuba terapi memasak ini. Resepi orang bujang yang simple tapi sedap. Kini diperkenalkan "Spagetti Sosej Bolognese" hasil ciptaan Chef Mie.

Mudah saja untuk menyediakannya. Tidak  perlu hendak import chef dari Itali bagi mengekalkan rasa original Spagetti Bolognese. Hanya diubahsuai dengan penambahan Sosej dan Limau Kasturi. Tidak sesuai untuk Vegetarian!! Jom kita terjah resepi "Spagetti Sosey Bolognese"

Bahan-bahan:
- 1/2 paket Spagetti (direbus hingga lembut)
- 200g daging kisar (mincemeat)
- 4 batang sosej (dikerat menyerong)
- 1 paket Perencah Sos Spagetti Bolognese MAGGI
- 1 cubit Secukup Rasa MAGGI
- 1 biji limau kasturi
-1 cawan air 

Cara Membuatnya:
1. Panaskan minyak dan goreng daging kisar serta hirisan sosej.
2. Masukkan 1 paket Perencah Sos Spagetti dan 1 cawan air.
3. Kacau rata dan masukkan 1 cubit Secukup Rasa MAGGI dan biarkan sehingga kuah menjadi pekat.
4. Angkat dan tuangkan di atas spagetti 
5. Perah limau kasturi untuk menaiikan kewangian spagetti

Ok!! Sudah sedia untuk dihidangkan. Segmen ini bukan tajaan MAGGI. Tetapi berharap MAGGI dapat sponsor untuk segmen akan datang. hehe!! Hasilnya, perut anda selesa memakannya tanpa mengeluarkan "dengkuran perut". Selamat mencuba!!

PETUA : Gaulkan sedikit minyak pada spagetti untuk mengurangkan spagetti melekit.

50 comment on Resepi Spagetti Sosej Bolognese MAGGI :

iN said... on 12 February, 2011

lapa plak pg2 neh...
btkan utk guwe 1...hahahhaa

khairunnisa ♥ said... on 12 February, 2011

nisa ada jumpa serbuk ni kat rumah =.=" tak beli lagi spagheti dia ^_^

A.s.t.i.n.a said... on 12 February, 2011

Mie: boleh jadi tukang masak saya secara sukarela?

arep_lockermonth said... on 12 February, 2011

ermm..kat umah nih ade je sagetti!tpp malas nk masak!aiyoo..yulun!!tulun!!

pipoq said... on 12 February, 2011

wahh..sejak bila pelaut menjadi chef ni ? hehehe..

dyana nana said... on 12 February, 2011

huhu....
nampak mcm sedap... nk cubalarh... :D

mie said... on 12 February, 2011

ubie!!!
nak buatkan? bayaran kena ada..
eheheee

mie said... on 12 February, 2011

khairunnisa!!
buat jangan xbuat..
heheeee

mie said... on 12 February, 2011

astina!!
sukarela itu sangat susah..
ehheeee

mie said... on 12 February, 2011

arep!!
spagetti paling mudah dimasak..
eheheee

mie said... on 12 February, 2011

pipoq!!
pelaut terpaksa berdikari...
heheheee

mie said... on 12 February, 2011

dyana!!
cuba la, memang sedap..
eheheeee

mr.syazwan said... on 12 February, 2011

aaaaaaaaaaaah

i LIKE SPAGHETTI!!

mie said... on 12 February, 2011

gue pun..
senang mau buat...
ehehee

princess laila said... on 12 February, 2011

krott..krott..
tiba2 prot bbunyi! ngaha~

sdapnyerrrr!

mie said... on 12 February, 2011

memang sedap..
rugi xrasa, heheee

•§ðþhïêllå• said... on 12 February, 2011

lapa plak tgk =.="

Hanim Mahali said... on 12 February, 2011

wah, sedapnya.... terliuq... senang ni nak buat... nak p beli spagetti la...

mie said... on 12 February, 2011

sophiella!!
jemput la makan,
janagn malu2.. ehehe

mie said... on 12 February, 2011

hanim!!!
cepat pergi beli spagetti..
ehehee

buDAK keCIK said... on 12 February, 2011

uwaaaa. tetiba rasa lapar~!
nk masak, tp kt klj ni mne ade dapur. nk g beli rasa malas plk.

bley tlg wat utk ak x? wahaha

mie said... on 12 February, 2011

boleh saja...
tapi untuk dilihat je..
bukan untuk dimakan..
hahaaaa

NOOR FATIN said... on 12 February, 2011

senang je!! apsal la xpenh try. ahaks. thanx mie!

mie said... on 12 February, 2011

resepi sendiri..
memang senang..
hihi

Ain Zulaikha said... on 12 February, 2011

huwaaaa sedapnya, ni lah terasa nak makan spagethi ni... grrrr

mie said... on 12 February, 2011

memang sedap..
cepat2 la buat spagetti..
eheheeee

Pirate said... on 12 February, 2011

leh try nie mie. nampak mcm senang n sedap!

tehr said... on 12 February, 2011

satu je aku boleh buat
ambil resepi ni dan berikan isteri aku masak

aku macam biasa... pandai makan je
hehe

papabear said... on 12 February, 2011

sausage tu mesti kena kerat serong2 ke bro? kalau kerat bulat2 nipis or tak kerat langsung boleh ke dapat rasa yg sama? macam la aku tau rasa dia ni camna... hehe..

ika said... on 12 February, 2011

mmmm ... mesti dap ni .

Prince Halilintar said... on 12 February, 2011

xbape minat sgt bende ni..tapi pernah gak try msak spagheti ni..tapi sos die beli yang dah siap dlm bekas tu..pastu panaskan je..hehe

mie said... on 12 February, 2011

pirate!!
memang senang, resepi orang bujang..
eheheeee

mie said... on 12 February, 2011

tehr!!
bestnya ada isteri..
eheheee

mie said... on 12 February, 2011

papabear!!!
boleh saja, ikut citarasa...
ehheee

mie said... on 12 February, 2011

ika!!
semestinya, tengok la sapa yang buat..
eheheee

mie said... on 12 February, 2011

halilintar!!
yang tu lagi senang...
eheheee

Anati Soki said... on 12 February, 2011

oraaait set!! pasni bleyh try!! heheheh

Solihin Zubir said... on 12 February, 2011

pasni bley paksa mak aku buat.. hahaha..

mie said... on 13 February, 2011

anati!!!
try jangan xtry...
eheheeee

mie said... on 13 February, 2011

solihin!!!
ntah2 gue plak dipersalahkan nanti..
ehehee

aLya said... on 13 February, 2011

nie resepi boleh simpan wat stok time praktikal nanti nie. senang dan sedap..hehehe :)

mie said... on 13 February, 2011

bagus2..
memang untuk orang bujang..
eheheeee

Raji berkata said... on 13 February, 2011

boleh jadi Duta maggi ni Mie
hahahah
ak nk cuba gak
tapi xde secukup rasa maggi =.="

mie said... on 13 February, 2011

xleh letak Maggi la dalam nama resepi...
ni tgh tggu dipanggil jadi duta maggi la..
eheheee

MAPPIAU said... on 15 February, 2011

kalau akak import itu chef mie boleh ka, ini perut sudah krakk krokkk krakk krokkk oooo tengok itu spageti
hahaha :P

mie said... on 15 February, 2011

mood spagetti bila ada baru buat...
tiba2 mood bertukar sambal belacan..
makan sambal belacan la nampaknya..
ehheeee

Amirrah Zawani said... on 15 February, 2011

chef mie,, pos sni sikit :)

mie said... on 15 February, 2011

alamak!!
kalo pos nanti basi..
eheheee

PuTriShA said... on 03 May, 2011

sedapnyee...spagetti nie... yam yam

mie said... on 03 May, 2011

ye ke...
try la buat..
eheheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new