Seronokkah Menjadi Pelaut?

 Salam 1 Malaysia!! "Seronokkah Menjadi Pelaut? Itu persoalan yang tiba-tiba muncul bila aku online saja Yahoo Mesengger. Maklum la, asyik menyembunyikan diri saja. haha!! Serba salah pula nak menjawab. Nak kata tak, tapi seronok. Nak kata seronok, memang seronok.

Kalau tak percaya, cuba la melawat blog-blog awek, tunang, isteri dan makcik Pelaut. Macam-macam benda yang diluahkan. Ada suka, ada duka. Kali ini, kita cerita tentang keseronokkan saja la. Tak mahu hilangkan mood orang nak meminang Pelaut.

Salah satunya adalah dapat melancong secara percuma walaupun sekejap. Kadang-kadang tu, boleh bawa isteri atas kapal. Dengan automatik, dapat honeymoon free tanpa mengeluarkan belanja tiket perjalanan. Alangkah best nya kalau kapal yang aku naik, selalu pergi France ataupun United Kingdom
 Eiffel Tower, Paris
 St james Park Stadium, Newcastle

Tapi, sejak akhir-akhir ni. Asyik area Asian saja terutamanya Japan. Nasib baik boleh shore leave. Tidak la terkongkong dalam kapal saja macam Port Punta Europa. So, satu sebab cukup lah!! 
Narita, Japan

136 comment on Seronokkah Menjadi Pelaut? :

deCrewz said... on 13 January, 2011

Pergh.. Seronoknya dapat jln2 negara org.. Teringin nak merasa dunia luar tp xde ruang & uwang..he3

talkwithmykeyboard said... on 13 January, 2011

mmg syioookkkk!!! ;D

mie said... on 13 January, 2011

decrew!!
itulah peluang yang ada..
ehehee

mie said... on 13 January, 2011

talkwithmykeyboard!!!
mesti la...

nub said... on 13 January, 2011

power ang naa..bangga aku selaku anak kedah.ahah

mie said... on 13 January, 2011

eh!!
semua orang sama saja...

S..U..D..@..I..S said... on 13 January, 2011

Orang yang hati cekal saja yang dapat ceburi bidang ini...

wauuu pengalaman itu indah
free tu yang best

mie said... on 13 January, 2011

ye ke!!
cekal ke hati gue?
heheeee

Kreatifbuzz said... on 13 January, 2011

woaaa..untung2! aku klu dpt pegi salah 1 negara tu sj pun da kira ok la..hoho

mie said... on 13 January, 2011

ye ke!!!
tapi kalau selalu pergi..
boring pula..
ehehee

IMANSHAH said... on 13 January, 2011

Ada ke blog bini pelaut??wahah

mie said... on 13 January, 2011

ada, ramai pula tu...
hehehee

khairunnisa ♥ said... on 13 January, 2011

mie! before ni pun cakap tentang pelaut tu kan ^___^ bestnya dapat jadi pelaut. best tak? and ada pape masalah tak time jadi pelaut :)

mie said... on 13 January, 2011

fuh!!
banyak sebab tu..
hehee

zacky ~786~ said... on 13 January, 2011

perghh ..!!
best2 leh melancong sluruh dunia nie.. syok2

mie said... on 13 January, 2011

xde la sampai seluruh dunia..
heheeee

E.d.Y said... on 13 January, 2011

pernah jumpa lanun tak?

mie said... on 13 January, 2011

off course!!
lanun merupakan kerjaya paling famous di somalia

kiwi said... on 13 January, 2011

tp klau suami g kje kne tggl lame woo..huhu

mie said... on 13 January, 2011

itu yang tak seronoknya..
eheheee

apezs shah said... on 13 January, 2011

salam

wah mie bestnya... teringinnya nak pergi tanpa menggunakan uwang hehe..;)

mie said... on 13 January, 2011

wasalam...
itu yang untungnya..
ehheee

iN said... on 13 January, 2011

hr tuh singgah MMHE kire melancong gak ke :P

mie said... on 13 January, 2011

bole la dikira!!
johor tu, jauh...

far_east said... on 13 January, 2011

seronok ekkk tapi yg tak seronoknyerrr org yg ada di Malaysia....susah hati bila xdpt apa2 call..

cheqna said... on 13 January, 2011

salam
macam besh je..
tapi kalau selalu ditinggalkan dan meninggalkan tak besh jugak kan???huhuhuhuhu

Amy Syaquena said... on 13 January, 2011

wah bestnya dapat melancong seluruh dunia..

Ili Hawa Ahmad said... on 13 January, 2011

sbgai tunang kepada pelaut..act bila dilihat dari mata kasar mmg la x best bla time kena tinggal kdg2 tu smpai dekat 8 bulan. tp kalo diperhaluskan pandangan mata, mcm2 hikmah yg terselit disebalik distance tu. that is the beauty of our relationship. hanya yg mengalami yg mengetahui..^^,

Ciao Annin-sama said... on 13 January, 2011

Subarashiii!!!! Best gila dapat jelajah negara orang tanpa mengeluarkan sen untuk perjalanan! Keseronokan pelaut! So cool!

redza said... on 13 January, 2011

jalan2 atas laut..mmg best

Prince Halilintar said... on 13 January, 2011

dpt jejak kaki kat negara len mmg bez giler..ntah bila la aku nak kluar negara ni..ade la rezeki untuk ke sana nanti..

hollowgram said... on 13 January, 2011

memang best dpt melancong free.. merantau di bumi org lain.. eh silap, di laut org lain. tapi risiko pun ade jugak.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... on 13 January, 2011

wahhh...kne cri adik ipar pelaut ni..hehhee..

MAPPIAU said... on 13 January, 2011

huyooo!!! dapat melancong seluruh negara freeee?? best tuuu, ok la kan sape nak bagi yek melancong free2 nih hihihi, mudahan mie succes dalam menjadi pelaut :))

Izzat Aziz said... on 13 January, 2011

wah seronoknya dapat ke luar negara.. setakat ni 22 tahun hidup tak pernah lagi keluar malaysia..haha

nurkaloi said... on 13 January, 2011

wee~~~jwpan dye memg best
hahahahaha
tapi *ad tapi ok
korang yg pmpuan sllu ditinggalkan
hahahaha
tetttt
jgn mara naa
jom renang-renang
kaloi di laut
mie di kapal laut
ok laa tu

::..Dia daYa..:: said... on 13 January, 2011

salam

seronok jugak jadi pelaut nie...
tapi mesti banyak dugaan atas laut tu kan
huhuhu

Kazaztan Team said... on 13 January, 2011

salam,

dpt rasakan keseronokannya...berjln dgn FREE...tu penting

ch!natsu said... on 13 January, 2011

wah2 bestnya..~~~

mR.sYaH said... on 13 January, 2011

MMG BEST JD PELAUT NI.. BOLEH JLN2 FREE... SERONOK BETUL MCM TU.. ISH TERASA NK JD PELAUT PLAK.. HEHEH..

iekabean said... on 13 January, 2011

tettttt!

Apa-apa pon setiap benda mesti ada baik buruk. macam tu jugak dengan pelaut. =)

Macam mana pon, saya sayang ayah saya!!! HAHAHAHAH
even dia selalu tinggal saya lama2...

niesz said... on 13 January, 2011

mcm seronok je..smbil keja, smbil melancong..hehe..tp xde la pulak keje ni tuk pompuan kan..

Miss Ain said... on 13 January, 2011

saye keje dgn org2 pelaut jgak...mcm kamu...
tp x penah jalan atas laut...cume tepi2 laut jek...g KSB antor barang..fllow pelaut...
manyak besi...huuu

nota kaki : t sy nk post ler pasal keje sy lak

Mr PenyuBiru said... on 13 January, 2011

kalu kita pikirkan yg negatif,memg apa bende pun akan jadi negatifkan.setiap perkerjaan ada suka ade duka.. yg penting bagamaina kita menerimanya.

nora said... on 13 January, 2011

aku nk fridge magnet tau

NOOR FATIN said... on 13 January, 2011

waaa.. bestnyaaaaaa. rancang nak honeymoon kat paris nanti :P

Nadia Mashuri said... on 13 January, 2011

singgah bace2 and follow..
=)

zoul said... on 13 January, 2011

perghh... best la dpt jejalan tempat org selalu.. nantilah kalau nuffnang bagi aku banyak duit.. aku beli satu kapal pastu nak jalan2 gak.. nanti kalau selisih, lambai2 lah yer.. hi hi

JRY The Boonto said... on 13 January, 2011

wow bestnya bro dpt melancong g bnyak2 negara. jeles gua. tiket mahal giler:D

anamizu said... on 13 January, 2011

wahh besnye naik kapal free..
bleh honeymoon free ek????
tolong carikan sorang PELAUT utk cik ana buleh??
*alamak TERGATAL DISITU* ngeh3

latest entry : |penyimpan mohor besar raja-raja dah takde??|

chicha said... on 13 January, 2011

sukerr sgt tgok laut...breath taking....
tp xgemar org laut...xsetia...

buDAK keCIK said... on 13 January, 2011

bley melancong sambil kerja kan kan

pipoq said... on 13 January, 2011

seronok ke ? kalo bujang syiok la kot..tak yah nak pk berjauhan..ahahaha..

ijatnuar87 said... on 13 January, 2011

sronok nyer...boleh jalan2,hehehe

nurul husna said... on 13 January, 2011

wahh.. sonok2.. jln pejlnan luas pemandangn.hihi. ;)

shamiera said... on 13 January, 2011

tak leh jadi pelaut nanti mabuk laut..hehehe

mie said... on 13 January, 2011

far_east!!!
itu yang xseronok..
xleh cerita...
ehehehee

mie said... on 13 January, 2011

cheqna!!!
mesti la, tapi xkan nak berpeit je..
hehehee

mie said... on 13 January, 2011

amy!!!
memang best, jom skali...
ehehe

mie said... on 13 January, 2011

ili!!
memang begitu la...
tu yang malas nak share benada x seronok..
eheheee

mie said... on 13 January, 2011

ciao!!!
benda free, sapa x suka....
eheheee

mie said... on 13 January, 2011

redza!!
jalan2? memang best...
heheheee

mie said... on 13 January, 2011

halilintar!!
ada la rezeki lps ni,...
ehehheee

mie said... on 13 January, 2011

hollowgram!!
risiko ada dimana2 saja..
heehee

mie said... on 13 January, 2011

fauzi!!
apesal pula?hehehee

mie said... on 13 January, 2011

mappiau!!
betul tu...
xde sape nak bagi melancong free..
thankz

mie said... on 13 January, 2011

izzat!!!
kalau ada rezeki tu...
sampai la..
heeheeee

mie said... on 13 January, 2011

nurkaloi!!
itu faktor memang xbest...
kena ditinggalkan slalu..
heheee

mie said... on 13 January, 2011

daya!!
tempat manapun, mesti ada dugaan...

HonEyBuNNy said... on 13 January, 2011

seronok la..leh pergi jauh2...tp awek mmg berjauhn la..or isteri..ehheh

mie said... on 13 January, 2011

chnatsu!!!
memang best...
heheee

mie said... on 13 January, 2011

syah!!!
jom jadi pelaut..
ehheee

mie said... on 13 January, 2011

ieka!!
semestinya, baik dan buruk..
xboleh dipisahkan..

mie said... on 13 January, 2011

niesz!!!
sekarang ni, perempuan pun boleh jadi pelaut..
cuma tak digallakkan je

mie said... on 13 January, 2011

miss ain!!!
nanti ada la peluang join skali tu..
ehheee

mie said... on 13 January, 2011

penyubiru!!
betul tu, yang penting fikir psitif..
ehheee

mie said... on 13 January, 2011

nora!!!
eh, tiba-tiba la pula..
ehehee

mie said... on 13 January, 2011

fatin!!!
best tu, happy honeymoon

mie said... on 13 January, 2011

zoul!!
sama-sama kita tunggu income dari nuffnang..
ehheeee

mie said... on 13 January, 2011

nadia!!
thankz..

mie said... on 13 January, 2011

boonto!!
itu la, tiket mahal yang menghalang pelancongan..
ehheee

mie said... on 13 January, 2011

anamizu!!
akan gue cuba cari..
ehehehee

mie said... on 13 January, 2011

chicha!!!
terpulang la, setiap org ada karenahnya...

mie said... on 13 January, 2011

budak kecik!!!
betul tu, dua dalam satu..

mie said... on 13 January, 2011

pipoq!!
bujang2 pun kena pikir juga....
hehehee

mie said... on 13 January, 2011

ijatnuar!!
bab jalan2 memang seronok..
hhehehee

mie said... on 13 January, 2011

husna!!
tengah mencari pengalaman lagi..
eheheee

mie said... on 13 January, 2011

shamiera!!!
macam tu pula..
susah ni..heheehee

mie said... on 13 January, 2011

hunnybunny!!!
memang sentiasa berjauhan...

sahromnasrudin said... on 13 January, 2011

wah!!! ramainya pengomen..mmg sempoi la blog ini..syabas........

mie said... on 13 January, 2011

kazaztan!1
tiada benda lain kecuali benda free,,
hahahaa

mie said... on 13 January, 2011

sahromnasrudin!!!
xde la, thankz buat yang mengkomen..

miss nina said... on 13 January, 2011

pelaut ni kadang ada, kadang hilang masa belayar
kan mie?

mie said... on 13 January, 2011

ye betul tu...
itu memang lumrah nya..

Scha Nur said... on 13 January, 2011

hehe..meh tgk blog awex pelaut
mcm nak meroyan tanggung rindu

hehehe..mie entry ni gempak!
mintak share ea..

Farhana Sahri said... on 13 January, 2011

sonoknye dapat mngembara...

mr.syazwan said... on 13 January, 2011

walaupun x dpt jd seorg pelaut

tpi SAYA SERONOK DAPAT KAWAN SEORG PELAUT!

=_=

hans said... on 13 January, 2011

seronok tu memang seronok kan
cuma hati kena kuat lah sebab selalunya 6 bulan atas kapal

Jom Baca Kisah Aksi Wheelie Terbaik Di Hadapan Lampu Isyarat Pintu Pagar Belakang Uitm Sebentar Tadi! Hahahahaha!

acul said... on 13 January, 2011

wah bestyer dpt keje smbl bejalan. aku ni bile la raseyer nk dpt jejak negara org

Jejentik said... on 13 January, 2011

bestnya!!!!
bekerja sambil melancong :)

brat2104 said... on 13 January, 2011

aku jeles part ko dh pergi serata dunia dan ko x kena income tax

mie said... on 13 January, 2011

scha!!!
entry biasa je..
sharing is caring..
heheee

mie said... on 13 January, 2011

farhana!!!
jom mengembara skali..
hhehhehee

Puteri Iqa Izyan said... on 13 January, 2011

nak kirim udang besau2 buleh? :P

maCy said... on 13 January, 2011

kaya tu penting. haha. guro je ;D

Eazy Izzuddin said... on 13 January, 2011

best tuuu
dapat merantau2 negara org...
huk3

mie said... on 14 January, 2011

syazwan!!
thankz my friend...

mie said... on 14 January, 2011

hans!!
wah, paham juga ye..
ehheee

mie said... on 14 January, 2011

acul!!
nanti ada peluang juga tu..
heheheee

mie said... on 14 January, 2011

jejentik!!
itu yang seronoknya...

mie said... on 14 January, 2011

brat!!
jangan bocorkan rahsia xkena income tax..
ehheee

mie said... on 14 January, 2011

puteri iqa!!
kirim untuk gue ke..
heheee

mie said... on 14 January, 2011

macy!!!
kaya dengan titik peluh sendiri lagi penting..
ehheheee

mie said... on 14 January, 2011

eazy!!!
biasa la, cari pengalaman..
ehheee

tieha ismail said... on 14 January, 2011

cdeynya...akan ditinggalkan tak lame lagi...huhuuh....tabley kontek lgsg ke..??

mie said... on 14 January, 2011

akan jumpa kemudiannya..
eheheee

papabear said... on 14 January, 2011

best la dapat2 jalan2 merata dunia tapi kalau aku, aku takut lanun... hehe

mie said... on 14 January, 2011

risikonya ada dimana saja..
lanun pun salah satu kerjaya

iniialahaku said... on 14 January, 2011

pergh...best gila..

CIK TOM said... on 14 January, 2011

seronok part jalan2 ek...part berjauhan tue la xbest rsnye..huhu..

tehr said... on 14 January, 2011

teringin juga nak jadi pelaut
mungkin masa usia masih muda memang best
bila dah ada isteri / anak2... rasa tak sanggup pula berjauhan
hehehe

mie said... on 14 January, 2011

iniialahaku!!
sentiasa perkara ada kesronokkkannya..
ehheee

mie said... on 14 January, 2011

vik tom!!
itu yang malas nak cerita ketidakseronokkannya..
eheheee

Solihin Zubir said... on 14 January, 2011

jd pelaut xyah nk tempah cruise dh kalau nk honeymoon.. haha..

mie said... on 14 January, 2011

tehr!!
statement ini semestinya tepat...
hehehee

mie said... on 14 January, 2011

solihin!!!
kena tempah juga...
heheeee

3Balqis n Danial family said... on 14 January, 2011

asskum...mie..

aper khabar pelaut kiter....hahaha dgn berwang RM 5 kembar 3 "ayah" boleh sampai luar negara dgn kapal...huhuhuhuhu..tue yang best


info:blog permata ibu dah kena sita oleh google...ader makhluk yang cuber akses account google kami...jadi kami terpaksa bikin blog baru...boleh baca di n3 kami knp blog kami kena sita..

pasal peraduan titanic tue..harap mie join lagi sekali yer nanti, dah ader peluang tue...tunggu titanic revenge

mie said... on 14 January, 2011

wasalam!!!
patut la, jadi lain macam je semalam...
ok, aka diterjah..
eheee

zmah said... on 14 January, 2011

Seronok dapat ke negara orang dengan kapal..tapi akak tak mampu naik kapal khuatir mabuk..hihiii

Hanim Mahali said... on 14 January, 2011

Jepun... teruja seketika... memang teringin sangat g sana ni... ni mesti pandai cakap Jepun... bleh la blaja... ^_^

mie said... on 15 January, 2011

zmah!!!
ooo, kena try dulu...
baru hilang mabuk tu, hehehe

mie said... on 15 January, 2011

hanim!!
kalau ada peluang...
sampai la kat sana tu..
ehehehee

zey said... on 15 January, 2011

heyyyy...saya pon mariners gak! kalau berminat, dtg la ke belog saia dan boleh baca entri yang dilabel : zey as mariner.

mie said... on 15 January, 2011

really!!
akan singgah...

anakibu said... on 16 January, 2011

salam mie....ahoyyyyy

hahaha...kembar 3 muncul balik kat cini pakai blog lamer....dont worry sailor, about titanic contest.....masih boleh diterima jawapan yg dihantar...

mie said... on 16 January, 2011

wasalam...
orait, bagus bagus...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new