Klasik Ataupun Moden, Pilihan Anda?

 Salam 1 Malaysia!!Hari ni, sudah masuk hari ke sepuluh untuk tahun 2011. boleh countsown untuk 8 hari akan datang. Apakah? Ok la! antara klasik ataupun moden, yang mana menjadi pilihan? Lain orang lain fikiran, tetapi perlukah menggunakan barangan moden hanya kerana mengikut trend?

Boleh lihat dari peredaran masa kita membesar. Contohnya, dulu ramai berminat dengan tudung bawal tapi kini shawl pula menjadi pilihan. Peringatan!! Ini adalah contoh semata-mata. Kalau bab fotografi, yang tradisional tu lah yang lebih dititik beratkan. Kenapa pula?

Kesimpulannya, tema yang mana sesuai untuk Majlis Perkahwinan. Peringatan lagi!! Ini bukan perkahwinan aku, so jangan ucapkan tahniah. Setiap kali ada entry "perkahwinan", pasti soalan sama yang ditanya. hehe!! Masalahnya, aku belum tua lagi. So, klasik ataupun moden?






85 comment on Klasik Ataupun Moden, Pilihan Anda? :

khairunnisa ♥ said... on 10 January, 2011

suka yang klasik.. hehe ^__^

tapi di dalam hati ni tetap Lamborghini lp640 <3

kalau tudung, prefer bawal..

kalau ada jodoh, nak suami yang tradisional ^__^

kalau makan, suka yang lama lama punya style tanpa diubah..

hoh =.=" yang penting, cukup dengan apa yang ada ^__^ have a nice day mie!

mie said... on 10 January, 2011

thankz,
panjang komen....
suami tradisional? hehehee

kiwi said... on 10 January, 2011

mini ccoper cntik..kiwi ske dua2..
kire ketemporari la..bleyh x..haha

mie said... on 10 January, 2011

bisa aja...
hehehee

maza said... on 10 January, 2011

aduha aku tertipu.. rupanya keta mainan... heheheh

good attempt and great picture too..
cantik2 belaka picture tu... geram sungguh sehh..

psst: meh ler letak sekali teknik bacaan dan ambil gambar tu.. berapa iso? F? AT? hehehhe
mau belajar juga dong....jealous gitew lorr.. hahah

mie said... on 10 January, 2011

alamak!!!
xde teknik apapun...
xde juga setting apa2...
xpandai main dgn setting lagi...
cuma belajor angle saja..

::..Dia daYa..:: said... on 10 January, 2011

salam
cantik kete mainan tu
suka yang klasik

MAPPIAU said... on 10 January, 2011

alahai chomelnyer due2 kete tuh, hiks

kadang2 suke klasik, kadang2 suke moden, bergantung kepada keadaan,

kalau takde klasik dulu manekan nak ade yang moden ye tak (eh yeke? hahaha)

miss nina said... on 10 January, 2011

risau mie org asyik tanya ye.
pilihan kereta- mahu yg betul2 moden, gallardo mungkin. hehehe

Eazy Izzuddin said... on 10 January, 2011

classicc....
the best!

la..
keta mainan ka
igt kan kete real..
;)

apezs shah said... on 10 January, 2011

salam

suka kereta tu cantikla... suka yang modern ahakz..;) Demand sangat ke yea?



*apezs dtg dan follow here..:)

papabear said... on 10 January, 2011

saya suka mini yg abru dan yg lama... hahaha...

mR.sYaH said... on 10 January, 2011

smart kereta2 tu.. tapi kena tgk keadaan gak.. ada yg suka klasik.. ada yg suka modern..

Afzainizam said... on 10 January, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”


yang tua itu klasik lagi cerewet lgi mahal... up tu u suka muda ke tua...tepuk dada tanya selera

mie said... on 10 January, 2011

daya!!!
kete tu mmg cantik..
hehehe

mie said... on 10 January, 2011

mappiu!!!
so, kena gabungkan dua2 la..
hehehe

mie said... on 10 January, 2011

miss nina!!!
itu la, ayat standrd...
hihi

mie said... on 10 January, 2011

eazy!!!
hanya kereta mainan saja mampu dimiliki...

mie said... on 10 January, 2011

apesz!!!
ye ke, hanya gambar saja cantik

mie said... on 10 January, 2011

papabear!!
kedua2 bya skali..
hehehe

mie said... on 10 January, 2011

syah!!!
itu yg nk kena tgk ni..
hehehe

HonEyBuNNy said... on 10 January, 2011

kalau nak klasik n modern sama rata leh x??hehhehe

mie said... on 10 January, 2011

afzainizam!!!
nk kena tepuk dada la pula..
hihi

mie said... on 10 January, 2011

honey!!!
menarik juga tu..
hehehe

Aizuddin Hanis said... on 10 January, 2011

ikut minat masing2..dan keadaan..

NICK IRFAN said... on 10 January, 2011

ko asyik buat entry pasal kwin utk kwn ko je? ko bila plak? hahaha eh! kalau aku suka lagi moden sbb klasik ni takut engin dia x boleh hidup plak? hehe

puteri ain said... on 10 January, 2011

semua gamba2 mie lawa ! suka tgk..
antara moden atau klasik,dua2 ada keistimewaan dia yang trsendiri.cantik yang tersendiri..
pendek kata..dua2 LAWA ! :)

niesz said... on 10 January, 2011

klasik!ehe..comey sgt..lagi2 keta kodok tu..i like!

biskut said... on 10 January, 2011

kalau guna kamera LOMO lagi klasik gitu kan...

masih sukakan yang klasik..nilai yang sukar diperolehi di masa sekarang nih.

mie said... on 10 January, 2011

aizudin!!
ok gak tu..
hehheheee

mie said... on 10 January, 2011

irfan!!
tiba2 bercakap tentang enjin..
heheheee

mie said... on 10 January, 2011

puteri ain!!
thankz, cantik tu hanya smentara...
heehee

mie said... on 10 January, 2011

niesz!!!
kete kodok digelarnya..
ehheeee

mie said... on 10 January, 2011

biskut!!1
fuh, ssh nak jupe yang minat klasik ni..
heheee

pipoq said... on 10 January, 2011

ni pasai kawen ke pasai keter mini ?

hehehe..

kalo kawen, yang klasik la best..
ada gotong royong masak masak..
makan tetamu berhidang..
ada kompang, marhaban, renjis2 semua..

kalo keter mini tu, yang moden la best..
enjin lebih power..
kemasan lebih teratur..
harga lebih menyakitkan akaun bank..

ahahahah..

mie said... on 10 January, 2011

dua dalam satu la..
hehehehee

Amirrah Zawani said... on 10 January, 2011

klasik atau moden??
erm.. mana2 pun boleh :)

NOOR FATIN said... on 10 January, 2011

klasik!! :)

akubiomed said... on 10 January, 2011

La, ini gambar kereta Mini Cooper mainan rupanya.

Tepuk dada tanya selera kalau dah kaya buatlah tapi kalau masih ingat tuhan buat secara sederhana :-)

Norasikin said... on 10 January, 2011

Suka yang antik tapi tak mau la yang reput. Kalau suami tak nak la yg antik.

Raji berkata said... on 10 January, 2011

yg moden mcm lagi best..
dunia kan makin moden buat apa lihat kebelakang
cewahh xD

mana bli kereta menan ni owh?
smat2 xD

IMANSHAH said... on 10 January, 2011

akau ikut arus, tapi sesekali, yg klasik masih dipakai/diguna

khairunnisa ♥ said... on 10 January, 2011

alamak =.=' haha ^__^ tertaip panjang lak..

nur hidayah isa said... on 10 January, 2011

cantikla gambar...hee..ingat kete betul tapi buat effect miniature...rupe2nye mmg kete mainan ek..hehee

iekabean said... on 10 January, 2011

kalau ieka!
Ieka mau moden + klasik! campur dan buat somthing new~

emieysandra said... on 10 January, 2011

moden!!

buDAK keCIK said... on 10 January, 2011

klasik~! nak2 kalu ditambah ngn flora n fauna. pergh. gmbr cun giler~!

nas said... on 10 January, 2011

klasik menarik..unik..cuma macam segan plak aku nak drive kat jalan raya..hehehe..bek yang moden :P

Faaein Himura said... on 10 January, 2011

dua-dua boleh...

klasik cantik..

moden pun cantik..

hehehe.. =]

brat2104 said... on 10 January, 2011

which ever yg mampu milik dan praktikal. aku x suka benda hi maintainance

Solihin Zubir said... on 10 January, 2011

perghhh... nyaris aku ingat kereta btol! huhu.. nice pix!
moden atau klasik? hhhmmm.. aku suka dua2... hehehe..

Sir Marcello said... on 10 January, 2011

awek2 zaman sekarang..suka yang moden jer...hehehe

tehr said... on 10 January, 2011

aku suka dua2
tapi
memang pasti tak mampu milikinya
hehehe

mr.syazwan said... on 10 January, 2011

seiyes ingat kete betul td

rupanya kete menan haha

smart giler

ketot mcm mie

ahhaahha

=_=

mie said... on 11 January, 2011

amirrah!!
bagus la tak memilih..
ehheee

mie said... on 11 January, 2011

fatin!!
good choice..

mie said... on 11 January, 2011

akubiomed!!
thankz atas segala nasihat..
hehee

mie said... on 11 January, 2011

norasikin!!
suami antik gi mana ye?

mie said... on 11 January, 2011

raji!!!
ikut peredaran la ni....
di kedai yang berhampiran..
hehee

mie said... on 11 January, 2011

imanshah!!!
betul tu...
yang lama juga perlu diguna..

mie said... on 11 January, 2011

khairunnisa!!!
ok la tu, banyak sikit isinya..
heheee

mie said... on 11 January, 2011

hidayah!!!
memang miniture pun..
ehheee

mie said... on 11 January, 2011

ieka!!!
wow, pasti gempak..
ehheeee

mie said... on 11 January, 2011

emieysandra!!
ikut trend la ni..
ehheee

mie said... on 11 January, 2011

budak kecik!!!
flora fauna....
memang cintakan alam ni..
ehheee

mie said... on 11 January, 2011

nas!!
macam tu pula..
ehheeee

mie said... on 11 January, 2011

faaein!!!t\
tamak ni....
nak amek dua2 skali..

mie said... on 11 January, 2011

brat!!
high mantenance ke tu..
heheeee

mie said... on 11 January, 2011

sobirin!!
thankz, gue pun suka dua2..
ehheeee

mie said... on 11 January, 2011

sir marcello!!!
ye ke, kena ikut ni..
heheee

mie said... on 11 January, 2011

tehr!!!
sama la, hanya impian saja..
eheheee

mie said... on 11 January, 2011

syazwan!!
ketot ke diri gue..
hahaaaa

nora said... on 11 January, 2011

aku suka mini klasik
(OooOoo takde kena mengena ngan soalan ko ek??)

padin said... on 11 January, 2011

2 - 2 ada kelebihan masing2, aku lebih suka klasik.. hee, entah napa..

mie said... on 11 January, 2011

nora!!!
xkisah la, kalau suka..
belikan gue satu..
ehhheee

mie said... on 11 January, 2011

padin!!!
fuh, lain orang lain minat..
hehehe

eiysya zasya's said... on 11 January, 2011

lawa lew gambar tuh.. nway, klu kereta, majlis kawen suka yg moden.. yg lain suka moden jugak kot.. hehe~


p/s: pakai cara gadis 20-an..

efa said... on 11 January, 2011

mini cooper tu comel hahaha...waah2...suka tgk la..dua2 ok.. :)

Fina Fento said... on 11 January, 2011

laaaaaaa..ingatkan kereta betul. tp lepas perhatikan betul2 tengok shells besar gila haha

mie said... on 12 January, 2011

eisya!!!
thankz, moden sentiasa menjadi pilihan..
ehehee

mie said... on 12 January, 2011

efa!!!
comel je..
ehheeee

mie said... on 12 January, 2011

fina!!!
mampu ke gue nak miliki kereta ini..
hehheee

SumBody Me.. said... on 15 April, 2011

Nice entry..aku memang die hard fan Mini cooper neh..

kalau mini cooper aku pilih yang klasik..vintage+soul..cun ahh. kalau orang nak bagi free yg mana2 pon dialu2kan..dh lama psg angan2 nk dapatkn sbijik..fuhh, bila gakanya 2..huhu..

Kalau mjlis kawen, nk guna mini cooper lama jadik tema..heheh..

SumBody Me.. said... on 15 April, 2011

aku pon nyaris2 tertipu td..ingt kan real punya..nanti mini cooper + volkswagen aku yang mana ada 2 nak kena buat cenggini jugak la..baru nmpk lagi fanatik..hahaha..

mie said... on 15 April, 2011

gue pun teringin tema mini cooper untuk majlis kawen..
tapi mesti mahal ni...
real ke? hahaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new