Soal Jawab Twitter dan ChurpChurp

 Tweet tweet!!memang dah lama dengar tentang Twitter. Churp churp pula agak abru menmbusi dunia pengiklanan mahupun blog. Tapi masih ramai yang bertanya tentang twitter mahupun churp churp. Aku tak ada la bijak sangat untuk buat tutorial dua benda ni. Tapi, boleh la juga nak membantu.

Orang bertanya, kita menjawab!! ada ke istilah ni?Sekadar berkongsi tentang twitter dan churp churp yang ditanya oleh Pencacai Alim dan Cikgu Brat. Kalau salah jangan mudah melatah ye. Banyak lagi informasi boleh dapat di alam maya ni. Kiata mulakan dengan "Bismillahirrahmanirrahim....

 Twitter!! boleh chatting mahupun mengemaskini status. Lebih kurang sama la dengan facebook, boleh share status. Twitter pada blogger memang sangat penting. Kita boleh share post terbaru melalui twitter. So, follower dapat la mengetahui blog telah di update. Untuk lebih terperinci tentang Twitter ni, boleh la rujuk pada blog Jom PHP. Jangan lupa follow aku!!!

Churp Churp pula, aku pun masih baru. Tak sampai 1 minggu gunakan nya tapi nampak memang berbaloi. Lebih kurang macam Nuffnang juga la. Tapi pengiklanannya ada perbezaan. Dengan Churp Churp kita mestilah ada salah satu agen samada akaun facebook ataupun Twitter. Cuba tengok profail Brad Pitt, banyak kan dia dapat. Untuk soal jawab tentang Churp Churp ni, boleh rujuk blog Cokilala.

So, dah ada yang buat soal jawab. Aku hanya share saja la. sharing is caring!!! Jangan lupa dengan DIGI LIVE KPOP PARTY 2010. Especially untuk korean pop fan. Adios.

74 comment on Soal Jawab Twitter dan ChurpChurp :

h3r0 said... on 09 December, 2010

terbaik... u follow me, i follow u..
twitter rulez... he he he

YUL said... on 09 December, 2010

wah, dah dapat kempen kew?

Amir Said said... on 09 December, 2010

dah lama tak dapat kempen dari Churpchurp. sejak Churpchurp berwajah baru, aku jadi kurang minat dengan benda tu..

E.d.Y said... on 09 December, 2010

churp churp ni dapat earning ek?

ahsfantasy24 said... on 09 December, 2010

erk..
owg ade akaun FB jep,
hhuhuhuu~

y@n@ M!B said... on 09 December, 2010

still xfhm fungsi churp churp..huhu..=_=

- zuriey - said... on 09 December, 2010

apa id twitter..nak follow ni..

ANATI SOKI said... on 09 December, 2010

twitter rule.. ku bersamamu.. rajin2 follow. teheeeeee.. :)

dotblogspotdotkom said... on 09 December, 2010

huhuhu.... jangan kata churp²... tuiter pun pakcik tak de... huhuhu nih mmg btl² anti sosial... huhuhuhu

Eazy Izzuddin said... on 09 December, 2010

churp2 x tau guna lg...
xD

tweetdeck pun ok jg
Layans~
Free Domain

papabear said... on 09 December, 2010

churp2 format baru ni tak best... tak masyuk macak yg lama dulu... :(

brat2104 said... on 09 December, 2010

huhu.. twitter update pakai komp la eh? hahaha.. aku x berapa paham..

makdara TERdiva said... on 09 December, 2010

MDT ade tweeter tp x reti guna .haha!

HonEyBuNNy said... on 09 December, 2010

ala.....nak main twitter tapi kureng sikit la...kawan2 ramai men twitter dr fb..uwawa

merahitujambu said... on 09 December, 2010

tak xde twitter pon

mie said... on 09 December, 2010

h3ro!!!
tu trademark twittee ek...
hehee

mie said... on 09 December, 2010

yul!!!
lps daftar tu, sure dapat kempen...

mie said... on 09 December, 2010

amir!!!
ye ke??
wajah lama macam mana ye..

mie said... on 09 December, 2010

edy!!!
dapat la, lebih kurang nuffnang juga...

mie said... on 09 December, 2010

ahsfantasy!!!
boleh juga tu...
salah satu je diperlukan...

mie said... on 09 December, 2010

y@n@!!!
tolong mengiklan kan je...

mie said... on 09 December, 2010

zuriey!!!
klik kat burung sebelah kiri ni...
mie149

mie said... on 09 December, 2010

anati!!!
macam tu ke??
hehee

mie said... on 09 December, 2010

dotblogspotcotcom!!!
xkisah, janji ada blog..
hehehe

mie said... on 09 December, 2010

eazy!!!
kadang-kadang, kalo melayan semua best juga..

mie said... on 09 December, 2010

papabear!!
macam mana format lama agaknya..
hehee

mie said... on 09 December, 2010

brat!!!
computer boleh...
hp pun bole...

mie said... on 09 December, 2010

mak dara!!
gue pun xbrape pandai nk guna...

mie said... on 09 December, 2010

honeybunny!!!
macam tu plak..
ramai yang gila twitter...

mie said... on 09 December, 2010

merahitujambu!!!
xkpe, janji ada blog..
heheee

Cik Su said... on 09 December, 2010

dengan twitter dapat chat dengan artis ..tapi kalau artis tu nak la..kalau sombong tak dapat la

mie said... on 09 December, 2010

nasib la tu...
lebih baik jangan chat,
nnti buat sakit hati je

syahrilhafiz said... on 09 December, 2010

aduh, nak masuk ke tak churp2 ni
ys masuk pun tergendala macam tu je

rATu kEBaYA said... on 09 December, 2010

ada twitter ada churp2 jugak tapi tak tau guna.. dah baca masih tak faham..

mie said... on 09 December, 2010

ye ke!!!
gue pun main amsuk je..
cuba tgk, banyak brad pitt dpt..
hahaaa

mie said... on 09 December, 2010

ratu kebaya!!!
slow2, gue pun mula2 camtu la...

johnjimat said... on 09 December, 2010

da 2 kali cash out dgn churp2 da hehe.. skrng ni nk tggu yg ke-3.. cume skrng ni agak susah sbb advertiser asik kai social sharing huhuk

mie said... on 09 December, 2010

ye ke!!!
murah rezeki nampaknya...

Mr.Ix said... on 09 December, 2010

tak brapa active pun guna twitter n churp2 tu.....huhuhu

salam singgah yer.

Ain Zulaikha said... on 09 December, 2010

nak try la churp2 ni.. tapi wajib ada twitter ke?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... on 09 December, 2010

tak layan pon twitter nie semua..
facebook blog..
tu je pndai ! hahak !

cik helena said... on 09 December, 2010

teringin nak register tapi tatau kenapa masih tak berbuat demikian.ok tak alasan ne?

mr.syazwan said... on 09 December, 2010

wan masih tiada twinter

best erk???

insyALLAH nnt wan nk daftarlah

cutenote said... on 09 December, 2010

Nanti nak cuba dua-dua sebab keduanya memang takda, terima kasih berkongsi :D .

hamzah ian said... on 09 December, 2010

terbaik..

Faarihin said... on 09 December, 2010

pernah buat twitter tapi tak pernah nak memahaminya.. kalau churp churp plak.. lagi tak tau mende..

alahai..

tehr said... on 09 December, 2010

dua2 benda ni aku masih tak faham sampai le ni
kalau facebook tu ada la faham sikit2

mie said... on 09 December, 2010

mr ix!!!
xkisah, xde la penting sgt mende ni..
hehee

mie said... on 09 December, 2010

ain!!!
try la, perlu ada twitter ataupun facebook je..
untuk authorize...

mie said... on 09 December, 2010

hafizah!!
bagus2...
yg penting blog... heheee

mie said... on 09 December, 2010

helena!!
alasan yang mantap..
hahahaaa

mie said... on 09 December, 2010

syazwan!!
depend la, ada suka..
ada xsuka.. hehee

mie said... on 09 December, 2010

cutenote!!
sekadar mencuba ok juga..
hheheee

mie said... on 09 December, 2010

hamzah!!!
memang terbaik...

mie said... on 09 December, 2010

faarihin!!!
biasa la, mende baru..
kena la blajo serba sikit..

mie said... on 09 December, 2010

tehr!!!
facebook memang semua dah expert..
hehehee

Puteri Iqa Izyan said... on 09 December, 2010

ish. tak tau lah gune twitter. haha :P

mie said... on 09 December, 2010

no problem!!!
xmenjadi keutamaaan pun...

nurayunni said... on 09 December, 2010

wah..best2!!!

Fakhrur Razi berkata said... on 09 December, 2010

buat soal jawab kt churp2 nnti dpt duit ker eh?

mR.sYaH said... on 09 December, 2010

bru tau ttg churp2... best ker churp2 ni...

AdiE said... on 09 December, 2010

579!
i love my no...

jom singgah2 my blog..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/ibutlg-la.html

mie said... on 09 December, 2010

nurayunni!!!
memang best..
heheee

mie said... on 09 December, 2010

fakrur!!
xde sola jawab..
just share iklan diorang..

mie said... on 09 December, 2010

syah!!
ingatkan gue je yg baru tau..
heheee

mie said... on 09 December, 2010

adie!!
bagus2, insyallah...

maCy said... on 09 December, 2010

nice info sgt2. thx :D

mie said... on 09 December, 2010

sharing is caring..
heheee

akubiomed said... on 10 December, 2010

Masih pening-pening lagi mengenai Churp-churp agak nasib baik kat sini ada link yang boleh dirujuk

mie said... on 10 December, 2010

samala...
gue pun masih merujuk

Budak Botak said... on 13 March, 2011

Bdk Botak pon ada join Churp2 nie...

mie said... on 14 March, 2011

bagus la kalo dah join..
ehehehee

Lagenda said... on 02 April, 2011

thx for info..nnt mak check kat link sana!

mie said... on 02 April, 2011

cek jangan x cek..
eheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new