Penang Toy Museum

Salam 1 Malaysia!! Cuti sekolah hampir tamat, jualan "Kembali ke Sekolah" sedang giat dijalankan. Pasti banyak tempat yang diterokai semasa musim cuti sekolah. Pernahkah anda mendengar Toy Museum? Segala koleksi figure dan pelbagai saiz terdapat di sana. 

Toy Museum terletak di Jalan Tanjung Bungah, Penang. Berdekatan dengan Copthorne Orchid Hotel. Bayaran masuk hanyalah RM10 untuk dewasa dan RM6 untuk kanak-kanak. Toy Museum juga disenaraikan dalam Malaysia Book Records. So, terjahlah Toy Museum sekarang!!

Bangunan ini berdekatan dengan Toy Museum
Tandas Firaun versi Toy Museum
Chucky!! dan banyak lagi figure anime










52 comment on Penang Toy Museum :

Khairiz said... on 29 December, 2010

macam menarik, x pernah lagi sampai ke tempat ini.

E.d.Y said... on 29 December, 2010

wow..menarik...tp jauh pulak nak g penang

khairunnisa ♥ said... on 29 December, 2010

tak pernah sampai sini lagi :) teletubbies ada? :)

Mr PenyuBiru said... on 29 December, 2010

siyes aku baru dengar. macam menarik jer.bleh bawak anak². thanks sharing! :D

nurkaloi said... on 29 December, 2010

wahhh intersting
pirates....pnda...yeaahhh....
nk jugak nk jugak

Amir Said said... on 29 December, 2010

wah menarik jgk. thanks. selama ni tak tau pun. penang pun tak pernah jejak lagi. hehe.

shafinaz (: said... on 29 December, 2010

eh eh macam pea pergi , tmpat neh memang best !

mie said... on 29 December, 2010

khairiz!!!
agak meanarik juga la...

mie said... on 29 December, 2010

penang xjauh mana pun...
rasanya, china lagi jauh..
hehehee

mie said... on 29 December, 2010

khairunnisa!!
ada kot, bnyak sangat kat sana...

mie said... on 29 December, 2010

penyubiru!!
mende ni dah lama..
cuma kurang pengiklanan je...

mie said... on 29 December, 2010

nurkaloi!!
banyak lagi menda yang ada....

mie said... on 29 December, 2010

amir said!!
ye ke, kalo berpeluang singgah penang..
pergi la...

mie said... on 29 December, 2010

shafinaz!!!
itu la, menarik juga untuk dilawat

pipoq said... on 29 December, 2010

wow..interesting gak..ada rezeki leh turun peneng ni..

nora said... on 29 December, 2010

uiksss apsal barbie aku ada kat ctu tu

mie said... on 29 December, 2010

pipoq!!!
moga dimurahkan rezeki...
hehehee

mie said... on 29 December, 2010

nora!!
ada banyak lagi koleksi barbie ko...
ingatkan museum nora

Anif® said... on 29 December, 2010

Menarik.. Tapi kalau bawa anak-anak takut diorang tak mau balik! :)

mie said... on 29 December, 2010

macam tu plak..
biasa la kanak2...
heheee

Scha Nur said... on 29 December, 2010

hikhik..duk kulim pun tatau ade muzium ni kat penang..

nice la mie!

mie said... on 29 December, 2010

itu la...
gue pun baru tau...
heheee

Amirrah Zawani said... on 29 December, 2010

selalu gk lalu situ..
niat di hati mmg nak singgah..
tp tak tersinggah2 pun sampai sekarang..
adehlaaa.. suatu hari nanti lah :D

Akasia Holiday said... on 29 December, 2010

temPat y cantik uNtuk dilawati...

puteri ain said... on 29 December, 2010

wow ! best ni..thanx 4 da entry..mmg bercadang nak bercuti ke penang..and u bg 1 tempat yg menarik untuk dikunjungi..thnks..:)

NICK IRFAN said... on 29 December, 2010

malu aku sbb aku ni mana je anak jati penang tp xpnh pegi pun lagi sbb hari tu cari x jmpa rupanya kat tanjung bunga ker?

mie said... on 29 December, 2010

amirrah!!!
dah niat tu pun kira ok la..
heheheee

mie said... on 29 December, 2010

akasia!!!
semua tempat menarik untuk dilawati...

mie said... on 29 December, 2010

puteri ain!!!
sekadar berkongsi..
kadang2 orang xtau.. hehee

mie said... on 29 December, 2010

irfan!!
gue pun tersesat juga...
tapi nampak je 4 bangunan tinggi tu..
kira area situ la..
jalan nak pergi batu feringhi..

iekabean said... on 29 December, 2010

Pakcik,
gmbar mr.bean tadak ea?? ke memang tadak???
baik cakap cepaaat~

mie said... on 29 December, 2010

ada la,
xlarat gue nak upload semua..

::..Dia daYa..:: said... on 29 December, 2010

salam,
menarik nya
kena terjah kalau sampai penang nanty :)

mie said... on 29 December, 2010

bagus!!!
selamat datang ke penang....
hehheee

mr.syazwan said... on 29 December, 2010

F
U
U
U
Y
O
O
O

best!

nanti ke penang pasti ke sini

thanks for the info

THE LEKAT LEKIT STORY said... on 29 December, 2010

wah.. best ni!! Aduhai dh rasa mcm jauh sgt penang bila dok kt Kl kalau kt kulim rasa bleh la pegi.. kekekekeke. Tunggu balik kampung nak terjah

athirah said... on 29 December, 2010

mie... trex bt GA... join tauuu... tq :)

hidayah said... on 29 December, 2010

mie skrg upload gambar 1 1 x cam dulu dulu kan kan

MAPPIAU said... on 29 December, 2010

waaa baru tau kat penang ade tempat nih menarikkk

bile la dapat sampai sane yek huhuhu

etomyam said... on 29 December, 2010

wah bestnya aku tak pernah sampai lagi ni

En iLham said... on 29 December, 2010

ada museum untuk mainan??
serius baru tahu
nak pg jugak!!!!

mie said... on 30 December, 2010

syazwan!!
ur welcome, pergi jangan xpergi...

mie said... on 30 December, 2010

lekit!!!
naik flight jadi dekat la..
hahahaa

mie said... on 30 December, 2010

tra!!!
tengok la kalo rajin nanti..
hehehee

mie said... on 30 December, 2010

yaya!!
sungguh peka terhadap perubahan gue..
sangat terharu..
hahahaaaa

mie said... on 30 December, 2010

mappiau!!!
nanti ada peluang pergi la..
bawa irfan skali...

mie said... on 30 December, 2010

etomyam!!!
gue pun teruja sampai kat sana..
ehehheee

mie said... on 30 December, 2010

ilham!!!
pergi jangan xpergi..
heheee

mR.sYaH said... on 30 December, 2010

wah mcm2 ada.. byknyerlah tmpat kat malaysia ni xprnh pergi..

mie said... on 30 December, 2010

biasa la..
malaysia kan besar...

gEe said... on 30 December, 2010

dh smpai sni. mnarik jgk. :)

mie said... on 30 December, 2010

itu la,
memang menarik..

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new