Memilih Nama Nama Islam

Salam 1 Malaysia!! Sempena cuti kemenangan pasukan bola sepak Malaysia ni, mesti ada yang ambil peluang untuk ziarah menziarahi ataupun berhibur bersama keluarga. Baru-baru ni, sempat juga pergi ziarah schoolmate yang baru melahirkan anak. Tahniah diucapkan buat Firdaus & Fatimah.

Baru 10 hari, dilahirkan tapi sungguh lebat rambutnya. Itulah Aisyah Umairah!! Nama yang diberi oleh member aku. Sedap nama tu, ada unsur-unsur keislaman sikit. Rasanya, anak aku nak letak nama apa ye? John Mietos? ataupun Mamie Jolie? Oh, mungkin tidak. Tapi untuk memilih nama-nama Islam click here

Biasa la tu, orang ada baby, kita pun mesti teringin nak ada baby sendiri. Tapi pelik juga tengok sesetengah orang ni, suka membuang anak. Padahal, bila tengok mika bayi pun dah rasa tenang. Sedangkan haiwan pun sayang anak mereka. Inikan kita, yang diberi akal untuk berfikir

Alamak!! terlebih membebel pula. Akhir kata, Selamat Tahun Baru 2011. Jadikan tahun 2011 lebih baik daripada sebelum ini. dan selamat beramal sambil melayan lagu "Hanya Padamu"

64 comment on Memilih Nama Nama Islam :

buDAK keCIK said... on 31 December, 2010

bestnya nama aishah umairah...

ak suka ngn nama umairah tuh.

mereka2 zmn skrg hati kering kot, smpai sanggup bunuh darah daging sndiri

khairunnisa ♥ said... on 31 December, 2010

umairah : kemerah merahan :)

ada balasan untuk mereka yang buang bayi tu.

mie said... on 31 December, 2010

budak kecik!!
nama pun dah sedap...
gue pun suka...

mie said... on 31 December, 2010

khairunnisa!!
ye ke, baru 10 hari...
hehehee

mR.sYaH said... on 31 December, 2010

nama tu mmg sdp.. dulu agak byk gak prepare nama anak tapi list tu dh hilang r.. kena buat balik.. hahah..

mie said... on 31 December, 2010

uihh!!
dah prepare nama anak...
anaknya bila nak dapat?hehee

fazemy said... on 31 December, 2010

nama anak ni ikut musim kan...time org boh umairah..ramai juga taruk nama tu...danish..daniel..ikut musim. Nanti dah skolah mesti ada kwn2 nama serupa dlm kelas. Tahniah kepada ibu bapa Aishah Umairah:))

transformed housewife said... on 31 December, 2010

setiap kali ibubapa panggil anak mereka dgn nama yg baik, itu sebenarnya doa'. jd kalau letak nama yg ringkas tapi ada maksud maknanya kita selalu mendoakan anak kita. Tahniah utk ibubapa Aisyah Umairah. Akk letak nama senang2 je pd anak2 sbb nak panggil nama penuh setiap kali; Fathini (yg bijaksana) dan Hafizah (pemelihara).

hidayah said... on 31 December, 2010

mika? >>>>>> muka kot.....


tu ah pasai, gue pon pk gak ni...
sebab kan nama gue start dari N
gue jatuh cinta gan nama Naufal
ecececece
ok bai !

E.d.Y said... on 31 December, 2010

sedap dengar nama aishah umairah tu

Mohd Hafiz said... on 31 December, 2010

enak didengarin ya mas...hahaha..
aisyah..nama isteri nabi yg tercinta....

maCy said... on 31 December, 2010

try la nama mathila. hik2. tu name ai. kui3

Mr. TN_SkY said... on 31 December, 2010

nama kita nama panggilan di padang masyar...kena pilih nama yang elok2..hehe :D..adeh tak terpk lagi nama anak..hehe

Ali ridha said... on 31 December, 2010

budak zaman kena bagi
nama baru.

contoh Faiz daniel.
Malaysia garang keputusan Piala AFF suzuki 2010

Ali ridha said... on 31 December, 2010

berikan nama baik
untuk anak kita nanti.
Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010

Ali ridha said... on 31 December, 2010

nama bakal dipanggil tak
gelas kot di padang masyar.
Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010

JIJI YU said... on 31 December, 2010

mueheh...cantik ebbeno dah name tu..semoga baby tu menjadi secantik budi pekerti aisyah humairah isteri kesayangan baginda..ehehe

CIK TOM said... on 31 December, 2010

aisya umairah best nama tue...dah tue pe nama anak kita nati??hahahaha ;p

mie said... on 31 December, 2010

fazemy!!
gitu rupanya...
gue pun tumpang berbangga...

mie said... on 31 December, 2010

housewife!!!
betul tu, nama adalah doa...
sedap nama anak tu

mie said... on 31 December, 2010

hidayah!!!
bagus, boleh nampak typing error
tapi nama mie jiran kepada huruf N..
hehehee

iekabean said... on 31 December, 2010

Pakcik,
bila lagi????
hjihihihhi

mie said... on 31 December, 2010

edy!!
tu la, gue pun berkenan dengan nama tu

mie said... on 31 December, 2010

hafiz!!
benar tu..
aisyah salah seorang nama isteri nabi

mie said... on 31 December, 2010

macy!!!
eh, promote nama sendiri..
bole2.. heheee

mie said... on 31 December, 2010

TN_Sky!!!
kena pikir dari sekarang ni..
hehehee

mie said... on 31 December, 2010

Ali ridha!!!
semestinya mahu cari nama yang terbaik...
thankz..

mie said... on 31 December, 2010

jiji!!!
moga begitu la....
indah nama, indah budi pekerti

mie said... on 31 December, 2010

cik tom!!!
sememang nya best dan menarik...
mietom ataupun tomie...
hehehhehe

mie said... on 31 December, 2010

ieka!!!
bila amendenya?
gue xpaham.. hahhaaaa

kakyon@kakrose said... on 31 December, 2010

cantik dan sedap di sebut nama tu..yang penting maknanya..

mie said... on 31 December, 2010

betul tu..
jangan terlampau pelik dah la..
hehehee

nora said... on 31 December, 2010

aku nk bubuh nama anak aku takuya kimura arr
(tipu tipu aku gurau je ni lalalala)

Hasrol Nizam said... on 31 December, 2010

sedap nama tu..

Puteri Iqa Izyan said... on 31 December, 2010

suke kot nme umairah tuh ;))

NICK IRFAN said... on 31 December, 2010

ape2pun pilih nama kena maksudnya pun eolk jgk

MAPPIAU said... on 31 December, 2010

John Mietos? ataupun Mamie Jolie?

hahahaha boleh pulak name macam tu ek

anak tu amanah yang paling berharga yang tuhan anugerahkan.

anyway selamat tahun baru bro :D

iniialahaku said... on 31 December, 2010

jiran da gak lahir ank ri tu..pa ntah nama dia..daniel pa xtaw..sush nk sbut..haha

alinac lover said... on 31 December, 2010

sedap je nama tu kan

Amirrah Zawani said... on 31 December, 2010

sedap nama.. bagus lah ada makna.. ada sesetengah org nak letak nama anak asal bunyi sedap je.. padahal maksud ntah papa..

darkbatman said... on 31 December, 2010

sedap nama 2..

mr.syazwan said... on 31 December, 2010

nama dia sedap! nyam3 hehehe

selamat TAHNU BARU 2011

ampun dosa2 ku thn 2010 ye

=_=

tinta emas said... on 31 December, 2010

Nama juga boleh mempengaruhi sikap dan tingkah laku seseaorang.

http://kepuncakmahligai.com/

Azuan said... on 31 December, 2010

skrang nie dah ada nama panggilan yg pelik2...hehe

etomyam said... on 31 December, 2010

tren sekarang nama dah banyak guna yanga da unsur islamik sikit, tak macam zaman 70s dan 80s dulu hahaha

Afiefah Safieni said... on 01 January, 2011

nama islam la sedap..
sekarang ni ramai letak nama pelik,sampai nak sebut pun susah.

mie said... on 01 January, 2011

mat japang tu...
geu pun ada iras2 takuya kimura juga..
hahaaa

mie said... on 01 January, 2011

hasrol!!!
memang sedap...

mie said... on 01 January, 2011

puteri iqa!!!
gue pun suka....

maya said... on 01 January, 2011

nama yang sedap...epi new year...

mie said... on 01 January, 2011

irfan!!!
betul tu...
kena tahu maksudnya juga...

mie said... on 01 January, 2011

mappiau!!!
mungkin tidak pada nama tu...
selamat tahun baru juga...

mie said... on 01 January, 2011

iniialahaku!!!
biasa la, kadang2 kena ada dengung sikit..
ehheee

mie said... on 01 January, 2011

alinac!!!
memang sedap, xsesuai dimakan..

mie said... on 01 January, 2011

amirrah!!!
nama ala-ala mat @ minah saleh...
baru glamour.. heheee

mie said... on 01 January, 2011

darkbatman!!!
sesedap rasa.. hehehee

mie said... on 01 January, 2011

syazwan!!!
sedap tapi xboleh makan..
selamat tahun baru...

mie said... on 01 January, 2011

tinta emas!!
betul tu...
sebab itu perlu tahu maknanya...

mie said... on 01 January, 2011

azuan!!
biasa la, konon nya moden la tu..
ehheeee

mie said... on 01 January, 2011

etomyam!!!
itula, nama islamik ni sedap disebut...

mie said... on 01 January, 2011

afiefah!!!
gaya terlampau moden..
nama-nama Islam juga unik..

mie said... on 01 January, 2011

maya!!
nama sesedap rupanya..
hehehee

Mr PenyuBiru said... on 01 January, 2011

bulan sembilan 2011 ni bersiap sedialah dgn kelahiran anak² tahun baru. :D

mie said... on 01 January, 2011

wow!!
dah ready nama ke?
ehehheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new