:: alor star di ishtihar darurat? ::

 Banjir kali ini adalah yang terburuk aku saksikan. Walaupun xda hujan, tapi paras air laut semkain lama semakin meningkat. Sampai melimpah ke jalan-jalan dan rumah-rumah yang berhampiran dengan Sungai Kedah. Ingat hari ni nak buat survey tentang "cenderahati perkahwinan", terpaksa pula cancel. Banyak kedai-kedai-kedai ditutup. Shopping Complex pun tutup!!! 

Aku pun terperangkap kat tengah-tengah bandar Alor Star ni. tak sangka pula, sampai begini teruknya. ramai pula yang bertenggek di tepi-tepi parit dan sungai sambil menunggu barang-barang yang hanyut. Dah jadi macam pesta menjala ikan pula. Bahaya juga, kalo tiba-tiba terjatuh dan dihanyut arus deras. kesimpulannya, hati-hati lah di musim banjir ni. Ingatlah, bahaya ada dimana-mana.
 Simpang bulatan ke  Pacific (Star Parade)
 Main redah je, janji boleh jalan
 Simpang bulatan ke Berek polis Alor Star
Pacific (Star Parade) ditutup
mencari jalan inisiatif. redah atau patah balik!!


23 comment on :: alor star di ishtihar darurat? :: :

Aneh dan Gorila said... on 07 November, 2010

jarang dengar kedah banjir terok..
slalu klantan & ganu je, xpon johor

qhaseh said... on 07 November, 2010

peh...siannye...

brat2104 said... on 07 November, 2010

huhu.. ada myvi tu xleh start karang.. aish..

survey barang kawin? kad xdpt pon??? =(

iekabean said... on 07 November, 2010

Org dah habaq banjir, tapi degil. P juga meeting... ehhh, dating! lalalalla~

iekabean said... on 07 November, 2010

Chupp..org rasa org suka gmbar no 2. awan dia cantek...(hujan2 pon ada awan macam tu, kagum!)

mie said... on 08 November, 2010

aneh!!!
itu la, banjir bukan disebabkan hujan lebat tapi air sungai melimpah...

mie said... on 08 November, 2010

qhaseh!!!
gue pun tumpang kesian..

mie said... on 08 November, 2010

brat!!!
gue pun xdpt kad lagi...
survey tuk masa depan..haha

mie said... on 08 November, 2010

ieka!!!
meeting tergempar la...
mana ada hujan, air sungai je yg melimpah..

etomyam said... on 08 November, 2010

teruk betul keadaan banjir di utara sekarang ni

fndrocka said... on 08 November, 2010

Lepas ni kerajaan kena susun budget utk tangani masalah banjir ni.kebajikan didahulukan

mie said... on 08 November, 2010

etomyam!!
betul tu, teruk betul banjir kali ni..

mie said... on 08 November, 2010

fndrocka!!
kebajikan mmg perlu diutamakan....

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 08 November, 2010

musim kedah banjiir teruk. isyhk =(


meh j0in c0ntets meh =)

eqbalzack said... on 08 November, 2010

best lorr maen air...hehe

mie said... on 09 November, 2010

lolly!!
2010 tahun kedah kot...
tgk la kalo de kelapangan gue join..

mie said... on 09 November, 2010

abg eq!!
main air pun kena jaga..
hahaaa

Sharinginfoz said... on 09 November, 2010

memang teruk banjir melanda

E.d.Y said... on 09 November, 2010

teruk rupenye banjir kat utara...baru plan nak jalan2 g sana

Mr PenyuBiru said... on 09 November, 2010

star parade tutup? teruk betul banjir kali ni yer.

mie said... on 09 November, 2010

sharing!!
itu la, teruk juga la..

mie said... on 09 November, 2010

edy!!!
buat masa ni, kena postpone la kalo nak cuti2 utara...
heheee

mie said... on 09 November, 2010

penyu!!!
yup, jalan nak pergi star parade pun banjir...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new