:: perlukah lelaki hadir di majlis pertunangannya ::

ya salam!!! dah lama rasanya tak update blog ni. hanya ada satu persoalan di sini, "Perlukah si lelaki hadir di Majlis Pertunangannya?". zaman sekarang, nak bertunang pun berbelanja lebih. kumpul duit jangan x kumpul. adios!!!






45 comment on :: perlukah lelaki hadir di majlis pertunangannya :: :

nina syakina said... on 18 October, 2010

nina rasa tak perlu...
tapi, klau family dia tak tau jln nk pi rmh si perempuan,
sgt2 perlu!! t tersalah pinang anak dara orang lain... hihi
tpi, lelaki kna tunggu kt luar laa... x sweet klau lelaki tuhh join skali... hihi

Ili Hawa Ahmad said... on 18 October, 2010

uit..dok survey2 ni persoalannya sekarang, dah nak bertunang ke??jwab2..sile jawab..hihi

sheilazrien said... on 18 October, 2010

perlu ke ?
rase nye x perlu kot.. ngEe..
tapi skarang nie, siap ade pelamin nak bersanding bagai ~

:D

iekabean said... on 18 October, 2010

PAKCIK,
dah bertunang ker???
hahhaha.
tak jemput pon!

iN said... on 18 October, 2010

xyah dtg pun xpe...
pakcik keje je bek2 atas kapal tuh...
cari duet nk kawen..hahaha

hidayah said... on 18 October, 2010

wane kain pelekat lawa. i like.

tak perlu la.
tp tunang owg dtg gak.
sbb tade sapa dah nak drive.
siap bersesat bagai akibat konvoi.
tahniah pakngah.
ok. bye. wekk.

mie said... on 19 October, 2010

nina--->kalau tersalah pinang, tandanya jodoh dgn org lain la. xpun hidup bermadu. hahahahaa!!!

ili--->jawab "ni komen" boleh? tiba-tiba terfikir hal ni. hohoho

majoko--->betul tu!!!alang2 baik bersanding terus. heheee

ieka--->nak kena jemput ke? sapa yg bertunang.hohoho

ubie--->mmg xnk datang pun. kang ada sesi berpantun, kena pau plak...

yaya--->pesal gue xdiajak pun. tahniah tuk pengantin baru... heheheee

en_me said... on 21 October, 2010

sonoknyerr nak kawenn kanns.. ehehe

IntanBerlian said... on 22 October, 2010

lama tak nampak.huhu. hmm kalau ikutkan adat zaman dulu2 memang takde macam tu.tapi sekrang lain pula jawabnya.huhu

mie said... on 22 October, 2010

en_me--->sesiapa yg nak kawen mesti la seronok...

intan--->baru blk ke dunia realiti. zaman dah berubah..

najib said... on 23 October, 2010

rasanya tak perlu dtg,hantar pos laju jer lagi best,jimat juga.mcm kurier dtg umah,sain,pastu dah sah bertunang hahahah.jgn mare ah

mie said... on 23 October, 2010

bagus gak idea ni!!!
xyah susah..
heheeee

Amir Said said... on 23 October, 2010

x perlu la rasanya. lelaki duk rumah je, xpun intai dari jauh. haha...

gambar2 kt atas tu gambar2 ko tunang ke?

Nur Misnan said... on 23 October, 2010

salam
sebenarnya ikut kehendak masing2
kalau rasa si lelaki nak dtg
haruslah tahu akan adat
bila sedang dalam majlis
si lelaki tak perlu ler nak tunjuk muka
dah selesai.. sergah jer.. huhuhu (kidding)
baru beri salam.. manis bukan

terpulang pd hak individu.

mie said... on 23 October, 2010

amir--->rasa mcm xperlu gak, ttg gambar no komen!! hehehe

misnan--->ye ke!!!lebih baik xyah dtg kot. hehehe

etomyam said... on 23 October, 2010

tak payah pergi lah, buat malu jer hahaha
kalau nak gi sangat jangan turun , dok dalam keta parking jauh2..biar org tua buat kerja tu hahaha

eqbalzack said... on 23 October, 2010

tak perlu...

**dah ada kat darat ke mie?

mie said... on 23 October, 2010

etomyam--->duduk dlm kereta je??nampak gayanya, mmg pemalu... hehehe

eqbal--->xperlu ek!!! baru berpijak di daratan!!!

hazman aka species1980 said... on 23 October, 2010

rasanya zaman skang parent pun tak kisah lagi dah..... siap suruh amik gambar sama2 lagi

kisahsensasi said... on 23 October, 2010

yess.... amat setuju kalau nak tunjuk arah tuju umah pompuan tue.... ;-p

mie said... on 23 October, 2010

hazman--->amek gambar skali xkisah. ni siap pakai sedondon lg, cam nak kawen plak.. hehhe

kisahsensasi--->ooo, jg tukang tunjuk arah je. then stay dlm kereta je la.. hohoo

E.d.Y said... on 23 October, 2010

dah nak tunang ke??

zool said... on 23 October, 2010

aku pun tak tau nak jawab.. tapi tak salah rasanya.. apa2 pun kena tanya dari aspek agama. dari segi adat tak leh pakai sgt

mie said... on 23 October, 2010

edy--->belum!!!hahaha

zool--->ntah la!!!tp zaman skrg main redah je.. heheee

brat2104 said... on 23 October, 2010

tahniah dah bertunang!!!! =D

mie said... on 23 October, 2010

tahniah untuk yang bertunang!!!
tapi bukan gue la..

brat2104 said... on 23 October, 2010

oo.. bukan ke? (malu gile)

tahniah jugak!!! kepada yg bertunang.. dan bakal bertunang.. dan yg dah x bertunang (sebab dah kawen!)

mie said... on 23 October, 2010

bagus2...
ucapan yg dinantikan...

Lelord said... on 24 October, 2010

hehehhehe skang cam dah x kisah jek time tunang lelaki ade. tp nak best takyah ade la...bio berdebor tunggu dlm keta ke..kat umah ke..atas kapal ke...

mie said... on 24 October, 2010

debaran mengalahkan nak angkat nikah plak...
atas kapal jauh sgt...
heheee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... on 24 October, 2010

tak perlu lah join sama2 dlm perbincangan tu..duduk lepak luar dulu,pas tu dah siap br join.dah la zaman skrg ni gadis tu siap pki mcm pengantin,siap ada pelamin..kang dinikahkan terus pula nanti ..hehehe(pt untung gak kan?)hik3.

mie said... on 24 October, 2010

di nikah kan ok je!!!
kawen simple2.. hahhaa

maisyara Pot! Pot! said... on 25 October, 2010

tak perlu kot. hehehe...


why tunang? tak nikah terus? tunang ni orang tua2 cakap banyak dugaan tu.. xD

Redbloodsnow said... on 25 October, 2010

Lawa arrr hiasan hantaran sume tuh ah. suke aku tgk...thumbs up :)

mie said... on 25 October, 2010

maisyara--->nk nikah terus? boleh aja.. hahaa

redbloodsnow--->thank, credit untuk tukang buat hantaran... hehehe

Mr PenyuBiru said... on 25 October, 2010

masa proses pertunangan tu takpayah lah ade,tapi lepas dah abis tu boleh lah datang.boleh bergambar kan.

mie said... on 25 October, 2010

kira sembunyi dulu la!!!
hehehe

midonz said... on 27 October, 2010

sokong sangat pendapat en penyu...
dulu masa sy bertunang dulu pun orang tua tak bagi masuk.. walaupun hati memberontak.. hehehe.. biasalah darah muda.. hormat punya pasal kita ikut aje la... pas settle majlis tu kalau nak masuk tunjukkan muka yg hensem tu memang takde sape yg larang hehehe... so kalaulah ada yg kata tak payah dtg langsung tu terpulanglah.. time sy dulu,sy dah pedulik kat nasihat org dah.. main redah je... huhuhu...

mie said... on 27 October, 2010

redah je la!! majlis kita sendiri. hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 30 October, 2010

tak perlu. tapi kalu nak amek pic uat kenangan oke aje.

mie said... on 30 October, 2010

sekadar pic cukup la.. tunang2 ni, xperlu la nak bersanding. hehee

mama amir kimi said... on 17 November, 2010

waaa......mama amir suka tajuk ni.....dl hubby kita mai umah mse bertunang....siap join bicara lg heheheheh xsalah....langgar adat je....xharam pun....untuk kegunaan mse kedepan....nnt anak sniri nak bertunang kne da ilmu gak kan..... =p

mie said... on 17 November, 2010

betul2!!!!
lain orang lain style..
hehhee

luna said... on 28 November, 2010

kalau tgk cara orang dulu dgn sekarang mmg jauh beza. dulu2 mane ade si lelaki dtg masa hari tunang tu..tp skang tunang siap tukar2 cincin..hehe..adat tu yg mana baik ikut la..tp x yah la ikut sgt..buat yg wajib sudah..asalkan sume happy..hehe

mie said... on 28 November, 2010

hari bahgia..
kena la happy...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new