:: misi lupa daratan ::

fuh!!! malas benar rasa nak update blog ini. tapi atas paksaan, terpaksa juga aku update blog ni. walaupun mood untuk ber"blog" belum tiba-tiba lagi. ada yang suruh post gambar-gambar!! ada yang suruh cerita tentang kapal!! ada yang suruh cerita tentang perkahwinan!! tapi semua ini, kemudian saja la. banyak benda nak di khabarkan, tapi tunggu la bila mood "bloogger tegar" dah kembali. 

FIRST MISSION : mencuba donashi!!!
jejak saja kaki aku kat darat, terus cari "Big Apple". maklum la, nak cuba "donashi"!! entah sedap entah tidak. janji kita mencuba. ada seorang makcik post photo "donashi" saja kat aku. ingatkan nak kirimkan atas kapal saja. tapi apakan daya, tengok gambar pun kenyang. 
SECOND MISSION : update tarikh perkahwinan member!!
tahun ni saja, banyak aku dapat undangan kawen dari member-member. tak sangka pula, ramai dah diseru untuk bina masjid. aku bila la agaknya.!!ada yang dah terlepas, ada pula yang akan menyusul. dan ada pula hari yang sama tapi tempat yang berlainan. nak kena ada schedule juga ni.
THIRD MISSION : habiskan download series
masa bulan puasa, atas kapal kitaorang layan movie yang lebih kearah "islamic". iatu ketika cinta bertasbih 1 & 2. disebabkan terpengaruh, mula la download drama "ketika cinta bertasbih spesial ramdhan". kebetulan kapal tersadai saja tengah laut selama berbulan-bulan. sempat juga la nak upload. dalam masa 1 minggu ni, dah complete download semua episode. kalau ada yang nak download dramma ni, boleh klik sini

36 comment on :: misi lupa daratan :: :

iekabean said... on 31 October, 2010

Donashi itu sejenis makanan bagaimna?
apa rasa dia???
hihiihihi

cj'alhafiz said... on 31 October, 2010

wow!!! nampak mcm sedap itu donashi.....

kulanz said... on 31 October, 2010

wah, ni macam dah lama tak jejak kaki ke darat ni..

mie said... on 31 October, 2010

ieka.........
donat + sushi. rasa biasa2 je, cuma dah mengidam..

mie said... on 31 October, 2010

alhafiz...
nampak sedap, tapi xleh makan banyak2...
hehehehe

mie said... on 31 October, 2010

kulanz...
namapak gaya nya, macam tu la...

sya said... on 31 October, 2010

singgah menjenguk

mie said... on 31 October, 2010

welcome sya!!!!

hidayah said... on 31 October, 2010

musnah la berat badan mu opss
oh tu kad saya.. jeng jeng

Wan Gerrard said... on 31 October, 2010

wah jumpa Gerrard sorang lagi =P
makanan yang sedap di situ~

Albert said... on 31 October, 2010

Visiting from nuffnang. Enjoy your time ON shore :)

mie said... on 31 October, 2010

yaya...
xpe, lps ni diet la, ada kad kawen ke??
ahhaaaa

mie said... on 31 October, 2010

wan....
kembar gerrard la....
jemput2 makan...

mie said... on 31 October, 2010

albert...
welcome!!!!

cik EPAL said... on 31 October, 2010

donashi dengan donat biasa big apple tu mana sedap?

mie said... on 31 October, 2010

rasanya big apple lg kot...
hehheee

donny said... on 31 October, 2010

berenang di blog kau Mie.. menarik dan bergaya aku sampai disini hehe :)salam dari blog rojak tomyam

mie said... on 31 October, 2010

welcome!! donny...

brat2104 said... on 31 October, 2010

nampak sedap! aku tgh berselera.. semua nampak sedap.. badan aku je xsedap sebab asik kena sumbat dgn mknn

mie said... on 01 November, 2010

ok la tu!!!
sumbat je slagi boleh sumbat..
hahaaaa

iN said... on 01 November, 2010

hahahahaha..x sangka guwe berjaya bt pakcik mengidam donashi...
ep..x silap guwe dh xde kot donashi tuh...
tp cube2 la pakcik cr..kot2 ade ^_^

mie said... on 01 November, 2010

ada lagi!!!donashi yg mana plak xde ni...
gue baru je beli, kira ada la..
hahaaaa

misSbLurRy said... on 01 November, 2010

gua tgk je doanshi tue kat kedai tp x terbeli sbb x tertarik perhatian..ngeeee

mie said... on 01 November, 2010

ok la tu, sekadar merasa...
boleh jimatkan duit kalo tgk je..

Zikri Husaini said... on 01 November, 2010

tolong..aku tak pandai berenang....hehe

mie said... on 01 November, 2010

sesiapa boleh tolong!! hahaa

etomyam said... on 02 November, 2010

teringin nak maakan donashi tu..unik

mie said... on 02 November, 2010

biasa je sebenarnya!!!
sebab teringin, itu yang beli..hehee

myfadzli said... on 02 November, 2010

eh.. x pernah nampak pun donashi kat big apple.. =.= nampak menarik gambaunya.. huhu

E.d.Y said... on 02 November, 2010

xpernah try lg donashi..kecik sngt..xpuas

mie said... on 02 November, 2010

myfadzli!!!
ye ke, maybe big apple tu xsediakan kot..
hehehee

mie said... on 02 November, 2010

edy!!!
memang xpuas..
skali beli kena beli banyak2...hehee

zahidah dihaz said... on 02 November, 2010

ah, cik mie...kalau naik ke darat big apple jugak diperginya dulu...saya yang memang kat darat ni pun tak merasa lagi donashi....nak sikit..hehehe

mie said... on 02 November, 2010

kalo dah mengidam..
mede lain pun xingat la..
jemput2 la makan skali.. hahaa

Aisyah AR said... on 03 November, 2010

wahahhah!! dinashi itu sgt sedap ok....huhu...

http://yoishme.blogspot.com

mie said... on 03 November, 2010

sedap ke? amek je la..
hhahaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new