:: seharian @ bintulu city ::

 fuh!!!! masa untuk release tension. shore leave di Bintulu City setelah hampir sebulan kapal tersadai di tengan lautan. masa untuk melupakan waktu kerja dan enjoy. walaupun baru sebulan, terasa macam setahun la pula. dari kapal ke darat, mengambil masa lebih kurang 2 hingga 3 jam. hampir keluar segala isi perut bila laut asyik bergelora saja.

itu bisa dilupakan!! yang penting kita enjoy. dah lama rasa nya tak keluar bersia-siar di Bintulu ni. selalu pergi tempat yang sama saja. tapi kali ni ada kelainan sikit. hahahaa!!! Bintulu pun dah ada Sushi King. walaupun macam-macam makanan ada atas kapal tu, Sushi King tetap menjadi idaman aku.

sambil itu, sempat lagi pergi menebus Bluebear. walaupun xde la menarik sangat Bluebear ni, tapi disebabkan baru saja topup. sertai sekali la!! dapat plak Bluebear Spain ataupun nama glamournya ESBEARANYOL. setelaha penat enjoy. kini sibuk plak untuk bekerja. terutama preparation nak mauk MMHE dock. selamat bekerja!!!!
 kanak-kanak ribena bersukaria
Bluebear Spain aka Esbearanyol

15 comment on :: seharian @ bintulu city :: :

athirah said... on 28 June, 2010

waaaaa.... nk bluebear ni..;(

Nurhidayah Shamsury said... on 28 June, 2010

i pun nk gak...

brat2104 said... on 29 June, 2010

nak...

maisyara Pot! Pot! said... on 30 June, 2010

bluebear tu tak ada brazil punya ke? xD

mie said... on 01 July, 2010

tra--->amek la, jgn malu2... hahaa

hidayah--->nak kena kerat la kalo camni... hehee

brat--->x bleh... hahhaha!!!

maisyara---> ada, bulan july kot..

miss lolly a.k.a luvfareda said... on 01 July, 2010

comeiiinyaaaaaaaaaaa bluebear :))

Wan Perlis said... on 03 July, 2010

aku x pernah naik kapal

mie said... on 05 July, 2010

lolly--->lolly pun comel gak.. hoho

wan-->harap2 ada peluang la naik kapal nnti...

hidayah said... on 10 July, 2010

eeiii tekak ni xbole terima sushi ah. cam aneh je makanan tersebut...

Cik Nass said... on 12 July, 2010

pandai cakap sarawak tak? ekekek. Anyway, blue bear tu memang comel.

Cik Peanut said... on 13 July, 2010

biler tengok blue bear ni teringat kat abang broadband..nak marah ase..nak blue bear jugak~~

^aNgRiAni^ said... on 14 July, 2010

tomeyyy jer bluebearnya kan :-)

mie said... on 17 July, 2010

yaya--->baru je niat hati nak blanja... terpaksa cancel plak.. hoho

cik nass--->nak paham pun susah, apakan lagi nak cakap.. heheee

peanut--->kesian!!! tumpang kesian saja la ye...

angriani--->comel ke??? hohohohoo

kulanz said... on 18 July, 2010

best tu dapat pegi banyak tempat ikut kapal laut.. setakat ni aku tak pernah lagi ada pengalaman macam tu.. paling2 naik bot

mie said... on 19 July, 2010

kadang2 je best....
kalau da peluang, boleh je pergi..

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new