:: jambatan ke pulau bunting ::

Tahukah anda, dimanakah letaknya Pulau Bunting? baru minggu ini aku berkesempatan pergi ke jambatan Pulau Bunting. itupun, semasa jalan-jalan dekat pantai Murni, Yan, Kedah. walaupun telah lama pembinaan nya, tapi Pulau Bunting masih tidak nampak perubahan nya. Desas-desus menyatakan ingin mendirikan sebuah chalet tapi rasanya macam "angan-angan Mat Jenin" saja

Projek terbiar tanpa sebab selepas jambatan Pulau Bunting disiapkan. Kini menjadi tumpuan pemancing-pemancing tegar disekitarnya. Disebabkan terbiar dan tiada pengawasan, "couple-couple" mula memenuhi pula ini!!! mungkin akan wujud "3gp Pulau Bunting" mengalahkan "kisah Lubuk Tupah" di negeri ini. jom kita lihat persekitaran jambatan Pulau Bunting.

[pemandang jambatan dari sebelah pulau]
[turut kelihatan Pulau Songsong, Pulau Telur & Pulau Bidan]
[gunung jerai yang diseliputi kabus]
[sepanjang jambatan Pulau Bunting]
[tied arch bridge design]
[signboard di pintu masuk jambatan]
[aktivity memancing sepanjang jambatan]
[memancing di persekitaran Pulau Bunting]
[antara activity di Pulau abunting]

20 comment on :: jambatan ke pulau bunting :: :

x-po said... on 04 April, 2010

ooo aku baru tahu je adanya jambatan ni..huhu tp cam membazir la plak wat jmbtn pnjg2 tp sia2..nothing

nEo.. said... on 04 April, 2010

aku belum pernah sampai sana lagi :(

mie said... on 04 April, 2010

x-po!!!
itu la, membazir je...
sia-sia je la da jambatan tu

mie said... on 04 April, 2010

neo!!
gue pun 1st time....
walaupun dekat...
heheeee

E.d.Y said... on 04 April, 2010

kalau pegi situ jadi bunting tak??

parkbhuthe said... on 04 April, 2010

jambatan dah lawo dah..biler nak bangunn

aku ase kalo penuh dgn kaki pancing takpe,jgn penuh dgn photoshot free plak kat situ hehhehe

aku lantik mie lah jadi MB bangunkan tmpat tu..

idup MIE!!!!

mie said... on 04 April, 2010

edy!!
kemungkinan kalo lain tujuan nya..
hehheeee

mie said... on 04 April, 2010

parkbuthe!!
bagus, cadangan di sokong...
hehehe

. said... on 04 April, 2010

pelik la jambtn panjang bukan main.

mie said... on 04 April, 2010

itu la!!!
jambatan panjang yg sia-sia

Wan Perlis said... on 05 April, 2010

cantik pic tu
sekali mereka pancing jugak la ahaha

mie said... on 05 April, 2010

dh xdigunakan...
lebih baik adakan activity memancing je

:: iManja :: said... on 05 April, 2010

ni ke tasik dayang bunting kat langkawi tuh ke?

hidayah said... on 05 April, 2010

pakngah pon menjadi salah seorang dari pemancing tegar juga kah ?

mie said... on 05 April, 2010

imanja!!!
tasik dayang bunting dekat langkawi...
ini pulau bunting dekat yan, kedah...

mie said... on 05 April, 2010

yaya!!
xde la, gue belum diiktiraf lagi...
tapi next year kot dapat taraf pemancing tegar..
hahahaaa

miss zahidah said... on 01 May, 2010

cantik la jambatan dia =P

syah errow said... on 15 May, 2010

daripada kabar angin.. ngak thu btl ke idak..
mla2 nk jd pulau pelancongan.. pas2 nk bayar pampasan kat pnduduk2 sedaka suma coz nk d jadikan tmpat petrokimia..pas2 senyap.. bk buat mcm pulau sembilan ke.. leh la nelayan2 adakan trip memancing terutama kuala dulang dan kuala sala yang dekat dgn pulau tersebut.. coz kawasan perairan dia mmg byk ikan2 gred "a".. blh jana pendapatan nelayan..

mie said... on 15 May, 2010

itu la!!!
gue de juga dengar tentang tu....
lebih baik digunakan je...
daripada terbiar..
tapi perlukan pemantauan..

Anonymous said... on 19 June, 2010

agak nye ade orang angan-angan nak jadi presiden pulau bunting kot

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new