:: bila sang kondom bermaharajalela ::

 wah!!! kali ini kita masuk bab perancangan keluarga pula la. tapi terlebih dahulu, ini bukan nak menggalakkan hubungan luar nikah!!! kondom merupakan salah satu aset dalam perancangan sebuah keluarga. tetapi, kadang-kadang ia juga selalu disalahgunakan. sebnarnya nak memperkenalkan brand-brand kondom je. hehehee!!!

masa tengah isi borang " Guardian's Customer Choice Award " terjumpa lah benda-benda baru ni. maklum la, tak banyak pengalaman. so, nak tahu juga dari yang berpengalaman!!! Durex memang jenama kondom yang terkenal. dalam survey ni, ada pula jenama Mister, Safe dan Okamoto.

 brand "Mister" dan "Okamoto" ni, memang first time aku dengar. boleh pula tak perasan wujudnya brand ni dekat Guardian. Macam biasa la, setiap brand mesti ada ayat-ayat power untuk menarik pembeli. ada tak sesiapa menggunakan brand ni???
brand "Durex" dan "Safe" ni memang dah biasa aku dengar. selalu juga terpandang dekat Guardian mahupun kedai-kedai runcit. bila disebut saja "Durex", pasti semua tahu function sebenarnya. maklum la, "Durex" memang sudah sinonim dengan kondom. so, "Durex la pilihan semua!!!! adios.

14 comment on :: bila sang kondom bermaharajalela :: :

hiro said... on 28 April, 2010

panas der dgn mat ske kondom ne..buat maksiat je reetti.

mie said... on 28 April, 2010

itu la!!
kadang2 kondom ni disalahgunakan...
hehehe

brat2104 said... on 28 April, 2010

kondom mister: 12 multicoloured?
wah.. ini dah mcm pensel warna luna!

mie said... on 28 April, 2010

waduh!!!
gue dah kaburkan...
cekap ye...
haahhaaaa

brat2104 said... on 28 April, 2010

huhu.. suka baca apa yg tertulis di kotak kondom sebab tau ada macam2 jenis.. rasa kelakar..

oh, kat ipoh ada 1 kedai khas jual pelbagai jenis kondom. x ingat la nama dia.

kat low yat pon ada 1 kedai tu.. xtau nama dia apa..

mie said... on 28 April, 2010

itu la!!!
mesti ada ayat yg mempesonakan...
kena terjah ni..
hehheee

gelarezz said... on 28 April, 2010

ha, aku prasan skang paket2 kondom sgt kreatif
nmpak mcm paket coklat pun ade.haha

mie said... on 28 April, 2010

betul tu!!!
kalo x silap, coklat pun ada ala-ala kotak "safe" kondom

zumiela7 said... on 29 April, 2010

nak pakai!!! hahaha..

mie said... on 29 April, 2010

sila cari di Guardian berhampiran..
heheheheeee

miss zahidah said... on 30 April, 2010

lama dah tak pergi bershopping di guardian =(

mie said... on 30 April, 2010

ooo..
sila la ke guardian yang berdekatan..
heheee

mrcrazee said... on 01 May, 2010

haha...gler ah..aku dlu pnh nmpk ade mcm2 type..menarik je tgk....tp klu owg da kawen gne xpe la..ini owg blom kwen gne..bhy..merosak ank org je nt..kan?adoih..haha..mcm2..

mie said... on 01 May, 2010

betul tu!!!
baikeb sebenarnta kondom ni..
tapi slau disah anggap
hehehee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new