:: family barbeque ::

salam.....
sempena cuti tahun baru cina ni.... family aku telah merancang buat bbq bersama-sama sanak saudara.... almaklum la, masa ni la satu family nak berkumpul.... kalau nak tunggu hari raya, mesti aku tak ada nya!!! kitaorang cadang nak buat bbq dekat Chalet Salak Denai.... tapi tempat dah penuh la pula.... so, tukar plan pergi ke Pusat Peranginan Titi Hayun....
 
disebabkan musim cuti, tempat-tempat peranginan sentiasa penuh.... so, pakcik aku ditugaskan untuk mencari tempat sebelum subuh lagi!!! nasib baik ada dapat satu tempat.... memang tak dinafikan, memang ramai orang datang ke situ walaupun kawasan ini xde la terkenal sangat.... operasi bbq berjalan lancar walaupun ada masalah sikit untuk mendapatkan bara api yang sempurna..... hehehe!!!

 di sini, cuma ada satu tarikan yang agak menarik la.... iaitu "Tangga Kenari" yang menuju terus ke puncak Gunung Jerai.... bagi yang suka mendaki, boleh la mencuba nya..... kalau xsilap, semasa zaman persekolahan.... aku dah mendaki tangga ini!!! agak mencabar juga la.... selepas bermandi manda, perut terasa lapar.... begitu meriah sekali!!!event begini perlu diadakan tiap-tiap tahun la nampaknya....

28 comment on :: family barbeque :: :

Ain said... on 17 February, 2010

bestnya wat bbq kat air terjun...

tetiba lapor lak rasa...huhuhu....

mie said... on 17 February, 2010

itu la....
nikmat terasa oo....
jom bbg sama2 ain.... hehhee

hidayah said... on 17 February, 2010

wah ramainya generasi muda2...(aka budak²)
tu yg happening tu...

bila ah famili ya nak free macam ni
hehe

ala tipu, pakngah tak daki lg tgga tu. eksyen je lebeyyy... haha~

mie said... on 17 February, 2010

itu la....
nasib baik semua free time CNY...

mau challengge ngan gue ke??
jom la daki sampai ke puncak..
hahahaaa

hidayah said... on 17 February, 2010

batu caves mau ?

kedah jauh

haha!

mie said... on 17 February, 2010

xmencabar la.....
itu baru daki batu....
gue ajak daki gunung...
hahhaaa

hidayah said... on 17 February, 2010

eksyen ah mie ni
benci betul
wahahaha

tamo ah daki2x
lain²

mie said... on 17 February, 2010

jom la!!!!
asyik berenang je....
skali skala, mendaki la plak...

hidayah said... on 17 February, 2010

eh berenang ?
best tu...
hahaha...

(sapa suh sebut)

mie said... on 17 February, 2010

daripada berenang...
lebih baik gi beranang saja...
boleh gi cari satay kajang...
hahhaaa

miera said... on 17 February, 2010

bestnye!!

mie said... on 17 February, 2010

kalau ramai2...
mmg best.....

hanie said... on 17 February, 2010

best tu hv fun time ngan family.. ^^

mie said... on 17 February, 2010

dah lama xbersama ngan family...
tambahan saudara mara lain pun turut serta..
hehehee

Ieda the Rainbow Princess said... on 18 February, 2010

Salam..Hmmm..last kite pegi
Gunung Jerai waktu sekulah
rendah dulu..Lame sngt dh tu..
Cambest je tgk Enchik Mie wif family
berBBQ! :)

anin said... on 18 February, 2010

wahhhh sangat best
penah g dah gunung jerai

sronok g tempat alam semula jadi ni..rs dekat je dgn Pencipta

iekabean said... on 18 February, 2010

hahahhaha..best siot~!
mau ikut jugak~
jom ar buat bbq sesama.
kumpul all ur readers. then buat gathering.


Sponsor by : pakcik mie mentos remix!

mie said... on 18 February, 2010

ieda--->mmg best pun.... sbb org-org bandar pun turut serta sekali.... hehehe

mie said... on 18 February, 2010

anin--->itu la!!!lama x berpicnic..... bila sekali skala pergi, best pula...

mie said... on 18 February, 2010

ieka---<jom!!! no problem.... tp sponsor org lain la... hahahaaa

lekir said... on 18 February, 2010

perggh.. terasa nak buat BBQ semula la..

mie said... on 18 February, 2010

jom!!!!
bbq lebih sronok drpd mkn di restoran...
hehehe

iekabean said... on 18 February, 2010

Jommm... mana ja??
set place... set org!
(cehhh, beria jaa!)

mie said... on 18 February, 2010

berkelah tepi sungai petani...
pasti lagi seronok...
dengan kejernihan air sungai petani...

Lala said... on 19 February, 2010

heeee....seronoknye ber bbq....huhuhu......sambil mkn aym bakar,sambil menyelam...haaaa

mie said... on 19 February, 2010

fuyoo!!!
makan sambil menyelam...
heheheee

Kaseh Esmiralda said... on 21 February, 2010

bestnye~~ tingin nak bbq ngan family gak

mie said... on 21 February, 2010

time cuti2 nnti...
ajak la family,....
best ooo..

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new