:: angpow collector ::

haloha.....
terlambat pula nak update blog hari ni.... biasa la, tengah kira angpow ni.... walaupun xde la banyak sangat!!!hahaha.... tak kira la "tahun baru cina" mahupun "hari raya puasa".... angpow semestinya kena ada.... tapi bukan hanya untuk budak-budak saja.... boleh juga diberi kepada teruna & dara.... maksudnya, selagi tak berkahwin, selagi itu la dibenarkan untuk menerima angpow....

angpow yang aku dapat ni pun, diterima dari supermarket yang menyediakan angpow sempena tahun baru cina ni la... itu tak penting, yang penting nya..... nilai angpow yang diterima.... alamak!!!rupanya semua baucer.... ada dari "Timberland"... "the chicken rice shop".... "sushi king" dan "metrojaya".... nampaknya kena habiskan duit juga la.... isk isk isk!!! nak buat a[a la dengan baucer semua ni..... duit dah habis dibelanjakan....
disebabkan ini tahun baru cina.... tak payah la aku beri angpow!!! lagipun, aku mana ada wang sekarang ni!!!maklum la, tengah bercuti panjang..... tapi wang dari negara lain banyak la.... itu pun, tak ada sapa yang sudi..... lebih baik aku simpan saja la wang aku ni.... hehehe!!! matawang Singapore, Barbados, Egypt, Korea, Japan & USA ni..... tak berguna pun kat Malaysia..... so, selamat lah wang aku ni....

20 comment on :: angpow collector :: :

isha said... on 19 February, 2010

byknye baucer

mie said... on 19 February, 2010

itu la....
nak buat apa la byk2 ni...
heheheee

Chaon Cornerz said... on 19 February, 2010

baek bagi aku sikit.. ok jugak 2.. elakkan boros.. hahha..

mie said... on 19 February, 2010

ayoyo!!!
nk kn bg free ke...
hahhaaaaa

Lala said... on 19 February, 2010

boleh tular kat money changer...huhuh....walopon rs rugi...hahahaha....mie..amu angpau!!!

Papa-Roq said... on 19 February, 2010

Bila tengok u r boucher, teringat time keje makan gaji dulu. My boss akan make sure dapat kerja sama dari kakitangan jbtn kerajaan.. Tp bagi duit is too obvious kan? So bagi voucher la pd mereka. Time Raya bagi, Time Gong Xi Fa Chai pun bagi jugak....

1tomyam said... on 19 February, 2010

molek tu..tapi sayang tak leh ditukar ngan duit cash la pulak..nak kena beli barang lain pulak...habih duit lagi huhuhu

sheilazrien said... on 19 February, 2010

nak japanese YEn PLsz ~
:D

mie said... on 19 February, 2010

lala--->money changer dh tutup!!!hehhee CNY dh habis, xde angpow...

papa roq--->slalu mcm tu la, tp dpt baucer mknan lg best... hehee

mie said... on 19 February, 2010

1tomyam--->itu la, langkah menggalakkan belanja.... hehhehe

majoko--->guna lagi japanese yen!!!hehheee

mademoiselle azieshakespeare said... on 19 February, 2010

buat koleksi je la gitu :D

Kujie said... on 19 February, 2010

tak dpt angpow, dpt limau pun best juga...nak2 bila dah hujung2 CNY.... masa tgh banyak tu tak pula teringin..

mie said... on 19 February, 2010

tapi rasa rugi....
kalo dicampur total nya....
boleh beli banglo ni....
heheeee

mie said... on 19 February, 2010

kak kujie--->xleh mkn banyak2 limau tu.... nnti sakit tekak... heheee

farhana said... on 19 February, 2010

huyyo bnyk btol baucer hehe

mie said... on 19 February, 2010

mmg banyak!!!!
nak ke??? hahahaaa

-aTie- said... on 19 February, 2010

mau itu angpaw!!!!

-->> ahakz..maceh....sila2 promote ;)

Khaizarien @ atie Blog

mie said... on 19 February, 2010

yg mana satu???
yg atas cuma hanya sekeping kertas...
yg bawah xde wang malaysia...
hhaahhaaa

iekabean said... on 19 February, 2010

i nak both!!!
walaupon hanya sekeping kertas tapi ia bernilai!!
and wang-wang dari negara lain,kalau ditukarkan mesti boleh shopping tak ingat dunia... (perggghh, cakap macam mata duitan! am i???) HAHAHHAHAH

mie said... on 19 February, 2010

disebabkan bersikap mata duitan....
cancel la nk bagi...
hahaaaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new