:: seri anggun (chapter 3) ::

(pemandangan siang & malam port Punta Europa)
jom kita ikuti smbungan cerita..... ok la, perjalanan dari USA menuju ke port Punta Europa, Equatorial Guinea hanya mengambil masa 2 minggu..... kehidupan memang perlu diteruskan walau di mana pun berada..... tapi disebabkan tiada shore leave @ turun darat..... memang tak berbaloi masuk port ni...... yang penting keindahan pulau ni, memang sangat cantik.....bayang kan, dari celah-celah hutan..... adanya pipelines.....hehehe!!!
(sajian semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri)
sepanjang kehidupan aku atas kapal Seri Anggun ni..... sudah 3 kali kapal berlabuh di port ni..... kadang-kadang naik jemu juga asyik pergi port yang sama.... tapi di port ini la seluruh crew Seri Anggun menyambut Hari Raya Aidilfitri...... hari raya disambut masa kapal departure.... walaupun kesibukan, solat raya tetap ditunaikan dengan hanya 15 orang muslim saja atas kapal itu.... selpas solat, kerja diteruskan.......(raya!!!! masa untuk kutip duit raya)
cuti raya terpaksa "carried forward"...... tapi tak kisah la, janji ada cuti..... itu yang penting!!!!sambutan hari raya disambut dengan agak meriah...... dengan bermacam-macam hidangan yang disediakan..... pada sebelah pagi diadakan perlawanan futsal & malamnya activity sampingan turut diadakan..... begini lah kehidupan bila terputus dengan dunia luar...... bak kata nora danish 'yang penting, kita enjoy' hahahahaaaa!!!!

20 comment on :: seri anggun (chapter 3) :: :

Faarihin said... on 11 January, 2010

Assalamualaikum.. ziarah di sini.. (^__^)

wah.. jadi anak kapal eh? mest bestkan keje merantau ni.. tapi tak syok time ghaye tak pat la balik umah.. hohoho.. (^__^)

Trisya Aleesa Jamil @ Arween said... on 11 January, 2010

Wahhh.... hidangan mknan itew sunnguh menjeleskan!!! Ala Pakcik gue ni kan jenis yg survive, janji ada mkn, internet, perasaan yakin "ensem".. klu semua tu ader, dia pi kat mane2 pun mesti boleh survive punyer....

mie said... on 11 January, 2010

faarihin--->
waalaikumsalam...
memang best!!!br la fee bl raya kat perantauan....
hahhahahaaa

mie said... on 11 January, 2010

mama aleesa--->
betul tu.....
semua kriteria tu, kn la ada...
baru la bleh survive...
hahhahaaa

Anonymous said... on 11 January, 2010

pakcikkkk.......
best ke raya kat atas kapallll???
hahahha..kesian dia!!
pakcikkk~
nak duit rayaa, boleh??
xdapat duit raya baju raya pon okkk~

mie said... on 11 January, 2010

siapakah???
best ooo, rugi xraya atas kapal....
duit raya??dah habis....
hahahaaaa

hidayah said... on 11 January, 2010

mano poe abang jambang den
eceh dah jadi "abang" plak
hahaha cepat betul
mie kata iyer muslim
tade pun
kakakaka

bj mlyu biru disponser ke

byk menu, mie masak apa?
eh lupa lak, mie mn reti masak
haha

Lala said... on 11 January, 2010

cantik btol pemandangan kat port tu...

mak aih...korang kat ats kapal tu makan ke melantak???
huhuhuh..perut masing2 besar tong dram ea???huhuhu

mie said... on 11 January, 2010

yaya--->
dia dah balik la!!!!
kebetulan la, ramai sangat mat blues...
tu yg baju melayu semua biru je....

mmg gue xpandai masak...
tapi gue yg tolong potong lemang tu...
kira gue masak skali la...
hahaaaa

mie said... on 11 January, 2010

lala--->
mmg cantik tp sayang...
xbleh turun....

biasa la.....
dah puasa penuh....
kena penuhkan tong drum juga....
hahahhaaaa

yayahidayah said... on 12 January, 2010

ala
dia beraya gan bini pertama ke
wakakaka
sedeh betul mendengar perkabaran ini (skema!)


eh eh potong lemang pun kira masak ke
tak tak (geleng pale)

nasib baik mie tak masak... hahaha

mie said... on 12 January, 2010

gitu la nmpknya.....
hahahhaaaa

bleh kira juga la....
ada gak kaitan ngan makanan tu...
kalo gue masak, lg sedap...

iekabean said... on 13 January, 2010

tiba-tiba nak cakp selamat hari rayaaaaa!!!!!!!!!!(belated)

mie said... on 13 January, 2010

boleh saja...
selamat hari raya juga...
heheheheeheee

mrfathi said... on 13 January, 2010

trima ksh kerana kunjungi blog saya...

cantiknya gambar2 diatas...jeles dibuatnya..hehehe

mie said... on 13 January, 2010

ye ke???
tima kasih...
kunjung mengunjung amalan mulia...
heheheee

Lala said... on 13 January, 2010

huuhh....mie..sorry la xdpt nk jenguk blog mie selalu...agak busy la ngn stdy...byk presentation....
so xdpt nk selalu komen...

mie said... on 13 January, 2010

xde hal la.....
kadang2 pun xkisah...
gue pun jarang jenguk blog sndiri gak..
hahhahaaaaa

ZihNuN FaTiN said... on 15 January, 2010

sungguh enak dan menyelerakan juadah2 itu..nyum2..hehe..

slm ziarah..=)

mie said... on 15 January, 2010

welcome!!!
mmg sedap pun...
sila la menjamu bersama2..
heheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new