:: seri anggun (chapter 1) ::

aduhai!!!!
sudah lama rasanya coretkan apa-apa dalam blog ni..... maklum la, masih tak dapat mood untuk "berblog" macam dulu..... tambahan pula dengan kesibukan berkebun secara online!!!!hehehe....kalau tak silap, ini merupakan entry pertama untuk tahun 2010..... xsangka, cepat sungguh masa berlalu..... so, sebenarnya banyak aku nak ceritakan.... terutama kisah-kisah atas kapal tu....
(1st day naik kapal, muka malas nak kerja...)
seperti yang sedia maklum..... service aku bermula dekat port Point Fortin, Trinidad & Tobago.... (click here for previous episode). sesampai nya dekat Trinidad & Tobago, dah lewat malam..... semua on signer (aku, captain, 3rd mate & 5th enggineer) terus ditempatkan di hotel yang agak mewah juga la walaupun luaran nya nampak teruk..... pagi esok nya, dah nak bertolak pergi kapal.... tak sempat nak jalan-jalan dulu.....
(dah lama tak kerja, excited pula...)
procedure kat port Point Fortin ni memang lain sikit la.... maklum la, ni 1st time aku sign on dekat sini..... banyak sangat peraturan nya!!!hinggakan petang baru kami dibenarkan naik kapal....bila jejak je kaki atas deck kapal, mula la pikir macam-macam.... semua benda terpaksa ditepiskan demi mencari rezeki..... hahahahaa!!!! nasib baik semua officer & crew kapal bagus-bagus belaka....
(kerja!!!kerja!!!kerja!!!)
keesokkan harinya, kapal mula nak keluar dari port..... sepanjang aku atas kapal tu, tak ada la banyak sangat port yang yang dapat pergi.... maklum la, route nya semua nya jauh-jauh.... bermulanya dari port Point Fortin, Trinidad & Tobago - port Elba Island, USA - port Punta Europa, Equatorial Guinea - Port Sakai, Japan - port Punta Europa, Equatorial Guinea - Port Tobata, Japan - port Punta Europa, Equatorial Guinea - port Ohgishima, Japan..... so cukup la 6 bulan lebih service aku atas kapal tu.... ok la, kita sambung chapter yang akan datang.....

26 comment on :: seri anggun (chapter 1) :: :

iekabean said... on 06 January, 2010

hahhahahahha....
nak lebih gambar! =)
pakcik tiada ker engineer yg hensome?
saya mahu satu!!!

mie said... on 06 January, 2010

xleh tunjuk banyak2....
gue sorang je yg handsome...
hahahaaaa

Akhmar said... on 06 January, 2010

Hepi new year.. Selamat kembali berblog.. Chill!!

mie said... on 06 January, 2010

happy new year too...
itu la, tgh tune nak active berblog blk la...
hehehee

iekabean said... on 06 January, 2010

(macam dah komen, tapi napa tadak)


hahahhaha, mie jer ker yg hensome...?? kerek sihhh!!!

apakah???
ngak bisa tayang muka sendiri kat blog sendri???
wadduhwaduhhh...
gawat sihhhh~

Trisya Aleesa Jamil @ Arween said... on 06 January, 2010

ensem konon.. habih belemoih baju hang tu.. ish2 pengotoq betui.hahahahah

mie said... on 06 January, 2010

ieka--->bila plak bertukar jd minah indon ni....pastu byk plak xbetul.....semua tu gambo gue la, buat pa nak tayang muka org lain...pelik oh pelik!!!

mie said... on 06 January, 2010

mama aleesa--->biasa la, itu menunkukkan pekerja yg rajin & berwibawa.....tgk perbezaan warna baju dari 1st photo.... suci, putih & bersih serta handsome....hahahaaa

iekabean said... on 06 January, 2010

hahahahha...
semoga ensem kehendaknya...

uicchh,praktis2 cakap indon. kot2 la nnti bleh p indon~

mie said... on 06 January, 2010

lor...
ingatkan nk kawen ngan org indon...
kalo x, sng2 je dapat menetap kat sana..
hahhaaa

Jard The Great said... on 07 January, 2010

waaa... ku tatap gmbr buat pertama kali nmpk ensem..

gosok2 mata..

tatap skali lagi.. ooo.. mmg ensem pon.. ehehe

mie said... on 07 January, 2010

wahh!!!!
ini la calon yg gue cari...
pandai menilai...
hahahaaaaa

iekabean said... on 07 January, 2010

hahhahahha.....

opsss.... ieka t'dgr bunyi somthing terkoyaakkkk! owhhh, rupanya mie.. kembang ar tu org cakp dia hensome!

mie said... on 07 January, 2010

kah kah kah....
pandainya buat lawak....
kita dh jupe raja lawak musim ke-4....
haahahhahaha

^aNgRiAni^ said... on 07 January, 2010

ermmm...
lawak baca n3 ko ni mie
hehehehe

mie said... on 07 January, 2010

eh!!!!!
apa yg lawak nya.....
tp mmg tgh serius ni...
hahahahaaaa

hidayah said... on 07 January, 2010

sexy la abang jambang tu

t____t

mie said... on 07 January, 2010

ceh!!!
minat mamat jambang plak...
itu naib boss gue....
haahhhahaaahaha

Lala said... on 07 January, 2010

rsnye mcm dh komen entry ni...tapi xde plak...musykil...
erm...mmg semua kapal pakaian mmg mcm tu???lala tgk abg lala pon pakai mcm tu jugak...

mie said... on 07 January, 2010

iye ke!!!
ni kira pakaian kerja je....
pakaian ala-ala mechanic....
mudah skit la

Lala said... on 08 January, 2010

owh...senang nk bergerak ek...
siapakah gerangan yg memakai penutup telinga itu???
heheheheh....
nmpk kiut la...lol!!!
hahhahahahah

mie said... on 08 January, 2010

kiut!!!!
xde la kiut, handsome je...
hehehee

hidayah said... on 08 January, 2010

eh iyer da kahwen lom mie?
kosong 3 lagi x
islam ke

hee
t____t

mie said... on 08 January, 2010

ada kosong lg 3....
gue bleh tlg rekemen kan...
muslim la, org malaysia gak...
hehehee

hidayah said... on 08 January, 2010

bab tu ah tya kosong 3 lagi x
bab confirm iyer da kahwen

tak jadi ah
mau cr yg bujang ah
tade bising2x

mie said... on 08 January, 2010

lor....
xkn nak yg bujang je...
best oo hidup bermadu...
hahhahaaaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new