:: the world's best train ::

1. TGV France - dengan kelajuan mencecah 357 batu sejam.mempunyai perkhidmatan yang lancar dan selesa dan laluan pemandangan yang indah menjadikan keretapi ini pilihan rakyat tempatan & pelancong

2. Japan Railway Group - keretapi dari negara jepun ini merupakan keretapi terpantas didunia dan teknologinya juga yang paling hadapan.

3. Eurostar England - keretapi laju ini melalui dua negara dan memasuki terusan Channel dengan kelajuan 186 batu sejam. perjalanan bermula dari london dan berakhir di Paris

4. ICE/Nachtung German - popular kerana malamnya, keretapi ini juga dipilih kerana sistem efisyennya yang menjadi perhungan antara bandar

5. TAV Itali - keretapi ini menjadi popular kerana pelancong2 mahu melihat pemandangan Eropah yang terbaik melalui perjalanan di landasan

6. KTX Korea Selatan - mempunyai kelajuan 350km/j.ianya adalah dari teknologi sistem keretapi TGV France & adalah pilihan rakyat korea selatan

7. AVE Spain - keretapi ini memang menjadi pilihan warga di Spain.selain konsiten dalam jadual perlepasan dan ketibaan.wang tambang akan dikembalikan jika keretapi tiba lewat 5 minit

Sumber dari Majalah Karangkraf!!!
:okay::okay::okay:

11 comment on :: the world's best train :: :

zAhiDah diHaz 17 said... on 01 April, 2009

NAK YANG AVE SPAIN...
BOLEH DOA SLALU DTG LAMBAT...
DAPT NAIK FREE JE..
HEHEHEHEHE

mie said... on 01 April, 2009

lor....
gitu plak....
gue pun sokong gak...
hahaaa

rizz said... on 01 April, 2009

mletop train2 dorg.hah harap msia bile la kann hiks

mie said... on 01 April, 2009

kat malaysia traain apaplg meletup??
monorail kot...
hahaaaa

moonie said... on 01 April, 2009

rizz x bek ko hina mesia..tanahair ko jugak..sedih aku baco komen ko..patot ko doa la bagi mesia cam dorang gak

patriotik plak aku rini.. cik mie bilo plak nak wat kapal sendirik for sure den org pertamo nek

mie said... on 01 April, 2009

tgh cari sponsor la...
bila la gue nk dpt dr moonie ni..
hahaaa

Firol said... on 01 April, 2009

kalu kat mesia ada ni..best sungguh,dok johor kerje kat perak...

h3r0 said... on 01 April, 2009

laju jugak train depa noo...
nnti melawwat sana, nak try naik gak la...

Aku pun nak naik kapal yg di'kapten'kan oleh mie gak...

mie said... on 01 April, 2009

firol--->btul gak tu,xyah la ssh nk tggl jauh2...hehe

h3ro--->bankrupt la kalo camni....tp kalo korang nk bayo kan, aku setuju...hahaa

iN said... on 02 April, 2009

bile pak cik nk design train yg laju dr umah pak cik ke umah guwe..
senang siket ulang alik :">...
adeih..malu guwe

mie said... on 02 April, 2009

watpe gue nk design....
bukan nya dapat duit pun...
lain la kalo bg gue 10juta je...
xbyk pun...
hahhaaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new