:: oh kapal ::


waahhh!!!!
tiba-tiba rindu plak suasana kapal....maklum la,dah lama bercuti.....tapi rasa best juga....xde la penat buat keje tiap2 hari....hehee!!!cuma nak citer2 tentang gambo kapal2 diatas tu....

:: star cruise ::
semua kenal kapal ni kan....ni antara kapal pelancong yang high class....suasana dalam tu,serupa dengan hotel 5 bintang......dah lama aku teringin nak naik kapal ni,cuma xde peluang je lagi.....lagipun kat malaysia pun ada......kalo xsilap,route nya antara langkawi-penang-port klang-singapore......so,xde la pegi jauh sangat.....lagipun laut area ni ok la skit.....

:: LNG ship ::
sesetengah orang kenal kapal ni....sesetengah xtau.....ni la kapal dagangan yang aku kerja skrg.....kapal ni bukannya bawa pelancong tetapi gas cair (LNG).....route nya....xmenentu,kadang-kadang area asia je...kadang2 gi europe....depend la pada charterer....muatan kapal ni memang besar.....lebih kurang rumah pangsa 10 tingkat.....bayangkan!!!

:: tiger wood ship ::
ni baru je aku jumpa gambar kat intenet.....kapal yang deck nya seperti paddang golf....memamng menarik....kalo xsilap,kapal ni milik tiger wood.....tapi yang aku risau tentang kapal ni,bila musim typhoon la....macam mana la agaknya rumah kat tengah padang tu....hohoho!!!

:: navy ship ::
ni gambo ni aku amek masa kapal ni tgh escort kapal kitaorang nk lalu gulf of aden....ni la navy ship atau nama nya KD mahawangsa....aku penah la naik navy ship ni masa skolah dulu....masa lawatan gi lumut.....cabin & tempatnya xsama dgn LNG ship.....so,ok la untuk tudm guna.....walaupun design nya xlawa....dalam kapal tu ada kereta kebal tau....hmmmm!!!

ok la....banyak lagi kapal kat dunia ni.....so,lain kali la kalo aku rajin .....hehehe!!!biasa la,laut ngan aku memang dah sebati.....kena la cerita juga...adios!!!

:bofu_10::bofu_10::bofu_10:

14 comment on :: oh kapal :: :

moonie said... on 06 March, 2009

cik mie nih pakar perkapalan iyer..master btol lenih.. kapten ker lanon?? dah baper pulau conquer?? sudi2 kan jawab soklan iteww..saya memang suker bertanya...dari banyak2 kapal tersebut mana satu dah dipandu oleh cik mie..

haa ni satu lai...last2... bolehkah saya memiliki sebuah kapal?

mie said... on 06 March, 2009

xde la master sgt....
gue ni lanun berkaliber...hahaa
pulau dh banyak,xdpt dikira ....
gue xde bw kapal..gue vip...hahhaaa
semestinya yg warna hijau tu je gue slalu naik...

dh terjawab kan...

moonie said... on 06 March, 2009

satu lai x jawab...soklan last tuh..ape la cik mie nih..

waa yg warna ijau 2 ker..canggih ker tuh


vip ...kalu saya nak jadi penompang vvvip caner?? boleyy ??? soklan gak tuh

mie said... on 06 March, 2009

nak kapal???boleh....
kapal mainan la...hehee
canggih la,6bulan gue de kat sn tau

vvip xde...cuma org office,isteri & anak2 vip je leh naik kpl tu...
orang lain xbleh....

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 06 March, 2009

dan gue pun boleh naik juga

mie said... on 06 March, 2009

ye ke??
tp LNG xde kat sabah....
kapal lain ada la....
xsecantik LNG ship...
hohohho

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 06 March, 2009

iyerlahhh tu lah psl... dah muak naik kpl container & kpl tanker nih... len kali suh lah drg divert kat kk pulak

mie said... on 06 March, 2009

tu la masalah nya...
LNG malaysia kat bintulu je....
tempat lain xde...
tu yg gi europe tu...

moonie said... on 06 March, 2009

haha..nampak gaya sayer kene jadik anak atau isteri kepada nakkhoda kapal tersebut ..baru bleh nek kapal iteww. begiteww..!!!

susahnyer nak nek kapal.. xperla kalu giteww saya nek kapal len laaa...kapal tobang ado .. kapal selam ..kapal per lai leh den nek nih

mie said... on 06 March, 2009

nampak gaya gitu la....
coz bukan senang...
kira ni cam free travel la...
keje sambil melancong....
xyah bayor duit travel pun...
jimat!!!

bEEdLE d' bARd said... on 06 March, 2009

best nyer kerja atas kapal..tp sy takut laut..terbayang2 je haiwan2 ganas yang ada kat dlm laut tu..huhu..dah la tak tahu berenang

mie said... on 07 March, 2009

haiwan ganas????
ni mesti banyak tgk movie ni...

azizwan(dot)com said... on 08 March, 2009

fuhhh.. kapal tiger wood tu gila gempak. siap lapangan golf lg. dah byk duit, buat apa pun senang. kui3..

mie said... on 08 March, 2009

tu la...
tp memazir je kan...
bg kat gue kan bagus....
hahhaahhhaaaa

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new