Musim Luruh Di Taman Botani Shah Alam

Salam 1 Malaysia!!
Pernah dengar Taman Botani Negara Shah Alam? Juga dikenali sebagai Taman Pertanian Bukit Cahaya. Tapi apabila di cari dalam GPS, ia akan menunujuk ke satu kawasan perumahan. . Buat pengetahuan semua, Taman Botani Negara terletak di Seksyen 8, Shah Alam.

Banyak taman-taman yang boleh dilawati disini. Yang menjadi perhatian semestinya "Taman Iklim Sederhana 4 Musim". Harga tiket juga tidaklah terlalu mahal dan sesuai untuk semua peringkat. Bulan Oktober merupakan musim luruh, maka dapat juga merasai suasana musim luruh di sini.

 Gambaran sekitar Taman Botani Negara Shah Alam
 Peta Taman Botani Negara Shah Alam
 Basikal boleh juga disewa
 Perkhidmatan bas adalah percuma
 Perkhidmatan bas turut disediakan
 Taman Iklim Sederhana Empat Musim
 Di luar rumah Iklim sederhana empat musim
 Pintu masuk Rumah Iklim Sederhana Empat Musim
 Musim luruh telah tiba!!!
 Kincir air juga beroperasi
 Sekitar rumah Iklim Sederhana Empat Musim
 Wanie dan maksu!!
 Budak paling happy bila dapat jalan-jalan!!
Replika rumah kampung!!

12 comment on Musim Luruh Di Taman Botani Shah Alam :

Fazrol said... on 09 November, 2013

Last skali aku sampai masa aku sekolah rendah...
Bajet nak bawa anak laa pasnie...

penaberkala said... on 09 November, 2013

berapa tiket sekepala ni?
macam best je gi ambek gambar kat sini
lawo jugak nampak gayanya

pipoq said... on 09 November, 2013

sejak ianya dibina, aku belum pernah lagi memijakkan kaki ke sana..

mie said... on 09 November, 2013

fazrol!!
ok la, ni pun 1st time sampai...
lepas ni mukin musim sejuk pula..
eheeheh

mie said... on 09 November, 2013

penaberkala!!
tiketnya murah la...
tidak lebih RM10...
hehehehe

mie said... on 09 November, 2013

pipoq!!
ini pun pertama kali....
best juga la datang sini..
eheehe

Knor said... on 10 November, 2013

boleh juga dtg sini nti..tq utk info..

faisalapardi.com said... on 10 November, 2013

ari tu pergi masa musim sejuk...lagi 3 musim tak pernah p lagi..

Invisible Me said... on 10 November, 2013

Belum sampai sana lagi.
Macam best jaaa.
Musim bunga mesti cantiikkk...

mie said... on 11 November, 2013

Knor!!
itu la, saja nak share apa yang patut
heheeheh

mie said... on 11 November, 2013

faisalpardi!!
ye ke, teringin juga nak pergi musim sejuk..
tapi musim sejuk mahal sedikit kan..
eheheeheh

mie said... on 11 November, 2013

Invisible!!
memang best...
kena pergi setiap musim..
baru tahu..
eheehheeh

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new