Mengidam Kek Lapis Sarawak

 Salam 1 Malaysia!!
Saban hari semakin ketagih dengan kek lapis sarawak. Asyik ulang-alik ke Bintulu saja. Jadi stok kek lapis sarawak memang mudah nak dapat. Tapi bila sampai di Jepun, lain pula yang diidamkan. Agak-agak, kat mana nak dapat kek lapis free ni.

Sudah bermacam-macam jenis kek lapis sudah dirasa. Antaranya kek lapis sisik ikan, kek lapis batik sarawak, kek lapis 1 Malaysia dan banyak lagi. Tapi kek lapis yang diperbuat dari "butter" lebih enak di makan. Struktur nya pun menarik. Ini antara gambar-gambar kek lapis sarawak yang telah selamat dikebumikan dalam perut ni.







28 comment on Mengidam Kek Lapis Sarawak :

iN said... on 01 April, 2013

Ni mcm kek lapis yy 1 bekas sepuloh hengget je...
Beli la yg mahal sket...yg lapis dia melintang pukang...
Hahahhaa...
Belikn utk gue pakcik...
Gue pun memgidam gak...
Plssss..hahahha

mie said... on 01 April, 2013

nak ke?
tunggu gue jumpa yang 1 bekas 10 hengget dulu...
kalau ada baru boleh tolong belikan..
ahahahahaa

Telor Power said... on 02 April, 2013

untung ko bro....aku ni makan time raya aje...

eh main bintulu -jepun lagi ker? masih di kapal LNG lagi?

jepun di sendai ker bro?

mie said... on 02 April, 2013

masih tempat yang sama...
sendai belum pernah jejak kaki lagi..
ehehehee

pipoq said... on 02 April, 2013

berlapis la perut kalau macam ni punya banyak bersemadi dalam perut

Knor said... on 02 April, 2013

hehe ayat yg sgt menakutkan tu..selamat di kebumikan di dlm perut.

agak2 sempat hadam tak tu..

warna kek lapis tu pun dah sgt indah lagi menarik..terpegun melihatnya.:)

Dulu Lain Sekarang Lain said... on 03 April, 2013

Kek Lapis mahal sikit ooo... Harganya standard cheese cake Secret Recipe :D Pernah dulu kontraversi pasal butter yg digunakan. Ramai yg phobia mahu makan. Skrg ok balik kot?

mie said... on 03 April, 2013

pipoq!!
salah satu cara nak dapatkan perut berlapis..
ataupun nama saintifiknya six pack..
ehehehee

mie said... on 03 April, 2013

kek lapis daya tarikan pada coraknya dan rasanya..
ehehehehee

mie said... on 03 April, 2013

dulu lain!!
kalau x silap, kes tentang butter tu dah selesai kot...
hehehee

Syira Qahira said... on 03 April, 2013

salam,

semuanya nampak enak dan sedap,
pernah makan, tapi cepat muak ;p

Myra Jay said... on 03 April, 2013

Bila tengok entry ni, terus ngidam kek lapis jugak.. hohooo ;D

zahidahwahid said... on 04 April, 2013

baru balik dari sarawak malam tadi... berkotak2 bawak kek lapis... hahaha

Hazmin Hamudin said... on 05 April, 2013

Dulu kat bintulu selalu beli belacan je bila balik KL. Haha

Cik Zaitul said... on 07 April, 2013

nak kek lapis jugak ke?
klu ade meh bagi adress ..
tuan hamba tlg kirimkan dalam mipi..
ehhh .. :)

teh ramuan said... on 08 April, 2013

aku juga dah lama tak makan kek lapis ni
hehe

Liyana Lunia. said... on 11 April, 2013

kita yang dekat malaysia ni pun rasa macam susah bebenor nak jumpa kek lapis sarawak yg sedap. mengidam , inikan awk yg jauh nun di negara matahari terbit itew :(

mie said... on 11 April, 2013

syira!!!
wasalam....
sebab tu xleh makan banyak2....
selalu dipotong kecil2 je..
ehehehee

mie said... on 11 April, 2013

myra!!
jom mengidam sama2..
ahhahaaa

mie said... on 12 April, 2013

zahidahwahid!!
wah, siap berkotak2 lagi..
ehehehehhe

mie said... on 12 April, 2013

hazmin!!
femes juga belacan bintulu ye..
ehehehehe

mie said... on 12 April, 2013

cik zaitul!!
ok, akan dikirimkan dalam mimpi..
ehehehhee

mie said... on 12 April, 2013

tehr!!
kalau dah lama x makan..
mesti keinginan tu tunggi..
hehehehe

mie said... on 12 April, 2013

liyana!!
tidak lah jauh kalau boleh sampai ke sarawak..
ehehehhee

zahidahwahid said... on 21 April, 2013

mr.mie: harus berkotak2.. kawan2 ramai kat sini.... hehehe

mie said... on 25 April, 2013

nasib baik bukan untung jual..
kalau x, berlori2..
ehehhee

Anonymous said... on 27 September, 2013

boleh saya tahu awak beli kek lapis kat bintulu area mana ye?? sebab saya tercari-cari kek lapis yg sedap di area bintulu..

mie said... on 01 October, 2013

banyak kek lapis di bintulu...
selalunya tempah dari akak kedai buku berhampiran perhentian bas city point tu je..
heheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new