Sinaran Earth Hour 2011

 Salam 1 Malaysia!! Kempen "Jom tutup lampu" ataupun Earth Hour bukan berakhir di sini saja. Kempen ini boleh diteruskan dalan kehidupan seharian. Contohnya, matikan suis jika tandas tidak digunakan. Ini juga salah satu langkah menyahut Earth Hour.

Walaupun pelbagai andaian mengenai Earth Hour kali ini, yang penting sentiasa berfikiran positif. Usah jadikan ia sebagai isu yang besar. Bila diterangi cahaya lilin ini, mulalah rasa diri ini romantik. tambah-tambah lilin yang berbau wangi. 

Ops!! sebelum terlupa, jangan lupa cek iklan churp churp disebelah tu. Nampak menarik pula bila dah tersusun macam tu. hehe!!






60 comment on Sinaran Earth Hour 2011 :

.sweet-ants. said... on 27 March, 2011

cantik. gmbr sdri ke? x smbut pon earth hour sbb umh dpn surau, dr maghrib smp isyak ada ceramah agama. x sopan plak ttup lampu sedangkan keliling umh terang benderang

Benjy said... on 27 March, 2011

adakah anda menyedari nombor ini - 7B dan 68K ? ... nampaknya anda berjaya menghasilkan nombor itu hasil penulisan POST and ini ... tahniah bro ... betullah apa engkau kata kita kena melihat EARTH HOUR dari pandangan positif ... jadi pandangan positif saya ialah ... "... saya gembira menyertai EARTH HOUR kerana dengan menutup lampu selama sejam, saya telah berjimat beberapa sen atau ringgit untuk bil elektrik saya bulam mac ni ..." SO, apa positif anda ... (fomularku, P + P = T)

Raji berkata said... on 27 March, 2011

woah pakai lilin eh
;D betul2 mmg sgt romantis sekali
hohoho

mie said... on 27 March, 2011

sweet!!
ini bukan sambutan yang wajib..
ikut kesesuaian juga..
eheheeee

mie said... on 27 March, 2011

benjy!!
alamak, siap ada formula lagi...
hehehee

mie said... on 27 March, 2011

raji!!
nak menghidupkan suasana romantik dengan haruman lilin..
eheheeee

Benjy said... on 27 March, 2011

@Mie, itu hanya formula palsu x maksudpun kekekeke .... jangan terpedaya ... (sebenarnya ada. siapa dapat jawab menang hadiah coklat cabury 1 kilo)

chok said... on 27 March, 2011

bagus pakai lilin ja..jimat tenaga elektrik..tapi perlu berhati-hati takut terbakar langsir....

ahsfantasy24 said... on 27 March, 2011

yewp stuju..
jgn trhenti kt ctu jep,
amalkan pnjimatan hari2 :)

lea said... on 27 March, 2011

cntek!
ni ke mie buat time light off semalam..hehe

iekabean said... on 27 March, 2011

yuhuuu....smart pic.

Ali ridha said... on 27 March, 2011

kerja terlalu banyak dah ni...malas nak layan hari lampu sedunia ini..

iN said... on 27 March, 2011

ms study dlu gue sapot la...sb mmber seumah sume sekepala...hehehe
tahun ni x sapot sb sebelah umah gue tgh rewang2 ade kenduri kawen hari ahad....
mcm pelik je kalu padam...hohoho

miss nina said... on 27 March, 2011

mie, kreatifnya kamu :)

mie said... on 27 March, 2011

benjy!!
ye ke? gue terpedaya la ni..
eheheheeee

mie said... on 27 March, 2011

chok!!
penggunaan lilin perlu pengawasan..
nasib baik sejam sahaja..
eheheee

mie said... on 27 March, 2011

ahsfantasy!!!
itu la, kalau hari-hari berjimat..
nampak lakesannya..
ehehheeee

mie said... on 27 March, 2011

lea!!
ini la kejenya,
heheheee

mie said... on 27 March, 2011

eka!!
thankz, hehehee

mie said... on 27 March, 2011

ali!!
xpe, selesaikan yang menjadi kepntingan dulu..
eheheheee

mie said... on 27 March, 2011

ubie!!
alasan je tu, apasalahnya time kenduri buat blackout..
ahahahaaaa

mie said... on 27 March, 2011

nina!!
saja mengisi masa lapang..
eheheeee

Mas Odjie said... on 27 March, 2011

Kereenn baget,,,,
salam kenal

mie said... on 27 March, 2011

thankz mas...
salam kenal juga...
ehehee

puteri ain said... on 27 March, 2011

mie gambar2 anda superb ok... :)
suka tengokk..:)

Yastro said... on 27 March, 2011

Smlm lepak kat padang (blkg Blue Wave)Shah Alam...baru bleh ikut seruan tu...hehehe

NOOR FATIN said... on 27 March, 2011

ala romantiknya. hakhak..

berjimatlah elektrik selepas ini. sayangi bumi kita :)

Paan Sabri said... on 27 March, 2011

tahun lepas dkt uniten, foodcourt bergelap. pakai lilin je. mmg kapel wat candle light dinner la.. lol

paanthology:
>> cerita lepas spm aku.
>> menukar header blog ibarat profile picture.

Pink Pearl Lady said... on 27 March, 2011

bila pasang lilin teringat balik masa kck2 dulu,masa tue rumah takdak elektrik lagi tp dulu guna pelita.habis lubang hidung hitam kena asap pelita....
seronok kan bila terkenang masa2 lalu....

::NelyLeyana:: said... on 27 March, 2011

dah macam main lilin dah

mie said... on 27 March, 2011

puteri ain!!
xde superb sangat..
juct press click button je..
hehehee

mie said... on 27 March, 2011

yastro!!
xsengaja terikut pun ok..
ehehehee

mie said... on 27 March, 2011

fatin!!
berjimat sebab duit xde nak bayo bil..
ehehehee

mie said... on 27 March, 2011

paan!!
bahaya kalo selalu tu..
budak xkawen xelok candlelight dinner..
eheheee

mie said... on 27 March, 2011

pink!!
itu yang best..
kenangan lama diingati..
ehehehee

mie said... on 27 March, 2011

nely!!
main lilin kena hati-hati..
jangan sampai terbakar rumah..
eheheee

toyolkiut said... on 27 March, 2011

lilin wangi..
wah.. ada makna tu..
hehe..

TK pada masa tu masih ada d ofis..
tp mlm2 sblm tido msti ttup lampu..
(boleh pakai x alasan tu?)

mie said... on 27 March, 2011

tk!!!
ok la tu, berjimat juga..
jangan on lampu 254 jam..
ehheee

aLya maNip said... on 27 March, 2011

jom sama2 join kmpen nie..heee..
btw, comei la lilin2 tu..hee

mie said... on 27 March, 2011

jom, gue rasa diri gue pun comel juga..
eheheeee

KUREKURE COMEL said... on 27 March, 2011

alamak....cantiknya....
sapa yg susun ni...mie ke?
mcm tak percaya je kan...hihihi...

mie said... on 27 March, 2011

gue main susun je..
xterpikir pun nmpk cantik..
percaya lah.. hehehe

Sham said... on 27 March, 2011

pakcik sokong gak...

mie said... on 27 March, 2011

wah!!
ada juga sokongan..
ehehehee

brat2104 said... on 27 March, 2011

membakar lilin = menambah karbon dioksida di udara.

x berapa earth hour sgt la.. =p..

lain kali, piknik depan umah je..

mie said... on 27 March, 2011

ye ke!!
nampaknya kena benar-benar bergelap..
heheheee

Mus said... on 28 March, 2011

caantiknya gambar tu bro..

mie said... on 28 March, 2011

biasa je tu..
hehehe

tehr said... on 28 March, 2011

aku tutup separuh je
takut juga tu dok dalam gelap
rumah aku ni paling hujung ni
hehe

mie said... on 28 March, 2011

kadang2 bahaya juga umah gelap..
banyak sangat pekerjaan tengah malam..
eheheeee

Firdaus Kasim said... on 28 March, 2011

bro, lebih baik buka lampu kalo pasang lilin sbb gas yg terhasil daripada lilin itu pun dah boleh mencemar ruang udara.. btul x??

Ubi kentang berbentuk manusia bogel!

mie said... on 28 March, 2011

ye ke...
nampaknya xleh main lilin dah..
eheheheee

Firdaus Kasim said... on 28 March, 2011

main je lilin kalo dah putus bekalan elektrik.. hehe

mie said... on 28 March, 2011

ye ke, tapi kena hati-hati..
jangan sampai terbakar rumah..
eehheee

MAPPIAU said... on 28 March, 2011

wah!! kemain lagi siap berlilin romantik hahaha

tutup lampu terusss la mie lagi syiokkkkkk akekekeke :P

mie said... on 28 March, 2011

xromantik kalo gelap2...
kena ada sinaran sikit..
ehehehee

Amirez said... on 28 March, 2011

masa earth hour tu tengah beli burger hehe. radio hot fm dgn fly fm off masa tu tapi suria fm tetap on...

mie said... on 28 March, 2011

ye ke...
mungkin ada sebabnya tu..
hehehheee

Rie said... on 29 March, 2011

byknye lilin
aku ttp lampu tdo ms earth hour
ingat nk tdo sejam je, last2 pkul 12lbih bru bgun..haha

mie said... on 29 March, 2011

ok la tu, dapat tido..
gue xleh tido..
eheheeee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new