Penemuan Harta Karun

Berita tergempar!! Penemuan harta karun yang tidak dituntut. Seperti biasa, bila aku merantau, pasti ada rakan-rakan yang pesan ini dan itu. Tapi bila sudah dibeli, tidak pula dituntut. Disebabkan aku malas nak menghantar, akhirnya semua barang ini tersorok.

Sempena cuti kelmarin, sempat juga kemas bila yang sudah bertahun tak dikemas. Tiba-tibe terjumpa pula dengan harta karun ni. Niat hati nak buang saja tapi sayang. Membazir itu kan amalan syaitan!! So, tengah pikir la nak buat apa dengan benda-benda ni.  Ini sebahagian harta karun yang ada.

CONTEST @ GIVEAWAY!! Sebenarnya, aku kurang berminat hendak buat contest ataupun giveaway ni. Maklum la, ada sebab-sebab tertentu. Lagipun, sudah ramai blogger buat contest @ giveaway. Kalau hendak buat pun, kemungkinan MINI CONTEST. Esok ataupun lusa!!

JUALAN BARANG!! Teringin juga nak buat jualan saja, tapi adakah yang ingin membeli? Rasanya ramai berminat dengan barangan percuma saja. Lagipun, aku bukannya blogger yang dikenali ataupun artis popular.

PENUKARAN HADIAH!! Rasanya zaman tukar-menukar hadiah ni, memang sudah lama ditinggalkan. Tapi kalau hendak dihidupkan balik, memang nampak agak menarik. Terasa diri semakin muda la pula. Rasanya zaman sekolah dulu, selalu juga. haha

Rasanya, pasti ramai memilih suruh buat contest ataupun giveaway. Bayangkan jika pemenang contest anda sudah mendapat hadiahnya dan kemudian entry itu terus dibuang. Fikir-fikirkanlah.







89 comment on Penemuan Harta Karun :

Dila Halim said... on 17 January, 2011

wah byk betul..ahaha

p/s saja suke nyebuk sbb dila tadak keja ! ;p

mie said... on 17 January, 2011

bila nak datang rumah ni..
nanti kehabisan stok..

iN said... on 17 January, 2011

simpankan la utk guwe patung tuh..
kiyut cam guwe gak..nnti guwe dtg yan guwe singgah umah pakcik amek..hahahahahahahahahhahahaa

mie said... on 17 January, 2011

ye la tu!!
datang time gue xde...

khairunnisa ♥ said... on 17 January, 2011

mie! jom buat sistem barter.. haha.. sha nak yang nombor 2 tu.. lawa giler.. boleh sha guna pen tu masa isi bakul patient.. haha.. jap jap.. tu pen kan? ^__^ have a nice day!

Anonymous said... on 17 January, 2011

Perghh.. barang2 hard rock la.. ko mmg best la.. aku juz wat koleksi baju hard rock je.. cam best je wat koleksi badges..rugi tak beli badges masa kt EGYPT ari tu.. kalu ak bleh tukar..

-papairfan-

mr.syazwan said... on 17 January, 2011

F
U
U
U
Y
O
O
O
O

saya nak request nak anak patung tu boleh??

tak byk dpt warna merah tu pun jadi la

=_=

mie said... on 17 January, 2011

khairunnisa!!!
ye ke, itu memang pen....
ok saja, gue tak kisah...

mie said... on 17 January, 2011

papairfan!!!
boleh saja, dulu ada juga beli baju hard rock..
tapi kualiti baju kurang la..

mie said... on 17 January, 2011

syazwan!!
request? kena berebut tu..
heheheee

Mata Hati said... on 17 January, 2011

boleh jer buat acara tukar menukar barang dgn kengkawan blog...

mie said... on 17 January, 2011

itu la,
macam ramai pula suka tukar menukar2 ni..

E.d.Y said... on 17 January, 2011

FM xde ke?

mie said... on 17 January, 2011

FM? apakah?
heheeee

Amirez said... on 17 January, 2011

suka tengok gambar2 ni. nice shot bro ;)

mie said... on 17 January, 2011

thankz!!!
hanya shot biasa saja..

Jejentik said... on 17 January, 2011

nak pen tu!!!
comel gila^^

nota : kalau dalam rm, berapa ringgit tu?hehe...

sahromnasrudin said... on 17 January, 2011

assalamualaikum..bile nak pos mai cini hehehehe

Prince Halilintar said... on 17 January, 2011

wah..banyak betul tu..try la wat..kot2 dapat sambutan yang menggalakkan ker..

sukahaha said... on 17 January, 2011

oo..harta karun untuk dijual ke free? hehehe...

jemput sini yer
blog Matdin

iN said... on 17 January, 2011

xpela..walaupun guwe dtg pakcik xde..kire guwe dtg jgk...
nk harap pakcik dtg sini...huh!!!
hahahahahahha

KinosKoko said... on 17 January, 2011

elmo itu cantik..wuuuuu..

aleen aiden said... on 17 January, 2011

woah banyaknye..gelas hardrock itu kool!elmo pon kiut jugak.sume pon santek!knapela tdk d tuntut.haish!(nampak x tahap kecewanye tuh?)hu3

miss nina said... on 17 January, 2011

mie
mahu elmo itu..hehehe

pipoq said... on 17 January, 2011

ko nak bagi pree ke camne ni bro ? ahahaha..

aku cadangkan ko buat satu rak kaca kat umah pehtu susun semua dalam tu sebagai kenangan barang tidak dituntut..

MAPPIAU said... on 17 January, 2011

halamak manyaknyer hadiah, tetibe terjatuh chenta ngan cawan hardrock tuh (harus suruh papairfan carikan nih, ngidam dah nih eh? hahahaha :P).

buat je la mini contest dik, nanti boleh la akak joinnnn hehehehe

::nuRuLaDHar:: said... on 17 January, 2011

wahh cute!

HonEyBuNNy said... on 17 January, 2011

comei2 blaka...suka la tg cute2 things neh..eheh

nelly said... on 17 January, 2011

wah . . comel2 lah . .
=)

za petrelli said... on 17 January, 2011

no. 4 tu sangat cute.. nak bleh? hehheeh

zik said... on 17 January, 2011

aku nak yang elmo tuh... hehe..

saiful said... on 17 January, 2011

simpan buat koleksi pun ok gak.Manala tau 1 hari nanti,harganya naik berganda2.

mie said... on 17 January, 2011

jejentik!!!
amek la, tapi gambar saja la..
heheheee

mie said... on 17 January, 2011

sahromnasrudin!!!
waalaikumsalam..
ntah la, hehehe

mie said... on 17 January, 2011

halilintar!!!
nanti try la...
heheee

mie said... on 17 January, 2011

sukahaha!!
kalau nak bagi free...
xbest la pula....

mie said... on 17 January, 2011

ubie!!
gue dah datang sana la..
hehehee

mie said... on 17 January, 2011

kinoskoko!!!
ye ke, memang cantik...

mie said... on 17 January, 2011

aleen!!
ntah la, rasanya xmenarik kot..
ehheheee

mie said... on 17 January, 2011

miss nina!!
amek la gambar elmo tu..
ehhheee

mie said... on 17 January, 2011

pipoq!!!
bagus juga idea tu..
bagi free pun bukannya menarik sangat..

mie said... on 17 January, 2011

mappiau!!!
uih, boleh mengidam pula....
ni tanda penambahan ahli keluarga...
eheehee

mie said... on 17 January, 2011

nuruladhar!!
cute ke? hehehee

mie said... on 17 January, 2011

honeybunny!!!
tengok jangan tak tengok..
hehehee

mie said... on 17 January, 2011

nelly!!!
comel ke? hehehhee

mie said... on 17 January, 2011

za petrelli!!!
teddy bear sentiasa nampak cute..

mie said... on 17 January, 2011

zik!!
ramai pula berkenan dengan elmo tu...

mie said... on 17 January, 2011

saiful!!
bagus juga idea tu..
ehehehee

iniialahaku said... on 17 January, 2011

agk2 klu mntak yg hard rock pnya cllction tu leh dpat x??hehehe...

MOH KEMBARA said... on 17 January, 2011

Salam Mie, hadiah kena antor atau pos, akak manjang jer gi pejabat pos, pos barang kat kawan blogger sbb akak yg rajin nok bagi. Cantik2 reta qarun tu!

mie said... on 17 January, 2011

ntah la...
gue pun xtau nak cakap pe...

mie said... on 17 January, 2011

kembara!!
kalau jauh, slalu post je
harta karun moden....
heheheee

Lelaki Ini said... on 17 January, 2011

wah
sgt2 cute!

mie said... on 17 January, 2011

ye ke...
heheheee

tehr said... on 17 January, 2011

banyak betul harta karun
yang Harun punya tak ada ke, bro?
hehe

zetty said... on 17 January, 2011

t'tarik plak dekat patung 2 kepala yg comel warne merah n biru tu, mata n idong besar..heheh :D

NOOR FATIN said... on 17 January, 2011

nak satuu!!

puteri ain said... on 17 January, 2011

patung hard rock cafe tu comel ! :)
warna biru lak tu..:):):):)
hehe

Amirrah Zawani said... on 17 January, 2011

elmo comellll..
tayah buat contest lah terus bg kat i je.. hahaha :D

zaty luvlianncezzz said... on 17 January, 2011

wow!!

zaty dh la suke patung cumei2 nie

ape kata kita xchange adiah?

hi3

papabear said... on 17 January, 2011

buat GA la mie. mesti ramai yg akan join tu. kalau tak pun jadi sponsor untuk orang2 yg buat contest. dapat backlink :)

NICK IRFAN said... on 17 January, 2011

cantik la barang2 tu,,,

kiwi said... on 17 January, 2011

kasi kiwi je smua..haha =p

FATIN SYAFIQA said... on 17 January, 2011

wah bestnya!

ahsfantasy24 said... on 17 January, 2011

sume comel2..
suke tgk..!

^^,

brat2104 said... on 17 January, 2011

buang masa je ko buat semua tu. baik ko masuk kotak je semua bnda tu, pastu pos semua kat aku. jimat! sekali cas je

mR.sYaH said... on 18 January, 2011

rumah kat mana? nak dtg ambik bleh?? hehe.. comel2 blako.. bleh buat adiah ari jadi..

sissyira said... on 18 January, 2011

salam

nak bagi ke tak nak tu?
kalau nak bagi nak mintak... hahaha

Woofer Storm said... on 18 January, 2011

mie,jgn lupa pos p uma k...thank,hehheeee

SyArk BudAk NaKaL said... on 18 January, 2011

nak elmo!!!!

mie said... on 18 January, 2011

tehr!!
itu la, boleh terjumpa pula...
alamat untuk hari tu gue xdapat lagi ni..
macam mana nak send

mie said... on 18 January, 2011

zetty!!!
ye ke? itu bukan patung..
ehheeee

mie said... on 18 January, 2011

fatin!!
nak gambar?boleh saja...
ehehee

mie said... on 18 January, 2011

puteri ain!!!
biru tu yang buat menawan
ehheeee

mie said... on 18 January, 2011

amirrah!!!
ye ke? kesian pula kat orang lain..

mie said... on 18 January, 2011

zaty!!!
itu menarik juga...
hehehee

mie said... on 18 January, 2011

papabear!!
serik la nak buat giveaway....
nak jadi sonsor pun xmampu..
ehehee

mie said... on 18 January, 2011

irfan!!
barang biasa, gambar saja yang cantik..
ehheee

mie said... on 18 January, 2011

kiwi!!
kesemuanya skali?
hahahaaaa

mie said... on 18 January, 2011

shafiqa!!!
beat dekat mana plak?
ehheee

mie said... on 18 January, 2011

ahsfantasy!!
suka tengok, ok la tu..
ehehee

mie said... on 18 January, 2011

brat!!
bernas betul idea tu..
ehheheee

mie said... on 18 January, 2011

shah!!!
terus nak datang serbu?
heheeee

mie said... on 18 January, 2011

sissyira!!
itu yang confuse ni...
heheheee

mie said... on 18 January, 2011

woofer!!!
eh, kena post ke?
ehheeee

mie said... on 18 January, 2011

shark!!!
elmo? best ke benda tu...

Fety Ayu said... on 18 January, 2011

Wahhh...comel hadiah...kalau dapat buat koleksi pun menarik gak nie ......

mie said... on 18 January, 2011

ye ke,
jadi koleksii saja...
eheheee

'yAnA' Cute said... on 03 February, 2011

byknyer gift dr china.... :)
cntik.. =)

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new