Raya di Tengah Laut (Part 2)

 Ok!! lepas saja sembahyang raya. Mula la aktiviti bergambar sambil makan-makan untuk alas perut yang semakin membesar ni. Nak pergi beraya, tak ada sapa pun yang buat "open cabin". So, ramai-ramai la bergambar sekadar menyedapkan hati.

Sebelum terlupa!! jangan ada yang konfius. Seri Ayu tu adalah nama kapal hak milik MISC Sdn Bhd. Sebab tu semua nampak ayu bila bergambar. Semua terkena saka "Seri Ayu" hahahaa. Jom layan gambar dulu sebelum menunggu jamuan raya..

Anak-anak kapal Seri Ayu yang berhari raya 
 Kelas memotong Nasi Impit....
 Sesi ucapan untuk yang berada di kayangan
 Senyum!! Sengih!!! Smile!!!!
Ucapan Chinese New Year in advance...

69 comment on Raya di Tengah Laut (Part 2) :

Asyraf Kamarul said... on 04 December, 2010

mcm best je raya atas kapal...
kenangan terindah tu...

mie said... on 04 December, 2010

best ke??
dah rasa baru tau..
heheee

iN said... on 04 December, 2010

potong ketupat mcm potong kek!!!!!!
hahahahaha....

mie said... on 04 December, 2010

ceh!!!!
janji dipotong....
hahaaaaa

Amir Said said... on 04 December, 2010

tahun depan boleh hantar salam perantauan. :-)

iN said... on 04 December, 2010

adekah tahun dpn pakcik akan beraya di perantauan jugek seperti tahun2 sebelum nih..
kita tunggu dan lihat!!!!!!!!!!!!

eh..guwe ade kirim jeruk raya kan..
pesal x bt open cabin...leh dak2 len rase..
nih mesti kes melantak sendiri..hahahahaa

A.D.A.M. said... on 04 December, 2010

sedih raya kat laut. Oh laut, sampaikanlah salam perantaun kat org kampungggg!

Zulfahmi Abidin said... on 04 December, 2010

kenape pasal raye nie.kan nk christmas dah.^_^

Terkini: Microsoft Apple | Peti Mel Suara | Belajar Seks Dengan Cepat

maza said... on 04 December, 2010

alhamdulilah.. masih sempat rasa raya kan?... huhhu

Fakhrur Razi berkata said... on 04 December, 2010

alamak selain kapal tuh
semua jejaka ke? ;P

pija^_^ said... on 04 December, 2010

mmg terserlah keayuan di atas kapal seri ayu.. hehe

hidayah said... on 04 December, 2010

cikgu, ada buat kelas potong nasi impit lagi x

- zuriey - said... on 04 December, 2010

tak dapat la g jalan raya,,gambr ats kapal pun jadilah

mie said... on 04 December, 2010

amir!!!
bukan tahun depan je...
tahun2 berikut pun...
heheheee

mie said... on 04 December, 2010

ubie!!!
jeruk tu habis yari yang sama gue dapat...
hahaaaaa

mie said... on 04 December, 2010

adam!!!
hanya dendang perantau saja didengari..
heheeee

mie said... on 04 December, 2010

zulfahmi!!!
sebab gue xsambut christmas...

mie said... on 04 December, 2010

maza!!!!
di mana pun kita kena sambut....
heheheee

mie said... on 04 December, 2010

fakhrur!!!
yang keje memang jejaka....
tapi ada sekuntum bunga...
heheeee

mie said... on 04 December, 2010

pija!!!
memang betul2 ayu..
heheeeee

mie said... on 04 December, 2010

yaya!!!
kelas dah tamat....
nanti ada kelas memotong kuku lak..

mie said... on 04 December, 2010

zuriey!!!
dah xde tempat nak beraya...
pusing2 situ juga sampai...

penaberkala said... on 04 December, 2010

owh, kerja ngan MISC ka
hebat2
cam best je dpt pengalaman beraya kat atas kapal

~LP Lum~ said... on 04 December, 2010

salam ziarah~

wah... sure best kan beraya kat atas kapal di lautan yang terbentang luas tu?? :)

mie said... on 04 December, 2010

pena!!!
best ke?dah rasa baru tau..
heheheee

mie said... on 04 December, 2010

LP!!!!
apa yang best nya...
gue xnampak pun ve"best"an nya...

zik said... on 04 December, 2010

pengalaman yang jarang2 orang dapat beraya macam nie... hueew... sedih woo

mie said... on 04 December, 2010

orang jarang dapat..
tapi gue slalu dapat...
heheeeee

brat2104 said... on 04 December, 2010

xpe.. gaji masyuk.. tu yg penting kan? ngee...

mie said... on 04 December, 2010

x masyuk mana pun..
lebih baik jadi maid brat...
hahaaaa

iekabean said... on 04 December, 2010

hmmm...
tak sempat nak ucap Merry Hari Raya 2 uncle mie, sekarang nak buat ucapan boleh?

mie said... on 04 December, 2010

ucapan perlu diberi skali dgn duit raya...
baru ditrima...
hahaaaa

akubiomed said... on 04 December, 2010

Solat Raya pun atas kapal tentu sedih mengenangkan kampung halaman :-)

mie said... on 04 December, 2010

mcm tu la!!!
walau dimana oun berada..
solat raya jgn dilupa...

suri said... on 04 December, 2010

bahagian juga jika teman ada...sbg pengubat rindu yang jauh di mata..

mie said... on 04 December, 2010

mcm tu...
tp boring juga asyik jupe org yg sama..
hahaaaaaa

Mr PenyuBiru said... on 04 December, 2010

sesekali beraya diluar kebiasaan tentu best kan..

buDAK keCIK said... on 04 December, 2010

walaweys.ayu giler~!

nk kenal boleh??
kahkah

hamzah ian said... on 04 December, 2010

sedih lak gua baca.. rilek2 weh.. biasa la berkorban untuk masa depan kan.. hehe

siti fatimah said... on 04 December, 2010

wah sedihnyer ;(

HonEyBuNNy said... on 04 December, 2010

wah besynya.......jgn sedih2..hahha

Trisya Aleesa said... on 04 December, 2010

Amboi bestnyer, ader lampu lip lap, sesi anyam ketupat, sesi photoshoot..kenmain korang yer.. masing dok melaram..

BTW MISC Berhad lah bukan Sdn Bhd.. Adios......

brat2104 said... on 04 December, 2010

haha.. aku takut klu ko jadi maid aku, ko yg byr gaji aku... haha

mR.sYaH said... on 04 December, 2010

xpe.. janji dpt sambut raya jugakan.. hehe..

geekz36 said... on 04 December, 2010

best gak raya atas cruise

Cik Su said... on 05 December, 2010

aduih...merana nye

mie said... on 05 December, 2010

penyubiru!!
betul tu, sesekalai xpe..
jangan kebiasaan sudah la...

mie said... on 05 December, 2010

budak kecik!!
memang ayu, sila isi borang tuk berkenalan..
hahaaaa

mie said... on 05 December, 2010

hmazah!!
bukan utk masa depan je..
untuk negara skali... hehee

mie said... on 05 December, 2010

fatimah!!!
xde perkataan sedih dalam kamus kehidupan..
ehheeee

mie said... on 05 December, 2010

honeybunny!!!
happy2 slalu...

mie said... on 05 December, 2010

mama aleesa!!!
saja nak bina company sendiri...
tu kena ada "sdn bhd"

mie said... on 05 December, 2010

brat!!!
gue hanyalah maid yg kacak..
heheee

mie said... on 05 December, 2010

syah!!!
itu la, sambutan dimana2 saja....

mie said... on 05 December, 2010

geekz!!!
ini bukan cruise...
hanyalah sebuah "pulau" utk bekerja..

mie said... on 05 December, 2010

cik su!!
jangan sampai merana diri..
hehee

mr.syazwan said... on 05 December, 2010

tak MUSTAHIL la semua AYU2 je kan atas kapal ni

hahahahaha

*kenapa ku rasa sedih bila tengok lu beraya di atas kapal erk?? =(

mie said... on 05 December, 2010

xyaha sedih2....
dah biasa, pastikan gembira...
hahaaa

Faarihin said... on 05 December, 2010

dah bape kali raya kat atas kapal ni?

nama kapal yang cantik.. Seri Ayu.. hehehe...

mie said... on 05 December, 2010

soalan mencabar ni!!!
dalam 6 kali raya ni, hanya sekali dapat raya di kampung...
bayangkan la...

etomyam said... on 05 December, 2010

tak pernah merasa lagi pengalaman raya atas kapal ni, pastinya cukup istimewa

mie said... on 05 December, 2010

istimewa ke???
apa lagi, cuba la tahun depan..
heheee

nora said... on 05 December, 2010

duit raya aku mane???

mie said... on 05 December, 2010

ada-ada!!!
sila ke kaunter pertanyaan..
hahaaa

hidayah said... on 05 December, 2010

kaki siapa ?

hidayah said... on 05 December, 2010

eh silap HAHAHA
tetibe type kaki lak...

Kuku siapa ? (haa baru betui)

mie said... on 05 December, 2010

kaki pengantin baru la...
heheheee

A.D.A.M. said... on 06 December, 2010

hahahaah.. dendang perantau pun jadi la.. :p

mie said... on 06 December, 2010

betul betul!!
heheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new