:: terletup terbakar terkesima ::

haloha.....
rasanya dah lama xupdate benda biasa ek!!!!asyik update contest je.... biasa la, mood ber'blog' baru nak kembali normal.... sejak akhir-akhir ni, kerap pula aku jupe tempat kebakaran..... bila lalu je jalan ni, ada saja kawasan kebkaran!!!bertuah aku ni.... oh tidak!!!!


first, masa aku ondaway nak pergi gurun!!!tapi bukan gurun sahara la.... orang-orang kedah mesti tau kan.... ondaway je nak pergi sana, ada satu pencawang electric meletup.... terkena pula pada kereta yang kebetulan parking berdekatan dengan pencawang tu..... so, apa lagi.... bermula la tugas reporter..... menyoal siasat sana sini....hahhahaa!!!nasib baik bomba cepat datang sebab bersebelahan adalah stesen minyak shell..... kalau x, bertambah teruk la...

second time, masa aku ondaway nak pergi sungai petani..... kali ni,kilang pula terbakar.... dekat dengan gelanggang futsal tu...... masa ni xsempat la aku nak jadi reporter..... almaklum la, tengah rush masa tu ataupun dengankata yang lebih manis.... merempit!!!semuanya berlaku minggu lepas..... cuma hari i je sempat nak update.....

12 comment on :: terletup terbakar terkesima :: :

Miss Lula said... on 01 February, 2010

kalau terbakar lemang xpa gak.. hoho~

(:

mie said... on 01 February, 2010

itu la....
leh mkn ramai2...
pastu, lula buat kan rendang...
meletup satu bdn bila mkn..
heheheee

Mybabah said... on 01 February, 2010

Salam. Ini kena tanya Encik Bakar or Mr Burn, mengapa dia mengamok bakar dan burn banyak tempat? Selalunya bakar ikan je...

mie said... on 01 February, 2010

itu la....
encik bakar n mr burn outstation la...
ni mesti takut kn interview.....
ikan naik harga kot...hahhaa

lynn-the gudigudigurl said... on 01 February, 2010

ouh. balik mesia dah tukar propesen jadik reporter kah?

mie said... on 01 February, 2010

part time je!!!!
dah xde keje...
ada keje ke nk rekemen kat gue???
heheheheee

zamdotcom said... on 03 February, 2010

bila terbakar tu bro? aku pon balik alor star juga baru2 ni..

p/s: suka firefighter ^^

mie said... on 03 February, 2010

bulan lepas....
dah lama gak la....

ArELeEz said... on 06 February, 2010

t'ingat pepatah melayu.. api nie, kalo kecik jadik kwn, dah besor jadik lawan.

mie said... on 06 February, 2010

betul tu!!!
nak berkawan pun kn tgk2...hehee

Lala said... on 11 February, 2010

ish....kalo asik jumpe bende terbakar ade petanda lain tu..hahahah

mie said... on 11 February, 2010

ye ke!!!
harap2 benda baik je la...
hehehe

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new