:: takeaway ::

salam.....
sejak dari kecil lagi aku suka makan makanan segera..... tambah-tambah bila keluar berjalan-jalan..... lebih selera pergi ke restoran makanan segera..... lagipun, kat Malaysia ni..... banyak restoran makanan segera.... walaupun makanan ini kurang khasiat nya!!!tapi, aku lebi suka "takeaway" je dari makan kat restoran.....hehehee!!!
so, memang dari dulu lagi aku suka makan kfc..... sebab kita xperlu nak makan banyak-banyak.... 2 ekor ayam pun cukup la.... sudah kenyang!!!sejak akhir-akhir ni..... aku selalu "takeaway" kalo beli kfc.... malas nak makan kat restoran.... restoran kfc sentiasa ramai pengunjung..... walaupun tengah boikot kfc ni.... hehehee!!!
selain itu, aku juga suka pergi rfc.... ini lebih kurang kfc la.... tapi lebih ke arah produk HPA.... lagipun buatan Malaysia..... ayam-ayam nya pun sedap juga.... aku xpasti la tempat lain ada ke x???tapi kat kedah ni.... banyak juga la cawangan nya..... kalo time weekend, memang ramai....so, jalan terbaik adal "takeaway"
lastly, ayamas.... restoran ni lebih fokus kepada ayam.... macam-macam ada!!!tapi aku lebih suka ayam percik..... sungguh menyelerakan..... walaupun, menu-menu nya simple je.... restoran ayamas pun x kurang hebat nya..... sentiasa menjadi pilihan keluarga..... so, banyak lagi restoran-restoran yang menyediakan perkhidmatan "takeaway"..... terpulang la pada anda!!adios...

33 comment on :: takeaway :: :

NaDiaHaNuM~ said... on 17 May, 2009

dine in la best kot..
br leh mkn panas2..
hihi..
neway,kdg2,take away gak..
bile mlsss..hihi..
klu lg mls,call sudahh~

mie said... on 17 May, 2009

iye ke..
bali, panaskan kat oven je..
senang je...
hheheee

nurulbalqis said... on 17 May, 2009

sedapnyaaa...
dah la tengah lapar ni..
:D

ayamas tu kalau black paper lagi sedap!

mie said... on 17 May, 2009

ooo..
memang lapo...
kena try black pepper lak la..
hehehe

lala said... on 17 May, 2009

woho..sedapnye...
aish..bile la mau merasa mie blanje semua mknn segera kat ats tuh..(air liur meleleh)uhuhu

Mi$$ CindERe||a said... on 17 May, 2009

mie ptg ni lanja ieka rfc.. ok?

mie said... on 17 May, 2009

lala--->tunggu la bila lala bagu gaji 1st lala kat gue...sure gue blanj...hahaaa

cinderell--->x ok!!!hahahaaa

tra said... on 17 May, 2009

wah... mkn je ea... gmox cena? hihihihi....

Mi$$ CindERe||a said... on 17 May, 2009

hahahha...
kedekut!

mie said... on 17 May, 2009

tra--->xpe, janji tra suka...gue xkisah!!!hahhaaaa

cinderella--->lor, xtau lagi ke??gue memang kedekut...hahhaaaa

Mi$$ CindERe||a said... on 17 May, 2009

aik.. mengaku~

mie said... on 17 May, 2009

dah betul...
kena la mengaku..
tu kan sifat yang mulia...
hahhaaaaaa

lala said... on 17 May, 2009

aik???lala kene bg duit gaji lala kat mie baru mie nk blanje????cmtuh namanye lala yg blanje diri sendiri..huhuhuh.....

mie said... on 17 May, 2009

bukan blanja diri sendiri..
blanja gue skali la...
lala kan cute...
heheheeee

azizwan(dot)com said... on 17 May, 2009

yeah.. takeaway adalah pilihan yg paling bijak.. balik rumah boleh pelahap ikut suka ati.. gigit tulang skali pun takde sape nak kisah sbb takde org tengok.. hahaha.. seriously, memang tak suka makan makanan yg kat restoran sbb kena control macho walaupun x macho. huhu..

TiNiE said... on 17 May, 2009

hah..rfc??
kat kedah?
katner??

mie said... on 17 May, 2009

azizwan--->uiihh!!!betul tu....xyah nak control2 masa makan...hahhaaaa

tinie--->radix fried chicken!!!kat sungai petani da..kat alor star pun ada...

Along Arman said... on 17 May, 2009

rfc lom ada kat trg laa..
rasanya area kedah jer kot baru ada..

mie said... on 17 May, 2009

itu la....
nnti kalo kat terengganu..
leh la along blanja gue...
hahahhaaaa

Along Arman said... on 18 May, 2009

ada plak..
huhuh..
org kije besh ah blanjer :P

Mi$$ CindERe||a said... on 18 May, 2009

huhuu...
aha, sifat yang mulia.
tapi menghabiskan duit ke jalan yang benar pon sifat yang mulia

mie said... on 18 May, 2009

along--->iye ke!!!gue cuma nelayan moden je...stakat nk blanja ikan masin...gue mampu la...hahahaaa

cinderella--->mmg la...tapi belanja orang bukan ke jalan yang benor...byk bengkak bengkok nya...hahhaaa

moonie said... on 18 May, 2009

takeaway

gue baru bli mcd..cam musim boikot dah abis lak..truk3

mie said... on 18 May, 2009

itu la...
gue mc d pun dah lama x makan...
ni nak mengidam ni..
hahaaaa

mummyslurppp said... on 18 May, 2009

as salam mie
cantik blog u... simple...

Redbloodsnow said... on 18 May, 2009

ya ampunnnn...kepchiiii. terngidam sudah org pagi² neh..haiiyoooo ko mieee...heheh

:P

mie said... on 18 May, 2009

mummy--->wasalam!!!thankz...

redbloodsnow--->wah!!baru tengok gambo dah mengidam...hehheee

lala said... on 18 May, 2009

wahahah..mau blanje mie yg dok kedah ni jauh sgt la...
kedah ngn negeri sembilan jauh tu..
so xdpt la ye nk blanje mie..hehehehhe

mie said... on 18 May, 2009

xkan pe....
just order je...
bleh srh diorang delivery...
kan banyak cawangan...
hahhaaaaaa

lala said... on 18 May, 2009

owh...cmtu ek..hehehehe...
pandai je die cr jln ye nk suh org blanje..heheheh

mie said... on 18 May, 2009

biasa la....
kan sejak banyak caranya....
ke arah wawasan 2020!!!
hahahaaaa

julietANNA said... on 19 May, 2009

rfc?ni first time tahu.kfc version malaysia kot.haha.bagus2.tp xde nmpk pulak kt KL ni.maybe x meluas lg kot.

mie said... on 19 May, 2009

lebih kurang gitu la....
baru je buka, diorang test market kat kedah dulu...
hehheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new