:: 1st contest ::


assalamualaikum....
hari ni,atas permintaan silent reader aku.....aku cuba untuk buat pertandingan.....1st contest ni,xde la susah sangat.....cuma korang ena teka berap nilai wang dalam gambar diatas.....ini merupakan matawang korea....so,nilai nya mesti la dlm unit won....

syarat-syarat pertandingan....
1.terbuka kepada blogger2 d malaysia...
2.xkira tua atau muda...
3.hanya boleh meneka 2 kali dlm 1 penyertaan....(max 3 penyertaan)
4.hadiah akan dipost kepada pemenang....
5. keputusan juri adalah muktamad......

tarikh tutup: 4 march/ jam 1400 tetapi kalo ada jawapan tepat,automatic contest tamat....
....pertandingan tamat....

hadiah-hadiah merupakan souvenir seperti post yg lepas....
a-merah
b-biru
c-kuning
sila tulis code warna diakhir penyertaan anda....

clue:
8 helai wang kertas...
3 keping syiling....
nmpk nya,jawapan sama je...kn la bg clue lain plak...wang kertas adalah berlainan warna,sbb tu diperangkan.....maksud nya,nilainya xsama...hehee!!!

p/s: jawapan boleh dipost dibahagian komen....

selamat mencuba!!!!

:bofu_44::bofu_44::bofu_44:

40 comment on :: 1st contest :: :

azizwan[dot]com said... on 03 March, 2009

best ni.. tp jawapan nk bg kat mana? letak kat komen ni je ke atau kena hantar via emel. huhu..

psstt.. aku mcm tahu berapa nilainya. hehehe :)

by http://azizwan.com

mie said... on 03 March, 2009

boleh post kat bahagian komen je....
try la...

azizwan[dot]com said... on 03 March, 2009

ok.. aku belasah je jawab sbb duit korea ni pun bkn aku pernah nengok apatah lg memegangnya. hahaha..

percubaan 1: 8700 won

percubaan 2: 9100 won

kalau menang, bg mana2 souvenir pun aku terima. hehehe..

iN said... on 03 March, 2009

8700 won..ntah la..guwe hentam je..rase cm betul..haha
hadiah??? x kesah..layan je..guwe kan bek...:p

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 03 March, 2009

aku confirm sangat2 mmg KRW 8700 jawapan muktamad... psttt aku ader note & syiling tu lalalala

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 03 March, 2009

acah jerrrr

mie said... on 03 March, 2009

isk2 isk....
sama je jawapan....
tapi....yg tepat or paling hampir je...
hahhaaaaa.

athirah said... on 03 March, 2009

smpai ble ea contest ni?? hehehehhe

x-po™ said... on 03 March, 2009

sebelum aku nk jwb, jwpn aku ni xda kne mengena dgn azizwan ye..aku xtru ko bro...haha..aku cari sndiri k..hoho
cuma coins kanan tu xbpe clear. aku assume dia sme dgn sblh kiri tu.. so jwpn aku ialah

8700 won ( kalau coins sblh knn n kiri tu sama)
nk souvenir a, b dan c..hoho..ikut la mana2 pun..xtau nk plh yg ne

mie said... on 03 March, 2009

ok....
no problem....
contest ni....
mayb dlm 4-5 hari..
akan diumumkan kemudian

caturist said... on 03 March, 2009

Percubaan #01: I won
Percubaan #02: I won again.
Percubaan #03: You all lost won...

hehehe....

Cik Peanut said... on 03 March, 2009

setelah di kaji dan dibuat research(hohoho..semangat nak jawab)...

jawpannya adalah...
8700 won..muktamad..tak nak buat percubaan kali kedua..hehehhehe...excited ni..cam nka save je pic duit korea yang peanut search ni..
ehehehhe

@LiYaNNuaR said... on 03 March, 2009

8 helai 3 keping... kalo di convert ke duit Korea... berapa ekkk?? huhuhu...

Shinji said... on 03 March, 2009

@ni korea utara ke korea selatan punya matawang?

Shinji said... on 03 March, 2009

@aku try.. 41500 won kot.. hehehe.. tak merapu ke?

Shinji said... on 03 March, 2009

@eh.. lupa lak nak masok kod warna.. warna : MERAH

aienurz shuhaimi said... on 03 March, 2009

err...nk warna biru r
kemudian..
nk teka jawapan

rasanye 8700won

haha

cubaan kedua lak:
8600 won

haha

mie said... on 03 March, 2009

hmmmm....
semua teka lebih kurang je...
tp sayang,jauh bezanya....

nbalike said... on 03 March, 2009

Hi,your blog is very nice.I like it very much. welcome to my blog !my blog is about Cheap Air Jordan Nike Dunk and Silver Tiffany. could you give me some suggestion? i shold thank you very much.

nurani said... on 03 March, 2009

syiling won : 100 won
+ 100 won
+ 500 won
----------
= 700 won

wang kertas : 1000 won
x 8 won
----------
= 8000 won

campo syiling & wang kertas = 8700 won...

amacam boley ka....

*harap nurul yang menang erk

athirah said... on 03 March, 2009

1st try = 16700won

for 2nd try i will msg u later... ngeh3....

nurani said... on 03 March, 2009

cmner nk tengok kalo wang kertas kat lapisan bawah tak nampak rupe..... kasi nampk lerr mie oi... penat.....

mie said... on 03 March, 2009

kalo bg nmpak....
senang la....
br mencabar skit....hhaaaaa

nurani said... on 03 March, 2009

cubaan terakhir: 71800 won.... dah penat belek.... tak jumpa juga....

tuk korang yang lain harap ade yang menang...

cyaiyok chaiyok....

KhairiL's said... on 03 March, 2009

syiling bentuk kepala : 100 x 2 = 200 won
syiling bentuk burung : 500 x 1 = 500 won

wang kertas yg pling kanan : 1000 x 1 = 1000 won
wang kertas yg tertindis : 5000 x 7 = 35000 won
________________________________________________
JUMLAH : = 36700 won


hehe, sori terpost lebey plk...

merah dan hitam said... on 03 March, 2009

percubaan pertama: 8060 won

percubaan kedua: 8600 won

hadiah tak kisah mana²

.:CiK ArA:. said... on 03 March, 2009

huhuhu da tetiba kepoh2 plak nak masuk contest kan... da lah memang tak tahu pape pun kan... tapi teka ajelah...

percubaan pertama:9030 won..:D
percubaan kedua: 9300 won..hehe

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said... on 03 March, 2009

wokeii, i try ar..

[1] 12700 won
[2] 21700 won

souvenir=mn2 jak :)

ejoy said... on 03 March, 2009

Knp tak buat dlm RM hahaha sng sikit...
klah aku try... kalau salah nak buat camne heheheh

percubaan 1. 965.60 won
percubaan 2. 7998 won

Akun pun tak tahu betul ke x coz aku tak mata wang dia camne hahahah
ejoyblogs.blogspot.com

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 03 March, 2009

Mie...
aku teka lagik...
The answer is KRW 11'700
hehehhe

TRISYA ALEESA JAMIL said... on 03 March, 2009

aiyarkkkk lupa itu 1 lahh
amendment KRW 71'700

ciK aMoi said... on 03 March, 2009

amoi pun nak try..
cubaan pertama 7000won
percubaan kedua 8700won
boleh percubaan ketiga tak?hehe

x-po™ said... on 03 March, 2009

hoho bro, aku try untuk percubaan kedua...lps aku bc blk klu ko tu, aku tau aku slp..so ni jwpn kedua aku.

wang kertas = (5000 x 7)+ 1000
syiling = (2x100) + 500
sumenya 36700 won

mie said... on 04 March, 2009

opppsss!!!
sudah terlepas la....
xsangka ada yang dapat teka dengan tepat....
nama akan diumumkan kemudia....

p/s: ini bermakna,pertandingan tamat serta merta..thankz buat yg menyertai....cuba lg next contest....

azizwan[dot]com said... on 04 March, 2009

aduyai.. dah tau siapa menang. hahaha.. aku ingatkan dah confirm jwpn yg aku bg tu betul. kui3..

konklusinya, TAHNIAH UNTUK X-PO.

betul ke? hehehe..

by azizwan(dot)com

mie said... on 04 March, 2009

tggu keputusan nya...
sebentar lagi...
jeng jeng...

Shinji said... on 04 March, 2009

@haha... tak prasan laku aku duit syiling tu tak sama.. hoho.. terlepas la plak.

mie said... on 04 March, 2009

thankz shinji...
coz sudi cuba...
cuba lg lain kali...

adol said... on 05 March, 2009

huhuh dah terlps cnts nie...

mie said... on 05 March, 2009

xpe...
jgn risau...
nnti ada lagi....
slau la dtg jenguk cni...

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new