Teknik SEO dan Pertukaran Link

 Salam 1 Malaysia!! Hujung minggu, pasti ramai yang sibuk dengan aktiviti masing-masing. Sampaikan hendak blogwalking pun tidak ada masa. Selain blogwalking, trafik blog juga boleh ditingkatkan melalui teknik SEO. Pasti ramai yang sudah tahu mengenainya.

Jika masih belum paham, boleh rujuk di MARIBINABLOG. banyak tips2 yang menarik. Boleh juga kunjungi beberapa website yang sentiasa memberi tips mengenai SEO. Kadang-kadang, aku ada juga mencuba teknik SEO yang di ketengahkan. Memang berbaloi-baloi. Ada satu teknik SEO yang menarik.

Iaitu melalui pertukaran link. So, walaupun tidak update apa-apa entry di blog EXCHANGE LINK AKU. trafik tetap ada dan kegiatan nuffnang turut aktif. Walaupun sedikit trafiknya, tapi ianya berhasil. Contohnya, mengumpulkan link blogger dan pilih "tittle & snippet of most recent item". 

Dengan tidak langsung, blog anda juga tersenarai dalam enjin pencarian. Itulah berlaku bila aku tengok keyword dalam nuffnang. Dan yang peliknya, buffered nuffnang pun lebih banyak dari Main Blog. Jikalau tidak ada bloglist, boleh juga diletakkan disidebar blog masing.

Kesimpulannya, sesiapa yang aku belum add lagi linknya, boleh la share. Segala bloglist blogger di simpan di blog EXCHANGE LINK ataupun boleh klik pada panel sebelah blog ni. Adios!!!
 Klik untuk tumbesaran
Klik untuk tumbesaran

77 comment on Teknik SEO dan Pertukaran Link :

nub said... on 15 January, 2011

nicee!!! hehe

mie said... on 15 January, 2011

just sharing..
heheee

anakibu said... on 15 January, 2011

asalammualaikummmmmmmmmmmmm

mie said... on 15 January, 2011

waalaikumsalam...

eelobor said... on 15 January, 2011

wah....bagus2. thanx for sharing

mie said... on 15 January, 2011

sama-sama...
heehehee

ahsfantasy24 said... on 15 January, 2011

menarik..
i like..!

mie said... on 15 January, 2011

saja test market..
eheheee

DeQdEq said... on 15 January, 2011

wah...mie...idea yg bernas....klu DeQdEq nak buat juga boleh ke...mcm menarik je...blog khas untuk letak blog kawan2...

E.d.Y said... on 15 January, 2011

nice..nak jugak

Nadia Mashuri said... on 15 January, 2011

huhuuu.. nak cuba laa..

MDHAFiZ.NET said... on 15 January, 2011

seronoknya klau byk trafik....lebioh2 lg kalau main seo.. bukan trafik para blogger saja yg lawat kita..tp visitor dr google juga.. :)

mie said... on 15 January, 2011

deq deq!!!
boleh saja...
tapi kalau nak letak dekat sidebar melambatkan loading blog je..

mie said... on 15 January, 2011

edy!!
try jangan tak try...

mie said... on 15 January, 2011

nadia!!
cuba la, jangan malu2..
heheee

mie said... on 15 January, 2011

hafiz!!!
betul tu, tgh blajar sikit2 tentang SEO ni..

khairunnisa ♥ said... on 15 January, 2011

ohh.letak di sidebar lambat loading ye?

p/s : payung tak siap lagi :)

Mknace said... on 15 January, 2011

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

mie said... on 15 January, 2011

khairunnisa!!!
depend la, kalau sikit ok je..
ehheee

mie said... on 15 January, 2011

mknace!!
memang terbaik...

DeQdEq said... on 15 January, 2011

mie...sbb tu la DeQdEq kata ni brilliant idea...sgt2 bernas...lagi satu macam penuh plak blog kita klu nak letak byk link....

redza said... on 15 January, 2011

hooooo bagus tu

mie said... on 15 January, 2011

deqdeq!!
yup, sokong sokong..
ehheee

mie said... on 15 January, 2011

redza!!
thankz..

etomyam said... on 15 January, 2011

benar sekali teknik ni, RSS feed reading boleh membantu blog kita di index oleh enjin carian walaupun kita tidak buat entry terbaru :D

aleen aiden said... on 15 January, 2011

alin bab2 nak menjana trafik nih memang slow cket.huhuh

mie said... on 15 January, 2011

etomyam!!!
itu lah penarangan ringkas...
thnk bro.. hehee

mie said... on 15 January, 2011

aleen!!!
sama la, gue pun sedang mencuba..
ehehehee

Puteri Iqa Izyan said... on 15 January, 2011

best kot men ngn SEO. hehe

mr.syazwan said... on 15 January, 2011

sharing is caring...

=_=

NOOR FATIN said... on 15 January, 2011

wah!nice info. heheh thanx!

NOOR FATIN said... on 15 January, 2011

nak gak masuk dalam list!

Amirrah Zawani said... on 15 January, 2011

tak pandai sgt bab3 seo ni..
tapi tahu gak lah sikit2..
jom2 kita belajar lebih2 pasal seo ni :D

papabear said... on 15 January, 2011

interesting, aku nak go kat exchange ko plak lepas ni...

MAPPIAU said... on 15 January, 2011

terbaekkk la ko dik, mekacih yea sebab kongsi nih :))

ツbieaz@bie Azreenaツ said... on 15 January, 2011

nice info....agak berguna la!!
Tq 4 sharing :)

mie said... on 15 January, 2011

puteri iqa!!
itu la, saja2 test..

mie said... on 15 January, 2011

syazwan!!
caring with sharing...

mie said... on 15 January, 2011

fatin!!!
thankz, nanti gue masukkan...
ehehee

mie said... on 15 January, 2011

amirrah!!
jom jom, blajar sikit pun ok..
ehheee

mie said... on 15 January, 2011

papabear!!
no problem, nanti gue masukkan..

mie said... on 15 January, 2011

mappiau!!
sama-sma kasih...
saja suka2 share...

mie said... on 15 January, 2011

bieaz!!!
itu laa, memang berguna..
ehehee

saiful said... on 15 January, 2011

Teknik SEO mmg sgt penting kalau nak trafik walaupun xda entri baru.
thanks for sharing.

Amy Syaquena said... on 15 January, 2011

Good info thanks sharing...

.::: Princess MOMOY :::. said... on 15 January, 2011

thx sharing
memang dah lama nak buat exchange link cuma kreativiti tu tak ada lagi
tapi harus cari cara jugak nih

"KATAK PURU boleh dimakan?


"ATTENTION kawan-kawan | Blogger ini DIKEHENDAKI !!

Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

Hanisah Safian said... on 15 January, 2011

nak tryyy!! :P

pipoq said... on 15 January, 2011

hahaha..aku sebenarnya tak reti lansung pasal ni semua..yang aku tau, blogwaking, baca blog kengkawan, komen post kengkawan, update blog aku hari hari..yang lain tu, takde masa nak jadi glamer sangat kot..ahahaha..

NICK IRFAN said... on 15 January, 2011

menarik jgk eh! aku dh exchange link ke dgn ko? x perasan plak...

Solihin Zubir said... on 15 January, 2011

btol2...
kalau terer teknik SEO, free2 je dpt traffic melambung.. eheh..

mie said... on 16 January, 2011

saiful!!
betul tu.. hehehee

mie said... on 16 January, 2011

amy!!
your welcome...

mie said... on 16 January, 2011

momoy!!!
selamat mencuba...
ehehee

mie said... on 16 January, 2011

hanisah!!
try jangan tak try,...
ehehee

mie said... on 16 January, 2011

pipoq!!
teknik seo bukan untuk glamour...
tapi menambahkan trafik blog saja..

mie said... on 16 January, 2011

irfan!!
nanti gue try cek...
ehehee

mie said... on 16 January, 2011

solihin!!
itu la, tengah belaajar serba sikit..

deCrewz said... on 16 January, 2011

Errr... Jai x berapa faham la..hu3. Yang pasal link exchange tu.. Cemna yer?

Afzainizam said... on 16 January, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum
Aduiii dah tertinggal banyak entry kat sini.....maaf atas sebab tertentu amat sibuk sikit sesejak ni...

eeemmmmm Ceo ni ke buat dulu baru fahammmm al maklum saya ni buta skit IT ni.... but thanks inforr yg berguna niii

mie said... on 16 January, 2011

decrew!!
pasal exchange sebagai contoh..
cuma step kita tambah untuk bloglist yang penting...

mie said... on 16 January, 2011

afzainizam!!
sama la, gue pun baru blajar..
ehehee

deCrewz said... on 16 January, 2011

Owh.. Camtu..he3.. Faham2.. Sorilah menanyakan soklan remeh temeh ni..

mie said... on 16 January, 2011

decrew!!
biasa la tu...
malu bertanya sesat jalan...
heheee

Amirez said... on 16 January, 2011

betul juga tu. at least adalah juga trafik masuk walaupun tak update apa2 :)

mie said... on 16 January, 2011

itu la, xde la menjadi tinggalan sejarah saja..
ehehee

efa said... on 16 January, 2011

nice..thanks for the sharing hehehe

Mohd Ridhuan said... on 16 January, 2011

nak try gak...
hehehhehe

mie said... on 17 January, 2011

efa!!
your welcome..
ehehehee

mie said... on 17 January, 2011

ridhuan!!
try jangan tak try...
heheee

cikpuanhady said... on 17 January, 2011

oo gitu ke..tapi rasa cam tak best pulak kalau takde bloglist kat tepi..huhu..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

mie said... on 17 January, 2011

nak letak kat tepi pun ok..
tapi terhad la...

luna Q jimat said... on 17 January, 2011

cam best, actually x paham sgt, tp nk bace lg 2,3 kali..hehehe

mie said... on 17 January, 2011

eh!!!
simple saja sebenarnya...

Siew Yik said... on 03 March, 2011

Thanks for sharing !

mie said... on 03 March, 2011

no problem!!
sharing is caring..
hehe

puanbee said... on 30 March, 2011

ehee mie jom ex-chege link

bee letak blog kamu di http://honeyvsbee.blogspot.com yer..

tapi bee nak kamu letak http://puanbeee.com di bloglist kamu heheee

mie said... on 30 March, 2011

ok!!!
nanti gue letak..
selamat bertukar link..
eheheee

:: instagram ::

:: banner ::

ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers
new